Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI
TESTUL DE EFORT
PREVENIREA INFECTIILOR IN TIMPUL SARCINII
8 DINTRE CELE MAI CIUDATE SPORTURI DIN LUME
DA JOS BURTA! editia 2010
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ortorexia, obsesia pentru alimentatia sanatoasa Fierbinte
Ortorexia este o tulburare a comportamentului alimentar care presupune o obsesie nesanatoasa privind alimentatia...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam OBEZITATEA INFANTILA, O PROBLEMA GRAVA
PROMOTIE!
DIETA CU CALORII "NEGATIVE"
Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand, cu trunchiul aplecat
Stretching - piept - exercitii
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR

CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR


CIOCOLATA_INTRE_MIT__88652.jpgDulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru un desert unic. Cu totii stim ca savoarea ciocolatei ne aduce zambetul pe buze in orice moment al zilei, dar este ciocolata si un aliment-medicament? Care sunt beneficiile consumului zilnic de ciocolata? Exista diferente intre sortimentele pe care le putem achizitiona? In ultimul timp numeroase studii au promovat ciocolata ca remediu pentru hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat sau depresie. Iata care sunt concluziile specialistilor legate de profilul nutritional al ciocolatei:

Este ciocolata o sursa excelenta de antioxidanti?

Boabele de cacao, componentele de baza ale ciocolatei, contin antioxidanti numiti flavonoizi, care au beneficii majore pentru sanatate. Cu toate acestea, trebuie sa alegi cu atentie tipul de ciocolata pe care il consumi pentru a reduce efectele negative ale radicalilor liberi. Ciocolata amaruie este cea mai bogata in flavonoizi, iar ciocolata cu lapte are o cantitate redusa de antioxidanti si mai mult zahar. Ciocolata alba, un mix de grasimi, zahar si arome artificiale nu contine deloc antioxidanti. Pentru a te asigura ca fiecare bucatica de ciocolata pe care o savurezi te ajuta sa ai un organism puternic este esential sa alegi sortimentele care au cel putin 70% cacao sau chiar sa incluzi in meniul tau zilnic cacao pudra fara zahar. Poti adauga 2 lingurite de cacao la sucurile naturale, cerealele de la micul dejun sau la salatele de fructe.

Poate ciocolata sa previna sau sa trateze hipertensiunea arteriala?

Potrivit nutritionistilor, exista o legatura intre consumul moderat de ciocolata si diminuarea riscului de declansare a afectiunilor cardiovasculare. Ciocolata nu are un efect dramatic, dar reduce usor tensiunea arteriala, contribuind astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea flexibilitatii arterelor si capilarelor. In cadrul studiilor de specialitate s-a constatat ca persoanele care consuma zilnic ciocolata amaruie timp de minim 3 luni sunt mai putin expuse riscului de infarct, iar procesele inflamatorii care slabesc imunitatea sunt diminuate semnificativ. In concluzie, ciocolata amaruie iti poate proteja inima, insa trebuie sa fii atent la marimea portiei pentru a evita excesul de calorii si acumularea kilogramelor in plus. Nutritionistii iti recomanda sa consumi zilnic 30g de ciocolata amaruie (aproximativ 4 patratele) pentru a avea mereu energie, fara sa iti periclitezi silueta.

Ciocolata poate reduce nivelul colesterolului?

Ciocolata contine unt de cacao, care are un procent ridicat de grasimi saturate, insa o treime din aceste grasimi este reprezentata de acidul stearic. Acest acid este transformat de ficat in acid oleic, devenind astfel o grasime mono-nesaturata, benefica pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, ciocolata contine si acid oleic pur. In cadrul unui studiu recent s-au comparat efectele unei diete care includea 30g de ciocolata amaruie consumate in fiecare zi cu un meniu care avea untul drept sursa principala de grasimi. Dupa 2 luni rezultatele au demonstrat ca persoanele care consumasera ciocolata aveau un nivel al colesterolului LDL redus cu 10%, in timp ce pentru voluntarii care consumasera numai unt s-au inregistrat cresterea colesterolului "rau" si a trigliceridelor.

Ciocolata te ajuta sa te concentrezi mai usor si stimuleaza memoria?

Ciocolata contine un tip de cafeina, teobromina, care stimuleaza functiile cerebrale, avand un efect de revigorare. Chiar daca nu se compara cu o cafea, ciocolata te poate ajuta sa iti stabilesti rapid prioritatile atunci cand ai un program incarcat sau trebuie sa rezolvi probleme dificile. Cu toate acestea, este important sa te opresti la 30g de ciocolata deoarece studiile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura directa intre consumul excesiv de ciocolata si aparitia simptomelor depresiei.

Ciocolata cauzeaza acneea si inrautateste aspectul pielii?

Acest mit este foarte raspandit, ciocolata fiind adesea pe "lista neagra" a celor care se confrunta cu acneea, insa nu exista o baza stiintifica pentru aceste afirmatii. In cadrul unei diete echilibrate, care include carne slaba, lactate degresate, fructe si legume proaspete, ciocolata nu inrautateste aspectul pielii. In cazul adolescentilor, acneea poate avea drept cauza un dezechilibru hormonal, caz in care meniul zilnic nu are un efect decisiv asupra leziunilor acneice. De asemenea, este important sa nu se faca o confuzie intre o reactie alergica si efectele ciocolatei asupra organismului. Atunci cand alegi ciocolata nu trebuie sa fii atent numai la procentul de cacao, ci si la celelalte ingrediente din componenta produsului. In cele mai multe cazuri, ciocolata amaruie care contine nuci sau alune poate determina aparitia simptomelor problematice in cazul persoanelor alergice la aceste ingrediente. Astfel, ciocolata in sine nu este un aliment de evitat in cadrul unui meniu sanatos, dar trebuie sa citesti cu atentie lista de ingrediente si, in cazul in care ai alergii, poti alege ciocolata simpla, fara alte adaosuri.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 42978 ori.



Ortorexia, obsesia pentru alimentatia sanatoasa

5 August 2021

Ortorexia este o tulburare a comportamentului alimentar care presupune o obsesie nesanatoasa privind alimentatia sanatoasa.

Spre deosebire de alte tulburari de alimentatie, ortorexia pune accentul in principal pe calitatea alimentelor, nu cantitatea acestora si spre deosebire de anorexie sau bulimie, persoanele cu ortorexie sunt rareori interesate de scaderea in greutate.

In schimb, au o fixatie extrema legata de puritatea alimentelor, precum si o obsesie privind beneficiile unei alimentatii sanatoase.


Top 10 alimente pentru masa musculara

1 August 2021

Daca vrei sa ai un corp armonios si o musculatura puternica, pe langa antrenamente este nevoie de o alimentatie potrivita. Aceasta te va ajuta sa progresezi mai repede spre obiectivul tau, sustinand dezvoltarea muschilor si sanatatea organismului.

In acest video iti vom recomanda 10 alimente pe care sa le consumi pentru a-ti dezvolta masa musculara!

Daca ai nevoie de consiliere in nutritie sportiva, click aici.


Are nevoie un sportiv de o dietă specială?

30 Iulie 2021

Ce înseamnă o alimentație sănătoasă, echilibrată, în cazul unui sportiv de performanță? Care sunt principalele probleme în alimentația sportivilor și de ce nutriția este extrem de importantă în atingerea obiectivelor?

Am fost curioși să aflăm răspunsurile la toate aceste întrebări, așadar am stat de vorbă cu dr. Șerban Damian, nutriționistul Echipei Olimpice de Baschet Feminin 3x3 și fostul nutriţionist al Echipei Naţionale de Fotbal a României. Citește interviul pentru a afla multe informații interesante despre nutriție și sănătate.

Daca ai nevoie de consiliere in nutritie sportiva, click aici.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii