Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EXERCITIILE CARDIO DE CARE AI NEVOIE
GLUTAMINA SI REFACEREA DUPA EFORT
COMPARATIE INTRE DIETE CU COMPOZITIE DIFERITA
BENEFICIILE SARUTULUI ASUPRA SANATATII
CINCI SUCURI NATURALE PENTRU SLABIT


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID
Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand
VIDEO - Sforaitul, apneea de somn si obezitatea
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Dietele cu foarte putine calorii
Ghidul scaderii in greutate

Dietele cu foarte putine calorii


Metodele traditionale de slabire includ dietele cu putine calorii care permit intre 800 si 1,500 de calorii pe zi si incurajeaza sportul regulat. Totusi, o metoda alternativa pe care oamenii obezi in stare avansata sau moderata o pot lua in considerare pentru o slabire pe termen scurt si semnificativa este dieta cu foarte putine calorii.
Multe diete hipocalorice extreme sunt formule preparate comercial cu 800 de calorii sau mai putin care inlocuiesc tot consumul de mancare obisnuit. Altele, ca de exemplu binecunoscuta dieta cu grepfruit, se bazeaza pe consumul unui singur fel de mancare sau aliment cu calorii putine in cantitati mari. Dietele hipocalorice extreme nu sunt asemenea substituentilor nutritivi eliberati fara reteta, care inlocuiesc o masa sau doua pe zi.

Cat de eficace sunt aceste diete?

Dietele hipocalorice extreme pot permite unei persoane obeze in stare avansata sau moderata sa piarda aproximativ 2-3 kg pe saptamana, cu o medie totala de slabire de 20 de kg in peste 12 saptamani. O astfel de slabire poate imbunatati starea de sanatate si problemele asociate cu obezitatea si anume diabetul, tensiunea arteriala ridicata si nivelul ridicat de colesterol. Totusi, dietele hipocalorice extreme nu sunt mai eficace decat restrictiile unor diete modeste de slabire si intretinere pe termen lung. Combinatia dietelor hipocalorice extreme cu sportul si terapia comportamentala poate facilita slabirea si ajuta sa se pastreze pe termen lung. Terapia comportamentala te ajuta sa recunosti ce te face sa mananci in exces, astfel incat sa-ti poti schimba constient acest comportament.

Sunt sigure?

Dietele hipocalorice extreme sunt in general sigure cand se folosesc sub supravegherea corespunzatoare a medicului pentru oamenii cu indexul masei corporale (BMI) mai mare decat 30. Folosirea lor la oamenii cu un BMI intre 27 si 30 trebuie rezervata doar pentru aceia care au complicatii medicale rezultate din obezitate.
Dietele hipocalorice extreme nu sunt potrivite pentru toata lumea. Doctorii in general le recomanda pe baza regulii -de la caz la caz - si medicul tau va decide daca o astfel de dieta e potrivita pentru tine sau nu. Ele nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza, si nu sunt potrivite pentru copii si adolescenti cu exceptia programelor de tratament specializate. ctelor adverse, aceste tipuri de diete nu sunt potrivite nici pentru oamenii in varsta de peste 50 de ani.

Care sunt efectele adverse ale dietelor hipocalorice extreme?

Multi oameni care utilizeaza dietele hipocalorice extreme de 4-16 saptamani, prezinta efecte secundare minore ca oboseala, constipatie, greata si diaree, dar aceste stari de obicei se imbunatatesc in cateva saptamani si rar se intampla sa ii impiedice sa termine programul.
Cel mai intalnit efect advers grav al acestora este formarea pietrelor in vezica biliara. Litiaza biliara, care se dezvolta frecvent la oamenii obezi (mai ales femei), sunt chiar mai intalnite la o slabire rapida. Insa nu este clar daca aceste diete provoaca direct litiaza sau pierderea in greutate e responsabila de formarea pietrelor.

Care sunt celelalte dezavantaje?

Ca sa fim sanatosi, avem nevoie de un echilibru al mancarii din grupe de alimente diferite. Este dificil sa obtii o nutritie buna din 800 de calorii (unui nutritionist i-ar da bataie de cap lucrul acesta), mai ales cand cineva mananca aceeasi mancare zi de zi.
De asemenea, o data ce te lasi de dieta, este foarte probabil sa-ti recapeti greutatea daca nu-ti schimbi stilul de viata si nu incepi sa mananci sanatos, cu o activitate fizica regulata si o perspectiva imbunatatita asupra mancarii. Prin fixarea unui angajament de lunga durata, poti impiedica revenirea greutatii in exces.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 33011 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

Supraponderal sau obez? Supraponderal sau obez?
Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care ...
Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...


Compozitia corpului Compozitia corpului
Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant ...
Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii