Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID
Sandu Guinea
MANCARE PENTRU CREIER
Ciclul greutatii
Dr. Şerban Damian, specialist în nutriţie sportivă acreditat CIO


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Zma si nivelul testosteronului
CUM SA TE MENTII TANARA SI IN FORMA
PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
CE SA MANANCI CA SA COMBATI STRESUL SI DEPRESIA
TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » CAT DE SINCERI SUNTEM?

CAT DE SINCERI SUNTEM?


CAT_DE_SINCERI_SUNTE_67795.jpgUn studiu nou a dezvaluit ca suntem mai sinceri decat am putea crede. Cercetatorii de la Universitatea din Oxford si cei de la Universitatea din Bonn sugereaza ca multora dintre noi nu ne place sa mintim, mai ales cand suntem in propriul camin. Se pare ca sinceritatea este foarte importanta pentru a ne creiona propria persoana si personalitate. Totusi, se pare ca, pe cat ne deranjeaza sa mintim acasa, devenim subit mai putin interesati de sinceritate atunci cand suntem la serviciu si este mult mai probabil sa "infrumusetam" adevarul, potrivit aceluiasi studiu.

Cercetatorii au realizat studii simple de onestitate sunand subiectii in timp ce se aflau in propriile camine si i-au rugat sa dea cu banul. Participantii la studiu au fost rugati sa spuna rezultatul aruncarii monedei in aer in timp ce asteptau la telefon. Ideea interesanta din spatele acestui studiu a constat in aceea ca participantii au fost "mituiti" cu anumite sume de bani inainte de aceste teste telefonice si au fost rugati ca, in schimbul banilor, sa minta cu privire la rezultatul aruncarii monedei fara a se teme ca vor fi prinsi. Participantilor la studiu li s-a spus ca vor primi 15 euro sau un voucher cadou daca moneda va ateriza pe "pajura", si ca nu vor primi nimic in schimb daca moneda va ateriza pe "cap".

Folosind un sistem aleator de generare a numerelor de telefon, 658 de persoane au fost contactate si au acceptat sa participe la studiu. Cu toate ca cercetatorii nu au putut sa observe in mod direct comportamentul indivizilor in propriile camine, raportul final a indicat un nivel crescut de sinceritate. Mai mult de jumatate dintre subiecti (circa 55.6%) au spus ca moneda a aterizat pe "cap", ceea ce a echivalat cu faptul ca acestia nu urmau sa castige nimic. Restul de 44.4% dintre participanti au spus ca moneda a aterizat pe pajura, acestia colectandu-si astfel banii sau voucherele.

Un alt test administrat telefonic a implicat 94 de participanti. De data aceasta, acestia au fost rugati sa raporteze rezultatele a 4 aruncari consecutive de moneda, cu promisiunea ca vor primi cate 5 euro de fiecare data cand moneda avea sa aterizeze pe pajura. In ciuda unui castig maxim potential de 20 de euro, rezultatele finale au dezvaluit o distributie destul de cinstita a aruncarii monedelor si a rezultatelor raportate. Cercetatorii s-au bazat pe faptul exista o probabilitate de 50 la suta ca moneda sa aterizeze pe pajura.

Toti cei care au participat la acest experiment au raspuns intrebarilor cu privire la sexul, varsta, religia si parerile lor cu privire la onestitate. Studiul sugereaza, totusi, ca aceste atribute personale nu joaca un rol anume aici, deoarece nivelul de onestitate demonstrat in ambele experimente a fost unul ridicat.

Acest studiu din urma poate fi comparat cu niste studii similare anterioare, care au fost realizate pe studenti in cadrul unor laboratoare specializate, avand la baza niste situatii atent controlate de catre oamenii de stiinta. In cadrul acelor studii, circa 75% dintre participanti au raportat pajura, ceea ce, potrivit cercetatorlior, ar sugera ca oamenii sunt mai sinceri atunci cand se afla in propriul camin.

Faptul ca promisiunea unor castiguri de ordin financial nu a contat mai mult decat costul moral "platit" pentru minciuna arata ca majoritatea oamenilor sunt sinceri cand se afla in propria casa. Cu toate acestea, experimentele cu pricina s-au desfasurat in Germania. Permite-mi sa am un moment de indoiala si sa spun ca, daca aceleasi teste s-ar fi desfasurat in Romania, probabil ca procentele ar fi aratat putin altfel. Nivelul de trai din Germania e net superior celui din Romania si cei 15 euro care pentru angajatul neamt nu reprezinta mare lucru ar fi fost mai mult decat apreciati la noi, unde, din pacate, fiecare lansare de hypermarket se lasa cu imbranceli pentru, de multe ori, nimic.
Exista o teorie care spune ca sinceritatea este esenta perceptiei pe care o avem despre noi insine si ca este asadar foarte importanta in recunoasterea propriei identitati. Teoria are la baza conceptele de "bine" si "rau" pe care ni le inoculeaza societatea in care traim din momentul in care ne nastem.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 21689 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii