Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANIVERSAREA DE 1 AN A RO CLUB MARATON
CALCULATOR - INDICE MASA CORPORALA (IMC)
Ridicarea genunchilor la piept din atarnat la bara
CURSURI MASAJ 2004-2005
Fosfatidilserina


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole BENEFICIILE DIETEI MEDITERANEENE
Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
ENERGIA SI SLABIREA
SAPTE PASI CATRE SLABIRE
8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali? Fierbinte
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL

FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL


FAST_FOOD__PERICOLE__29229.jpgO stire recenta a adus din nou in atentie problema dependentei de fast-food la romani. De ce acum? Sau de ce din nou? Pentru ca noi si noi studii vin sa ne arate ca mancarea de tip fast-food nu aduce nimic bun in sfera sanatatii, in ciuda gusturilor mai mult decat imbietoare. Hamburgeri, cheeseburgeri, sandwichuri simple, carfofi prajiti, shaorma, toate imbibate in tone de maioneza si sosuri care mai de care mai grase, mai sarate si mai nesanatoase nu pot sa aduca ceva bun la casa omului. S-ar parea ca pana si cei mai instruiti dintre noi (potrivit celui mai recent studiu) ar apela la fast-food in fiecare zi, asa ca seriozitatea problemei este lesne de dedus. Dar ce anume este asa de periculos cand vine vorba de fast-food?

In primul rand, o sa mentionez dependenta pe care astfel de alimente o provoaca, dependenta care, potrivit unor cercetari mai vechi, s-ar parea ca este asemanatoare celei provocate de heroina. In al doilea rand, ingredientele nocive care se regasesc intr-o proportie covarsitoare in aceste alimente le transforma in adevarate bombe chimice. Mai mult de 200,000 de romani cad zilnic prada viciului instituit de alimentele de tip fast-food, noi si noi lanturi specifice par sa isi deschida din ce in ce mai des portile in marile orase din tara, iar consumul de bauturi acidulate in combinatie cu aceste alimente nu este, desigur, strain iubitorilor de fast-food. Cozile uneori inteminabile care ii conduc pe cei rabdatori la shaormele lor pretioase la lipie sau la farfurie sunt tot mai vizibile in ultima vreme, si o iesire la mall in weekend nu poate sa se sfarseasca, desigur, decat cu o masa copioasa in zona special amenajata mancarii de tip fast-food. Desigur ca diferite sortimente de salate sau mancaruri gatite sunt de asemenea disponibile, dar parca tot hamburgerii si cartofii prajiti par sa iti cada mai bine dupa o plimbare epuizanta prin toate magazinele, nu?

Grasimile Trans ataca inima

Cu toate ca pana acum grasimile saturate au fost privite ca si o alternativa sanatoasa la ulei sau unt, mai nou cercetatorii au descoperit ca acestea par a fi chiar mai periculoase decat alte tipuri de grasime. Acestea se regasesc in majoritatea produselor de tip fast-food si sunt responsabile pentru declansarea anumitor boli de inima. Riscul de infarct creste cu pana la 50% la cei care consuma astfel de alimente imbibate in grasimi trans. Chiar si placintele pot sa contina grasimi care sunt partial hidrogenate si care sunt obtinute dintr-un seu vegetal care poate sa fie de o foarte proasta calitate.

Siropul de porumb bogat in fructoza afecteaza ficatul

Siropul de porumb ce contine multa fructoza se regaseste de regula in sucurile acidulate care se vand de cele mai multe ori ca si o sugestie de servire la mancarea de tip fast-food. Totusi, majoritatea hamburgerilor, chiflelor si sosurilor pe care s-ar putea sa le indragesti intr-o mare masura contin de asemenea acest tip de sirop de porumb. Este ieftin, se obtine din amidon de porumb si pare sa afecteze pancraesul intr-o mare masura. Este folosit in exces datorita pretului scazut si continutul sporit de monozaharide duce la aparitia variatiilor nivelului de glicemie. De aici pana la "supararea" metabolismului nu mai este decat un pas mic. Ficatul nu este un bun prieten al acestui ingredient, iar probleme cum ar fi obezitatea si, bineinteles, tensiunea arteriala crescuta sunt doar alte probleme de sanatate cauzate de acest sirop. Cifrele sunt alarmante; s-ar parea ca un consum zilnic de sirop de porumb bogat in fructoza poate sa creasca riscul de a dezvolta hipertensiune cu pana la 87%.

Glutamatul monosodic declanseaza obezitate

Glutamatul monosodic este un potentiator de aroma si gust ce poate sa conduca la aparitia obezitatii, a diabetului si a hipertensiunii. Consumand acest ingredient ca urmare a ingestiei de alimente de tip fast-food, corpul tinde sa se confrunte in permanenta cu senzatia de foame. Glutamatul monosodic este capabil sa "pacaleasca" creierul sa creada ca ai mancat ceva extrem de satios. In realitate, ai ingerat doar calorii "goale" cu valoare nutritionala zero. Unde se regaseste acest ingredient buclucas? Multe din prafurile cu care se pregatesc sosurile, dar si carnea tocata contin glutamat.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 38211 ori.



Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?

23 Mai 2022

Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.

Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.

Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?


De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

FITOESTROGENII FITOESTROGENII
Fitoestrogenii reprezinta un grup heterogen de compusi non-steroizi care se ...
PESTII SI ICRELE LOR PESTII SI ICRELE LOR
Pestii si icrele lor, aduc beneficii organismului. In comparatie cu carnea ...


SAMPANIA SAMPANIA
Sampania este un vin spumant care se consuma la aniversari, ...
VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS
Guturai? Febra? Dureri in gat? Ne lovim adesea de ele, ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 8 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii