Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam OBSESIA SILUETEI
DISCROMIILE CUTANATE - LENTIGO SOLAR SI MELASMA
CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA?
Stretching - gambe - teorie
Crunch (flexia trunchiului pe bazin)


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole EFICIENTA NEUROMUSCULARA
DA JOS BURTA! editia 2010
Stretching - brate - exercitii set 2
SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
POFTITI LA SLABIT! ELENA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Compozitia corpului
Ghidul scaderii in greutate

Compozitia corpului


Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant in privinta succesului in activitatea sportiva. Ne intereseaza in mod particular tesutul adipos si masa slaba, reprezentata in principal de catre musculatura. In functie de sportul practicat exista un ideal in ceea ce priveste tipul de corp. Culturistii, ca si maratonistii, tind catre un corp cat mai suplu, cu un procent foarte redus de grasime, primii fiindca vor ca musculatura sa fie cat mai vizibila, iar ai doilea pentru a nu fi nevoiti sa "care" prea multa greutate in timpul curselor; la celalalt pol se gasesc luptatorii sumo, care tind catre o cat mai mare greutate, conform traditiei sportului lor.

Compozitia_corpului_55069.jpgIntr-o multime de sporturi, competitiile se duc pe categorii de greutate, unii sportivi fiind nevoiti sa scape de kilograme intr-un timp foarte scurt.
Cunoasterea compozitiei corpului unei persoane este un predictor valoros al potentialului de a face performanta, mai util decat simpla masurare a inaltimii si greutatii.
Compozitia ideala a corpului variaza in functie de sport, dar in general, cu cat exista mai putina masa adipoasa, cu atat performanta este mai buna. Dezvoltarea masei musculare este o necesitate in sporturi in care forta si rezistenta musculara sunt parametrii de baza. In fitness si culturism masa musculara are un rol decisiv si mare parte din eforturi se concentreaza catre dezvoltarea ei.
Procentul de grasime are o influenta mai mare asupra performantei decat greutatea totala a corpului. S-a constatat ca cu cat procentul de grasime este mai mare, cu atat capacitatea de performanta este mai redusa.

Un barbat normal, care face sport doar pentru intretinere ar trebui sa aiba in jur de 15% grasime corporala, iar o femeie aproximativ 20-22%. In culturism aceste valori scad pana la 5-8% in cazul barbatilor si 6-12 % pentru femei. Si culturismul, ca si in alte sporturi in care competitiile se desfasoara pe categorii de greutate, se intampla uneori ca sportivii sa recurga la mijloace periculoase pentru a-si reduce rapid greutatea. Pierderile severe de greutate pot provoca probleme de sanatate, precum deshidratare grava, oboseala cronica, tulburari de alimentatie, disfunctii menstruale si tulburari de mineralizare a oaselor. Simptomele oboselii cronice, care acompaniaza scaderea in greutate rapida, pot sa dea falsa impresie ca s-a instalat un sindrom de suprantrenament.

Procentul de grasime se poate determina prin mai multe metode: cantarire hidrostatica (prin imersie in apa), impedanta bioelectrica (estimeaza grasimea in functie de continutul de apa al organismului), tehnici imagistice sofisticate (disponibile numai in laboratoare), insa cele mai la indemana metode sunt masuratorile unor circumferinte si introducerea valorilor in formule de calcul sau masurarea pliurilor cutanate in anumite puncte cu un subler special (cutimetru) si raportarea la nomograme sau utilizarea unor formule de calcul. O treime din grasimea corpului este localizata subcutanat, restul fiind dispusa in jurul organelor interne si in interiorul celulelor, inclusiv in muschi.




Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 34718 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Articole din aceeasi categorie

Supraponderal sau obez? Supraponderal sau obez?
Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care ...
Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...


Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...
Indicele masei corporale
Pentru a afirma despre cineva ca este supraponderal sau obez ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii