Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ONICOMICOZA
ARDE GRASIMEA EFICIENT
SEMINAR DE NUTRITIE LA HP ROMANIA
Extensia bratelor din culcat, cu haltera
Ridicarea alternativa a bratelor in fata, cu gantere


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBEZ VS. OBEZA
CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII
FENOMENUL DIETEI ZONE
AVOCADO
INSOMNIA, BALAURUL NOPTILOR NOASTRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CAPCANE LA ALEGEREA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE

CAPCANE LA ALEGEREA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE


Piata suplimentelor nutritive este intr-o continua crestere. Pe zi ce trece apar tot mai multe produse, care mai de care laudandu-se cu efecte spectaculoase atat in ceea ce priveste dezvoltarea masei musculare, cat si in eliminarea grasimii, ca sa nu mai amintim suplimentele dedicate prevenirii sau tratarii diverselor afectiuni. Din pacate exista putini oameni care sa cunoasca suficient de bine piata de suplimente, astfel incat sa poata face o recomandare bazata pe dovezi stiintifice si nu pe idei culese de ici si colo, unele dintre ele subtil inoculate de catre producatori.

Acest articol doreste sa va atraga atentia asupra unor aspecte la care trebuie sa fiti atenti cand cumparati suplimente si nu are intentia sa loveasca in nimeni sau sa arate cu degetul pe cineva anume.

Principala capcana in achizitionarea unui produs este sa dati mai multi bani decat face, cumparand de fapt ceva ce este scris doar pe eticheta, dar de fapt nu exista pe cutie, sau exista dar in cantitati mai mici. Firmele serioase isi respecta clientii si nu se joaca cu gramajele sau cu compozitia. Singura cale de a verifica aceste aspecte este testarea la un laborator independent, insa testele sunt destul de scumpe.

O alta capcana este comercializarea unor suplimente ale caror efecte sunt exagerate. Unii producatori vand substante care nu au nici un efect, insa isi sustin punctul de vedere prin studii nevalidate sau incomplete, care nu merita sa fie luate in seama. Din aceasta categorie fac parte studiile care arata ca borul ar avea un efect in ceea ce priveste amplificarea secretiei de testosteron la barbati, cand de fapt exista studii mult mai serioase ce dovedesc faptul ca acest compus mineral nu are nici un efect asupra testosteronului. Un producator a incercat sa convinga publicul ca asocierea acidului alfa lipoic cu creatina ar conduce la cresterea absorbtiei acesteia, dar nu a putut fi dovedita nici o legatura intre cele doua substante.

O tehnica a unora dintre producatori este exagerarea voita a efectelor unora dintre suplimente, mergand pe ideea ca vor vinde suficient de mult pana in momentul cand organismele de control vor lua masuri legale pentru a le interzice comercializarea produselor sau modificarea reclamei mincinoase.

Pentru sportivii de performanta trebuie verificate si alte aspecte: o substanta chiar daca este legal la vanzare, poate sa fie interzisa in anumite ramuri sportive. De exemplu, guarana contine cofeina, ma huang contine efedrina, androstenediona poate sa pozitiveze testele pentru nandrolon si asa mai departe.

Un alt truc utilizat de producatori este folosirea pe etichete a unor termeni prea tehnici, pe care multi nu ii inteleg. Spre exemplu, o companie vindea un produs in care era prezentat ca ingredient activ metoxi-isoflavona, dar nu se spunea nimic, aparent, despre continutul in creatina. Totusi undeva mai jos se gasea scris "N-metil-N-guanilglicina", denumirea chimica a creatinei. Care ar fi scopul mascarii prezentei creatinei? Poate faptul ca metoxi-isoflavona nu are acele efecte spectaculoase cu care se lauda producatorul, si ca de fapt contribuia mult efectul creatinei. Aceasta este o dovada de manipulare a cumparatorilor.

Cum ne putem apara in fata unor astfel de probleme? Eu cred ca singura solutie viabila este documentarea permanenta din surse demne de incredere, astfel incat sa fim pregatiti sa nu inghitim (la propriu si la figurat) orice ni se spune.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 59050 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii