Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Durerea in timpul exercitiilor fizice si carenta de fier
IMPERFECTIUNEA PERFECTIUNII
Extensia reversa unilaterala a antebratului la scripete
Fluturari la aparatul Pec Deck
CUM TRATEZI FEBRA IN ANOTIMPUL RECE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CSID - Consumul de bere nu iti mareste abdomenul
PUI PICANT CU MERE
Alimentatia si cresterea in greutate
Stretching - fese - exercitii set 1
IDEI PRACTICE PENTRU ABORDAREA OBEZITATII INFANTILE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
De ce este important zincul Fierbinte
Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » MASA DUPA ANTRENAMENT

MASA DUPA ANTRENAMENT


Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de antrenament. Ce stim insa despre masa pe care ar trebui sa o luam dupa efort fizic? De multe ori sunt intrebat acest lucru si de aceea am pregatit acest articol in care sper sa gasiti raspunsurile pe care le asteptati. Masa dinainte de antrenament are rolul de a asigura depozite adecvate de glicogen muscular pentru ca organismul sa fie pregatit pentru efortul ce va urma, in timp ce masa dupa antrenament este critica pentru recuperare si ameliorarea capacitatii de antrenare.

Ce si cand ar trebui sa mancam dupa antrenament este un subiect adesea discutat de catre cei ce fac sport. Majoritatea opteaza pentru alimente bogate in carbohidrati, in ideea refacerii depozitelor de glicogen. Cercetatorii au aratat ca asigurarea unui aport optim de carbohidrati in intervalul de 2 ore ce urmeaza antrenamentului (in special cel de anduranta) este esential pentru a "umple" muschii cu glicogen. Depasirea acestui interval de 2 ore conduce la un rezultat mai putin dorit: peste 50% din capacitatea muschilor de a depozita glicogen nu va fi utilizata.

Studii recente au aratat ca o combinatie de proteine cu carbohidrati administrata in intervalul de 2 ore dupa exercitii, aproape dubleaza raspunsul insulinic, ceea ce conduce la cresterea cantitatii de glicogen muscular. Raportul optim intre carbohidrati si proteine este de 4 grame de carbohidrati pentru fiecare gram de proteine. Consumarea unei cantitati mai mari de proteine are un impact negativ, deoarece incetineste rehidratarea si refacerea glicogenului. In concluzie, dupa un antrenament, mai ales daca este preponderent aerob, ar trebui sa luati o portie dintr-un supliment care contine in jur de 20-25% proteine si restul carbohidrati (spre exemplu, Nutrifort). Studiile efectuate pe sportivi care au consumat un astfel de supliment au demonstrat ca acestia au acumulat cu pana la 100% mai mult glicogen decat cei care au consumat numai carbohidrati. De asemenea, nivelul insulinei a fost mai mare la cei din prima categorie.

Proteinele din supliment au si alte calitati, pe langa cele bine cunoscute, de refacere a tesuturilor distruse in timpul exercitiilor intense; ele vor creste absorbtia apei din intestine si vor ameliora hidratarea musculaturii. De asemenea vor stimula sistemul imunitar, ceea ce va face sportivul mai rezistent la imbolnaviri.

In concluzie, daca sunteti in cautarea celei mai bune metode de refacere dupa efort intens, folositi cu incredere o combinatie 4:1 de carbohidrati si proteine. Evident, puteti sa consumati alimente care sa contina un astfel de raport de nutrienti, insa va va fi mult mai usor daca veti opta pentru un supliment nutritiv.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 56998 ori.



De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!


10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa

3 Mai 2022

Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.

Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

GRASIMILE GRASIMILE
Grasimile animale constituie o clasa de substante organice cu structura ...
FITOESTROGENII FITOESTROGENII
Fitoestrogenii reprezinta un grup heterogen de compusi non-steroizi care se ...


PESTII SI ICRELE LOR PESTII SI ICRELE LOR
Pestii si icrele lor, aduc beneficii organismului. In comparatie cu carnea ...
SAMPANIA SAMPANIA
Sampania este un vin spumant care se consuma la aniversari, ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 8 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii