Sunteti aici :: Antrenament » MITURI DESPRE EXERCITIILE FIZICE SI SILUETA
MITURI DESPRE EXERCITIILE FIZICE SI SILUETA
Sportul este foarte important pentru remodelarea siluetei, dar trebuie sa respecti anumite reguli pentru a obtine rezultate eficiente, fara eforturi inutile. Un consum redus de calorii, bazat pe o dieta restrictiva, nu este suficient pentru eliminarea kilogramelor in plus. Specialistii iti recomanda sa combini un plan de alimentatie sanatoasa cu exercitii fizice, pentru stimularea metabolismului si accelerarea ritmului de ardere a grasimilor.
Acestea sunt cele mai populare mituri legate de sport, care ti-ar putea periclita silueta:
1.Exercitiile cardio ard cele mai multe calorii
Fals: exercitiile cu greutati ard mai multe calorii decat cele de tip cardio.
Conform studiilor de specialitate, exercitiile cu greutati dau un impuls metabolismului, mentinand un ritm constant de eliminare a grasimilor pana la 24 de ore dupa incheierea antrenamentului. Organismul va consuma mai mult oxigen, iar acest lucru asigura arderea caloriilor. Pentru a obtine o silueta de invidiat specialistii iti recomanda sa combini cele doua tipuri de exercitii, preferabil doua zile de exercitii cu greutati, urmate de una-doua zile de exercitii cardio.
2.Vei slabi mai repede daca faci sport dimineata, pe stomacul gol
Fals: nu vei avea suficienta energie pentru a efectua toate exercitiile.
Un studiu realizat de Universitatea Leuven, din Belgia, a demonstrat ca sportivii care prefera o gustare cu proteine inainte de inceperea antrenamentului vor putea efectua exercitii mult mai complexe, de intensitate crescuta, eliminand mai multe calorii. De asemenea, expertii au constatat ca sportivii care isi incep antrenamentul pe stomacul gol vor fi nevoiti sa aleaga exercitii mai simple pe care le vor finaliza cu aproximativ 30 de minute mai devreme fata de cei care au luat o gustare.
Pentru a-ti imbunatati conditia fizica, ia o gustare usoara cu 15 minute inainte de a incepe exercitiile. O jumatate de mar si 5 migdale sau 2 lingurite de seminte de dovleac crude te vor ajuta sa fii mereu in forma si sa iti mentii tonusul. Daca preferi un shake, mixeaza o jumatate de avocado, 5 capsuni si 3 felii de mango. De asemenea, poţi combina 150 ml de suc de morcovi, 3 linguri de lapte degresat şi o lingurita de susan.
3.Trebuie sa faci pauze intre diferite seturi de exercitii
Fals: o pauza de 1-2 minute intre exercitii poate sabota rezultatele antrenamentului.
In momentul in care intensitatea exercitiilor se reduce brusc, in organism scade concentratia de acid lactic, element esential pentru cresterea masei musculare, eliminarea celulitei si mentinerea aspectului ferm si tonifiat al pielii. Antrenorii de fitness considera ca trecerea rapida de la un exercitiu la altul asigura cele mai bune rezultate si previne aparitia senzatiei de oboseala. In plus, nu vei avea timp sa te plictisesti, iar antrenamentul va fi mult mai distractiv!
4.Nu conteaza ora la care te antrenezi
Fals: fluctuatiile hormonale pot avea un impact major asupra rezultatelor obtinute.
Chiar daca ai un program foarte aglomerat, este important sa faci sport in anumite intervale orare pentru a te asigura ca vei castiga lupta impotriva kilogramelor in plus.
Cortizolul, hormonul care asigura arderea grasimilor, are cel mai ridicat nivel in intervalul 06.00-08.00. Din acest motiv trebuie sa faci miscare dimineata, cat mai devreme. Daca nu esti obisnuit sa te trezesti devreme, iti poti crea treptat un nou program. Seara, incearca sa adormi cu o ora mai devreme, iar dimineata bea un pahar cu suc de fructe pentru a inlatura somnolenta. Un antrenament efectuat dimineata intareste imunitatea, te ajuta sa-ti incepi ziua plin de energie si reduce efectele negative ale stresului. Vei ajunge mult mai usor la greutatea ideala, fara sa iti impui un regim drastic.
5.Inainte de a incepe exercitiile trebuie sa faci incalzirea cu exercitii de stretching
Fals: stretchingul nu este o parte esentiala a antrenamentului.
Conform studiilor de specialitate, stretchingul efectuat inaintea exercitiilor fizice propriu-zise nu previne eventualele accidentari si chiar poate reduce performantele si rezistenta fizica. 5-10 minute de jogging, o scurta plimbare in ritm alert sau 10-15 sarituri cu coarda te vor ajuta sa incepi antrenamentul cu multa energie, stimuland metabolismul si arderea grasimilor. Stretchingul poate fi util la finalul exercitiilor, pentru a detensiona musculatura si a reduce senzatia de oboseala.
6.Yoga si Pilates te ajuta sa ai picioare frumoase si lungi
Fals: niciun tip de exercitii fizice nu pot modifica structura de baza a corpului tau, care este determinata de factori genetici.
Desi te ajuta sa ai o postura mai buna si sa fii mai flexibil, yoga si Pilates nu pot transforma radical componenta masei musculare. Aceste exercitii sunt utile pentru remodelarea siluetei si eliminarea celulitei, dar nu produc schimbari spectaculoase.
7.Ingrasarea este o consecinta inevitabila a inaintarii in varsta
Fals: daca stii ce tip de exercitii fizice sa alegi poti preveni obezitatea la orice varsta.
Dupa depasirea varstei de 40 de ani, rata de ardere a grasimilor se reduce cu 2 pana la 5% la fiecare zece ani. Insa tendinta de ingrasare este legata in primul rand de faptul ca foarte putine persoane raman active si efectueaza exercitii fizice o data cu inaintarea in varsta. Pentru a preveni reducerea masei musculare si acumularea kilogramelor in exces este foarte important sa efectuezi exercitii cu greutati timp de 15 minute pe zi. Acest tip de antrenament iti mentine conditia fizica si previne obezitatea, daca este corelat cu un meniu zilnic bogat in fructe, legume, lactate degresate si cereale integrale.
Amalia Scurt

Acest articol a fost vizualizat de 47500 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
ESTE FOARTE BUN.

Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...

Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...

Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii