Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
9 MITURI IN CURELE DE SLABIRE
Concentratele de carbohidrati si proteine
SUPLIMENTELE NUTRITIVE VS. SUBSTANTELE DOPANTE
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ALIMENTATIA CORECTA - O PROVOCARE
Compozitia corpului
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
ANTIOXIDANTI NATURALI ENZIMATICI
Tractiuni la bara fixa (priza larga, pronatie)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » CUM TRATEZI FEBRA IN ANOTIMPUL RECE

CUM TRATEZI FEBRA IN ANOTIMPUL RECE


CUM_TRATEZI_FEBRA_IN_94585.jpgNu este o boala, ci un sistem de alarma al sistemului imunitar. Un fel de a-ti atrage atentia ca este pe cale de a intra in razboi contra unui atac bacterian sau virotic.

Daca febra este inferioara valorii de 38,5 grade Celsius, lasa procesul sa-si urmeze cursul. Este o dovada ca organismul lupta cu boala. Daca te simti rau si vrei sa actionezi intr-un fel, apeleaza la remediile urmatoare.

Racoreste-te

- Fa o baie calduta, in niciun caz rece, fiindca vei obtine un efect invers: reactionand la frig, mecanismele de regularizare a temperaturii se mobilizeaza pentru a reduce pierderile de caldura si febra nu va scadea.

- Sosete ude in picioare, sunt suportate usor mai ales la copii, carora le scade temperatura repede.

- Comprese reci pe ceafa si frunte.

- Cearceaf umed - uda un cearsaf in apa rece, stoarce-l bine, apoi inveleste-te in el. Acopera-te pe deasupra cu un prosop gros de baie sau cu o patura, apoi intinde-te un sfert de ora. Dezveleste-te cand prosopul incepe sa se incalzeasca. Metoda nu le este recomandata persoanelor in varsta, copiilor, femeilor insarcinate si cardiacilor, caci este putin brutala.

Transpira

- Infuzia de coada-soricelului favorizeaza dilatarea porilor si transpiratia, un process care face sa scada febra. Se infuzeaza o lingurita de planta uscata cu o cana de apa in clocot. Las-o sa se raceasca putin, inainte de a bea. Incepi sa transpiri dupa ce ai baut 1-2 cani de ceai.

- Flori de soc - sunt recomandate cand febra e legata de raceala sau o gripa, deoarece elimina si excesul de mucus. Se oparesc 2 lingurite de flori de soc cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, se strecoara si se bea fierbinte. Bea de trei ori pe zi, pana ce scade febra.

- Frunze si flori de musetel - daca febra este insotita de crampe, se recomanda sa se frece cu ele talpile picioarelor, pentru a scadea temperatura si a activa transpiratia.

- Infuzia de cacao - de secole, mexicanii trateaza febra cu pulbere de cacao. Prepara o bautura dupa reteta cu care noi preparam cafeaua. Se oparesc 2 lingurite de pulbere de cacao cu 250 ml apa sau lapte fierbinte. Se amesteca si de bea.

- Cafea- daca sud -americanii trateaza febra cu cacao, vindecatorii din America de Nord folosesc cafea. Se prepara o infuzie din o lingura de pulbere de cafea, oparita intr-o ceasca de apa clocotita. Se amesteca si de bea. Se iau 3 cani de infuzie fierbinte pe zi.

Combate focul cu foc

Presara pe mancaruri praf de piper sau pune un varf de cutit de pulbere in ceaiul pe care il bei. Piperul produce transpiratie si stimuleaza circulatia sangelui.

Atrage sangele spre picioare

Baie de picioare cu mustar. Pune apa intr-un lighean si adauga 2 lingurite de faina de mustar la 1 litru de apa. Remediul atrage sangele spre picioare si contribuie la scaderea temperaturii.

Hidratare

- Febra deshidrateaza. Cand ai temepratura, bea intre 8 si 12 pahare de apa pe zi

( pana observi ca se limpezeste urina).

- Frectiile reci - procedeul se aplica intr-o incapere calda, in care sa nu existe curent (sa nu traga). Bolnavului trebuie sa i se descopere corpul pe rand ( un brat, un picior). Prosopul se inmoaie in apa rece, se stoarce, apoi se foloseste la frectie. Cand intreg corpul a fost frectionat, se acopera bolnavul cu o patura calda.

- Suc de lamaie - stoarce lamaie in 250 ml de apa. Adauga putina miere. Bea cat mai des posibil.

- Ceai de mere - cojeste doua mere si taie-le in bucati mici. Pune-le in apa care fierbe si stinge focul. Lasa merele in apa pana ce se inmoaie. Adauga 1 lingurita de miere. Paseaza lichidul si merele intr-o strecuratoare si bea amestecul obtinut, inghititura dupa inghititura. Leacul e rusesc si se foloseste si astazi in tara.

Uleiuri aromate

- Ulei de ienupar- era folosit in Egiptul Antic, inca de la primele semne de febra. Se masa intreg corpul cu el. Pentru a stimula transpiratia, se invelea bolnavul cu mai multe paturi.

- Uleiul de cimbru - se foloseste tot sub forma de masaje pe piele, diluat in untdelemn de masline sau floarea-soarelui.

Alte remedii

- Gips - asa cum creta creste temperatura, gipsul o scoate. Vindecatorii lamaisti din Tibet recomanda administrarea a 2,5 grame ( o jumatate de lingurita de cafea ) de gips, pentru scaderea rapida a termperaturii.

- Varza - o frunza de varza zdrobita asezata pe frunte are efect calmant si face sa scada temperatura.

- Branza de vaci - amesteca putina branza de vaci cu lapte si cateva picaturi de otet, pana ce obtii o pasta groasa. Intinde-o pe o bucata de tifon si aplic-o pe frunte. Pune deasupra un prosop si lasa sa actioneze o jumatate de ora.



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 64895 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

GIMNASTICA SEXUALA GIMNASTICA SEXUALA
La o prima lectura am putea gasi exercitiile de gimnastica ...
ADIO SOARE! ADIO SOARE!
Expunerea la soare, mult timp considerata un ritual de sanatate, ...


TOTUL DESPRE TORTICOLIS TOTUL DESPRE TORTICOLIS
Torticolisul este o afectiune cunoscuta sub numele de "gat stramb", ...
CATEVA MOTIVE SA TE LASI DE FUMAT CATEVA MOTIVE SA TE LASI DE FUMAT
Statisticile privitoare la fumat sunt ingrijoratoare. Peste 30% din populatia ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii