Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS
ANTIOXIDANTI NEENZIMATICI
OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
ALERGIILE PROVOCATE DE STRES
MUSCULATURA MEMBRELOR INFERIOARE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM PREVENIM RAHITISMUL
INFLUENTA RECLAMELOR LA MANCARE ASUPRA COPIILOR
Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand, cu trunchiul aplecat
AnaMaria Palade
DESERT CU FRUCTE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Te ajuta CARNITINA sa slabesti? Fierbinte
Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Supraponderal sau obez?
Ghidul scaderii in greutate

Supraponderal sau obez?


Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care greutatea unei persoane este cu 10%-20% mai mare decat "normal", conform unui grafic standard de greutate / inaltime.

Supraponderal_sau_ob_78032.jpgObezitatea este definita de obicei ca o conditie in care greutatea unei persoane este cu 20% mai mare decat greutatea normala. "Obezitatea morbida" inseamna ca o persoana fie are cu 50%-100% mai mult decat greutatea normala, sau are un exces ponderal care intervine serios in sanatatea sau functionarea normala a organismului.

Exista cateva teste care pot determina daca esti supraponderal sau obez. Dar, masurarea cantitatii exacte a grasimii corpului unei persoane nu este o sarcina usoara. Unele teste sunt mai precise decat altele.

Ce teste sunt disponibile pentru a diagnostica obezitatea?

Masurarea hidrostatica a procentului de grasime a organismului. Acesta este cea mai precisa metoda de evaluare a compozitiei organismului. In timpul testului, esti scufundat in apa in timp ce greutatea ta de sub apa este inregistrata.

Absorbtiometrie cu raze X cu energie duala (DEXA). Aceasta este o alta metoda precisa de a evalua grasimea organismului. In timpul acestui test, pacientul trebuie sa stea culcat pe spate aproximativ 20-30 de minute in timp ce fiecare sectiune a organismului este supusa sistematic razelor X.

Din nefericire, aceste metode, oricat de precise, nu sunt practice pentru persoanele obisnuite, si se fac numai in centrele specializate cu echipamente speciale. Ca rezultat, doctorii au creat metode mai usoare pentru a determina daca o persoana este supraponderala sau obeza. Acestea includ:

Sublere. Un subler este un dispozitiv care se foloseste pentru a masura cantitatea de grasime a organismului pe diferite parti ale corpului. Socotelile speciale va aduc procentajul de grasime a corpului bazat pe diverse masurari ale stratului de piele. Aceste dispozitive se folosesc frecvent in cluburile de sanatate si in centrele comerciale de slabire, dar rezultatele sunt exacte numai daca se executa corect.

Impedanta bioelectrica, BIA. Aceasta tehnica foloseste un dispozitiv care trimite impulsuri electrice nedureroase si inofensive prin corpul unei persoane, pentru a estima fiecare dintre diversele tipuri de tesuturi din corpul sau. Acestea includ cantitatea de muschi si alte tesuturi de carne ca si cantitatea de grasime si apa din organism. Cu cat cantitatea de grasime a unei persoane este mai mare cu atat mai mare este rezistenta la impulsurile electrice. BIA este o tehnica foarte precisa si este disponibila publicului pentru achizitionare sau poate fi gasita in centrele de reabilitare si gimnastica.

Grafice de greutate / inaltime. Niste tabele speciale pot determina daca o persoana este supraponderala. Pentru a obtine greutatea ideala, gasesti inaltimea ta in grafic, decizi daca esti slab, mediu sau corpolent si apoi poti gasi limita greutatii tale ideale, separat pentru femei si barbati. Totusi, aceasta metoda nu este intotdeauna precisa. De exemplu, tabelele cu greutate / inaltime pot indica daca o persoana musculoasa, carnoasa este "supraponderala" (muschii cantaresc mai mult decat grasimea) pe cand o persoana a carei greutate este in limita normalului poate de fapt sa aiba mai mult tesut gras decat este sanatos.

Indexul masei corporale. BMI-ul este acum cea mai intalnita metoda folosita in masurarea obezitatii. Iti masoara greutatea raportata la inaltime. Limita ideala este 18.5-24.9. O persoana cu BMI intre 25 si 29.9 este considerata supraponderala, BMI intre 30 si 39.9 indica obezitatea si BMI peste 40 indica obezitate maladiva.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 43972 ori.



Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.


Beneficiile semintelor de susan

14 Noiembrie 2023

Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.

In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!



Articole din aceeasi categorie

Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...
Compozitia corpului Compozitia corpului
Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant ...


Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...
Indicele masei corporale
Pentru a afirma despre cineva ca este supraponderal sau obez ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii