Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENTUL CU GREUTATI AMELIOREAZA CAPACITATEA DE EFORT AEROBIC A SPORTIVILOR SENIORI
Raluca Elena Ionescu
CSID - Consumul de bere nu iti mareste abdomenul
PUI PICANT CU MERE
EVITAREA SUPRAANTRENAMENTULUI LA ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Apa cu lămâie te ajută să slăbeşti? Fierbinte
Unele persoane sustin ca apa cu lamaie detoxifica si ajuta la slabit, mai ales daca se bea dimineata, pe stomacul...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Extensia ambelor brate cu gantera, din sezand
DIETA HCG ESTE O MODA RISCANTA
ALIMENTATIA CORECTA - O PROVOCARE
SCHIMBARI MICI, REZULTATE MARI
CINE TE VINDECA?
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT

DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT


DELICII_DE_TOAMNA_NU_73527.jpgFructele oleaginoase au numeroase beneficii asupra organismului nostru. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard a aratat ca femeile care au consumat regulat aproximativ 150 de grame de fructe oleaginoase pe saptamana si-au redus semnificativ riscul de a dezvolta boli coronariene. Mai mult de atat, prin continutul de magneziu, fructele oleaginoase contribuie la buna functionare a unor enzime cu rol de refacere celulara.
In ciuda interdictiilor care s-au adus acestor delicii de toamna, nucile, migdalele si alunele nu ingrasa, daca sunt consumate cu moderatie, ba chiar contribuie la scaderea ponderala. Un studiu publicat in 2006 in British Journal of Nutrition a aratat ca in cazul persoanelor obeze, includerea in dieta a 30-59 g/zi de nuci sau alune contribuie la scaderea ponderala. Fibrele care se regasesc in oleaginoase au un rol important intr-o alimentatie sanatoasa, impiedicand supraalimentatia prin aparitia senzatiei de satietate.

Nucile, bogate in acizi grasi omega 3

Cei mai multi oameni ar fi de acord ca nucile sunt gustoase, dar stiati ca au proprietati nutritive care au un rol important in sustinerea unui organism sanatos? Nucile crude contin fitonutrienti (substante capabile sa incetineasca procesul de imbatranire), proteine, vitamina B, magneziu si antioxidanti precum vitamina E.

De asemenea, nucile au un continut ridicat in steroli vegetali si grasimi, dar mai ales grasimi monosaturate si polinesaturate (acizi grasi omega 3) care au un rol important in scaderea colesterolului. Dintre toate fructele oleaginoase, nucile au un continut bogat de acizi grasi omega 3, esentiali pentru buna functionare a organismului. Cercetarile stiintfice realizate de-a lungul timpului arata ca adaugarea nucilor in alimentatie previne aparitia ateroamelor (depunderea substantelor grase pe peretii vaselor sangvin) reducand, astfel, riscul bolilor de inima.

Nucile coapte sunt recomandate in caz de aciditate prea mare a stomacului (2-3 nuci pe zi), in hipertensiune (5-6 nuci pe zi), timp de o luna si jumatate. Se face o pauza de doua luni, dupa care se reia tratamentul. Totusi, in cazul bolilor intestinale, nucile sunt contraindicate.

Migdalele, necesare pentru minte si trup

Migdalele sunt bogate in numeroase minerale (fier, fosfor, cupru) si vitamina B necesare atat pentru corp, cat si pentru minte, fiind un remediu valoros pentru mai multe boli. Un studiu efectuat la St. Michael Hospital din Toronto a demonstrat ca migdalele contin grasimi din seria acizilor grasi omega 3 si omega 9. Aceste grasimi previn bolile cardiovasculare, impiedicand aparitia ateroamelor si cresterea colesterolului. De asemenea, migdalele ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, au rol antiinflamator si protejeaza ficatul de actiunea nociva a toxinelor. Astfel, migdalele sunt benefice in pastrarea vitalitatii, in intarirea muschilor si la prelungirea vietii.

Cel mai bun mod de a consuma migdale este untul de migdale, fiind usor de asimilat de catre organism. Are un rol important in dieta varstnicilor care nu mai asimileaza atat de usor proteinele. Asadar, prin consumarea untului de migdale, organismul obtine nu numai proteine de inalta calitate, dar si alte elemente necesare unei alimentatii sanatoase. In cazul in care migdalele sunt mancate intregi, trebuie bine mestecate. Pot fi consumate impreuna cu legume si fructe, precum salata verde, castraveti, mere.

Alunele de pamant (arahidele), nutritive si energetice

Arahidele sunt bogate in vitamine (B, E), calciu, fosfor, sodiu, fier, cupru, materii grase si azotate, celuloza, fiind o sursa importanta nutritiva si energetica. Cercetãtorii de la Universitatea din Florida (SUA) afirmã cã alunele de pamant sunt printre cele mai eficiente mijloace de profilaxie a afecciunilor cardiovasculare, datoritã proprie¬tãcilor antioxidante. Aceste proprietãci sunt date de polifenolii, substance care distrug radicalii liberi. Arahidele contin mari cantitati de proteine, fiind recomandate persoanelor care fac body-buildind, dar si pentru cele care sunt slabite si subponderale.

Alunele fara sare sunt bune pentru artere. Un sfert de cana de arahide contine aceeasi cantitate de grasimi monosaturate pe care o contine si o lingura de ulei de masline. Grasimile monosaturate s-au dovedit a fi importante in scaderea colesterolului din sange. Vitamina B din arahide ajuta la recuperarea celulelor deteriorate si ofera protectie impotriva bolii Alzheimer, pe cand vitamina E, antioxidant puternic, s-a dovedit a avea un rol important in reducerea riscului de cancer si boli cardiovasculare. Fierul este esential pentru functionarea corecta a celulelor rosii din sange, iar calciul mentine oasele sanatoase. De asemenea, consumul regulat de arahide accelereaza cresterea hormonilor masculini si feminini.

Cu toate ca au numeroase beneficii asupra organismului, exista persoane care sunt alergice la oleaginoase. De asemenea, persoanele cu probleme ale rinichilor sau vezicii biliare ar trebui sa evite consumul de arahide deoarece contin cantitati de oxalati, substante naturale gasita in plante, animale si fiinte umane, care in concentratie prea mare pot provoca probleme de sanatate.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 51881 ori.



Apa cu lămâie te ajută să slăbeşti?

16 Septembrie 2021

Unele persoane sustin ca apa cu lamaie detoxifica si ajuta la slabit, mai ales daca se bea dimineata, pe stomacul gol. Lamaile sunt recunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C, iar de aici a fost doar un pas pana la proprietati anti-cancer.

Care este adevarul despre proprietatile apei cu lamaie?

Urmareste clipul ca sa afli!


Secretele slabirii (fara numarat de calorii)

12 Septembrie 2021

Trebuie sa nu sa numeri caloriile atunci cand vrei sa slabesti?

Pe de-o parte, sistemul de numarat calorii si macronutrienti pot fi de ajutor cand vrei sa scazi in greutate. A fi constient de caloriile consumate la o masa te poate face sa estimezi mai bine portia necesara, mai ales daca tii dieta, dar nu reusesti sa slabesti.

S-ar putea sa-ti dai seama ca subestimai numarul de calorii dintr-un pumn de nuci, de exemplu. Pe de alta parte, a manca in functie de un numar prestabilit de calorii, netinand cont de semnalele propriului corp cu privire la foame si satietate, iti poate deteriora relatia cu hrana. In special persoanele care sufera sau au suferit de tulburari alimentare pot fi afectate negativ de numaratul caloriilor.

Urmareste acest clip ca sa inveti sa slabesti fara sa fie nevoie sa numeri caloriile, iar daca ai nevoie de ajutor, te astept la Centrul Superfit!


Alimentatia in tiroidita Hashimoto

6 Septembrie 2021

Tiroidita Hashimoto este una dintre cele mai frecvente afectiuni tiroidiene, iar simptomele sale pot afecta in mod semnificativ calitatea vietii.

Cercetarile arata ca modificarile dietei si stilului de viata pot ameliora simptomele. Fiecare pacient cu boala Hashimoto raspunde diferit la tratament, motiv pentru care o abordare individualizata pentru aceasta afectiune este atat de importanta.

Urmareste acest clip pentru a afla toate detaliile!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii