Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE
ALTE 8 SPORTURI CIUDATE
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
PERELE SI BENEFICIILE LOR PENTRU SANATATE
CEREALELE, BAZA ALIMENTATIEI OMULUI SANATOS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole O NOUA IPOTEZA: OBEZITATEA AR PUTEA FI PROVOCATA DE UN VIRUS
DA JOS BURTA! editia 2005
SAMPANIA
CSID - Fructele in cantitati mari pot fi mai periculoase decat dulciurile
OSTROPEL DE PUI CU PASTE SI FASOLE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile vinului rosu Fierbinte
Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » 8 DINTRE CELE MAI CIUDATE SPORTURI DIN LUME

8 DINTRE CELE MAI CIUDATE SPORTURI DIN LUME


8_DINTRE_CELE_MAI_CI_96947.jpgDaca pana acum am vorbit despre o serie de sporturi serioase sau cel putin practicabile, ne-am gandit ca un articol despre unele dintre cele mai nastrusnice, ciudate sau iesite din comun "sporturi" din lume nu ti-ar strica. Nu zice nimeni ca ar trebui sa incerci un astfel de sport, dar cine spune ca nu e bine sa te informezi macar? Asadar, ia o ceasca de cafea langa tine sau o cana de ceai relaxant, asaza-te cat mai confortabil si lasa-te surprins de imaginatia semenilor nostri de pretutindeni.

Calcatul rufelor... dus la extrem

Nu, nu e vorba de un sport destinat exclusiv gospodinelor. Calcatul "extrem" al rufelor sau "extreme ironing" in varianta sa de peste Ocean este un sport periculos care combina senzatiile tari provocate de activitatea casnica arhicunoscuta practicata in aer liber cu satisfactia provocata de o camasa bine calcata. Practic, acest sport consta in plasarea meselor de calcat in cele mai ciudate locuri cu putinta (in padure, la o cascada, pe barci de caiac-canoe, in pesteri, pe o statuie din bronz, in apa, in timp ce "sportivul" sare cu parasuta etc) si...calcatul propriu-zis. Desigur ca exista suficiente guri rele care spun ca acesta nu este un sport-propriu zis, dar toata zarva iscata in jurul sau a atras cu siguranta atentia presei din Marea Britanie, unde s-a nascut ideea nastrusnica. In plus, gospodinele pot sa aduca suficiente argumente in favoarea caracterului "sportiv" al acestui sport, nu?



Sepak takraw

Suna ca un fel de mancare turcesc, dar in realitate sepak takraw este un sport care isi are originile in Malay-Thai, o peninsula din sud-estul Asiei. Sportivii joaca volei si folosesc o minge speciala realizata din impletituri de rattan, dar miscarile sunt imprumutate din fotbal, astfel incat jucatorii se folosesc de picioare pentru a face diverse jonglerii cu mingea speciala. In plus, tehnicile de arte martiale de care dau dovada jucatorii in timpul partidelor de sepak takraw fac din acest sport unul cu totul si cu totul...diferit.



Fotbal in namol

Fotbal plus namol egal un sport finlandez care dateaza din 1998, cand a avut loc primul campionat de "swamp soccer". Initial, sportul era folosit pentru antrenarea soldatilor; mai tarziu, a fost imbratisat de un numar mai mare de oameni, printre care atleti. E lene de inteles ca e vorba de un meci de fotbal desfasurat in namol, dar exista unele diferente. Una din ele se refera la faptul ca exista trei tipuri de echipe: de baieti, de fete si echipe mixte. In plus, o echipa este formata din doar 6 membri, iar durata unui meci este de 24 de minute, meciul fiind bineinteles impartit in 2 reprize.



Caratul nevestei

Nu, nu e vorba de trecerea unei proaspete neveste peste pragul casei. "Wife carrying" sau caratul nevestei este inca un sport de origine finlandeza care presupune purtarea nevestelor de catre sotii lor pe niste trasee antestabilite intr-un timp cat mai scurt. Daca tot a venit vorba de traseele buclucase, acestea trebuie sa aiba o lungime de 253.5 metri, nu mai mult, nu mai putin, si sa fie presarate cu cate un obstacol "uscat" si unul "ud". In plus, doamnele trebuie sa aiba cel putin 49 de kilograme, iar in cazul in care sunt scapate de catre sotii lor neindemanatici, echipa va fi penalizata cu 15 secunde. Premiul? Domnilor, tineti-va bine: marele premiu consta intr-o cantitate de bere egala cu greutatea sotiei.



Hochei subacvatic

Daca esti un fan al hochei-ului pe gheata, cu siguranta ca vei gasi varianta sa subacvatica cel putin interesanta. Acest sport se joaca pe fundul unei piscine, iar jucatorii trebuie sa incerce sa trimita pucul spre capatul opus al piscinei corespunzator portii echipei adverse. Acesta nu este un sport de contact, spre deosebire de "fratele"sau mai mare, dar cu siguranta ca nu seamana nici pe departe cu varianta oficiala de pe uscat, intrucat jucatorii trebuie sa iasa in permanenta la suprafata sa ia aer.



Bossaball

Bossaball-ul isi are originea in Belgia si este de fapt o alternativa la volei, cu diferenta ca jucatorii isi pot utiliza orice parte a corpului pentru a mentine mingea in aer. In plus, fiecare echipa are voie sa atinga mingea de pana la 8 ori inainte ca aceasta sa fie trimisa peste plasa. O echipa este formata din 3 pana la 5 membri, iar meciurile au loc pe o saltea gonflabila imensa care include o trambulina pe care sta in permanenta un atacant. Acesta este aruncat in aer si are astfel sansa de a trimite niste mingi dificile. Echipele primesc cate un punct in momentul in care reusesc sa trimita mingea oriunde pe suprafata saltelei gonflabile, in afara trambulinei. In cazul in care mingea sare pe trambulina, echipa adversa primeste 3 puncte.



Zorbing

Inchipuie-ti ca te inghesuiesti intr-o minge medicinala enorma pe care o folosesti de regula la sala si incepi sa te rostogolesti de un deal. Nu, nu e un cosmar, e un sport practicat in unele parti ale lumii si inventat in 1995 de catre doi tineri din Noua Zeelanda. Sportul presupune construirea unui "zorb", adica a unei mingi speciale din plastic (de fapt o minge mai mica in interiorul unei mingi mai mari), in care trebuie sa incapa un om. Competitia are loc intre 3 sportivi, iar pentru un grad sporit de amuzament, unii concurenti isi umplu mingile cu apa.



Sah-box

Cu siguranta ca nu te-ai gandit vreodata ca o sa auzi de un sport care combina sahul si boxul, dara iata ca asa ceva exista, si exista chiar si o Organizatie Mondiala de Sah-Box. Asadar, acest "sport" este o combinatie intre sah si box si meciurile alterneaza intre cele doua activitati; pot exista pana la 11 runde in total, iar castigatorul poate fie sa ii dea sah-mat partenerului sau, fie sa il faca knockout. In cazul in care nimeni nu reuseste sa castige jocul de sah, castigatorul va fi desemnat in functie de numarul de puncte acumulate in timpul rundelor de box; in cazul in care se ajunge la egalitate in cazul meciului de box, castigator va fi desemnat jucatorul care a folosit piesele de culoare neagra la sah.





Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 59446 ori.



Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Articole din aceeasi categorie

CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI? CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Incepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul ...


EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI! EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013 TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii