Sunteti aici :: Nutritie » ZERUL
ZERUL
Cu siguranta multi dintre dumneavoastra va amintiti de bucataria bunicii, cand aceasta prepara branza si va spunea ce efecte miraculoase are zerul. Insa, cine mai bea zer in secolul XXI? Probabil, o parte din dumneavoastra nu stiti exact ce este zerul, insa am sa va descriu pentru a va putea da seama mult mai usor. Se spune ca zerul da vigoare trupului si alunga multe boli.
Astfel, zerul este o zeama acrisoara, usor tulbure si galbuie, care ramane atunci cand branza este pusa la scurs. De obicei, cel mai bun zer este acela nefiert, care se foloseste si in terapie. Batranii spuneau ca zerul alunga bolile, intareste plamanii, asa ca de foarte putine ori este aruncat. Aceasta zeama este des folosita ca supliment pentru hrana oamenilor si uneori chiar a animalelor. Insa, odata cu aparitia medicamentelor, unii oameni au inceput sa uite de aceste traditii, care le pot face corpul mai sanatos.
Zerul combate stresul
Asa cum am scris si in randurile de mai sus, zerul rezulta din procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Specialistii sunt de parere ca un pahar de zer in fiecare zi intareste organismul si se poate observa o ameliorare a starii dumneavoastra de disconfort. La fel ca si laptele, zerul contine substante hranitoare, insa are mai putine grasimi. De asemenea, contine vitamina B, calciu, iod si potasiu, substante care va fac pielea mai sanatoasa si va da stralucire parului. Un lucru este bine de retinut, acela ca substantele din zer sunt foarte repede assimilate de corp si actioneaza rapid.
Eficienta zerului
Probabil nu foarte multe doamne stiu ca zerul este folosit si in curele de slabire. Acesta este cunoscut pentru actiunea sa de topire a grasimilor. Daca mergeti si la sala sau practicati sport, este indicat sa beti zilnic un pahar de zer pentru a va ajuta la dezvoltarea musculaturii. Datorita zerului, activitatea intestinului va fi reglata, iar tesuturile conjuctive vor fi mult mai ferme. In cazul in care sunteti raciti, bautura pe baza de zer in care sa adaugati si fructe ar duce la vindecarea dumneavoastra. Este important sa stiti ca un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea.
Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati peste fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa cateva minute va stergeti cu putina vata si va spalati fata cu apa calduta.
Daca aveti mainile aspre, puteti folosi acelasi truc, insa trebuie sa stati cu mainile unse timp de10 minute.
Sa-l folosim cat mai des
Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.
500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si totodata vor distruge bacteriile.
Se pare ca zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta persoanele ce sufera de tumori canceroase.
Cercetatorii sunt de parere ca in urma unui tratament cu 300 de ml zer in fiecare zi, anemia va disparea.
Studiile pe animale au demonstrat ca zerul protejeaza impotriva cancerului intestinal, de colon si mamar.
Zerul contine un set de substante ce protejeaza corpul impotriva virusilor, a bacteriilor si a toxinelor.
De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa, protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare si protejeaza impotriva cancerului.
Utilizarea zerului
Boli tumorale - in mai multe cazuri de cancer, o cantitate zilnica de 40 de grame de concentrate de proteine din zer (echivalentul a unui litru de zer), timp de sase luni.
Guta - Se fac cure de 3 luni, in care se beau trei cani de zer in fiecare zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Infectia cu HIV - se bea un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, care se administreaza de trei ori pe zi.
Imunitate scazuta - consumul zilnic de urda, 100 de grame, duce in timp la cresterea capacitatii naturale de aparare a organismului.
Degeraturi - zonele afectate se invelesc cu un tifon inmuiat in zer, dupa care se lasa 60 de minute, iar apoi se spala cu apa. Aceasta aplicatie se face zilnic, pana ce zonele afectate se vindeca.
Eczeme - Timp de o ora se pun comprese cu zer pe zonele afectate, dupa care se lasa zona sa se usuce. Tratamentul trebuie folosit zilnic, timp de 14 zile.
Recomandari in folosirea zerului
Zerul se pastreaza in recipiente uscate si racoroase
Alegeti zerul nedenaturat, cu schimb de ioni sau filtrat
Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia
Beatrice Golondzac

Acest articol a fost vizualizat de 133744 ori.
Carbohidratii - buni sau rai?
2 Octombrie 2023„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele mai populare mituri de nutritie. Carbohidratii sunt un fel de oaie neagra in familia macronutrientilor si sunt mai mereu aratati cu degetul cand vine vorba de slabire.
Nejustificat, insa, deoarece ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o alimentatie sanatoasa, avand un rol important in buna functionare a organismului.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Adauga un comentariu Acest articol are 8 comentarii.
Bună ziua,puteti sa imi ziceti care este doza exacta de zer care trebuie consumata zilnic de catre un adult cu o viata activa, si care este cel mai sanatos zer? Vaca, capra sau oaie? Si daca este ok sa sa se bea zilnic nu doar in cure, mai exact vreau sa introduc zerul in alimentatia mea zilnica, ce cantitate sa beau si care e cel mai sanatos.Va multumesc mult!
Locuiesc in California Amerca de 26 de ani , nu stiu unde sa gasesc zer sau cum sa il fac eu daca se poate , multumesc .
Am plecat de la Bloc la Tara , din cauza problemelor de sanatate ale sotiei . Detin 25 de capre . Celor care doresc din Constanta si Tulcea putem sa le oferim , Zer , Cascaval curat de Capra , La Comanda executam Buric de Capra Rulada cu diverse arome , Cas si Branza , Kefir de Capra , Lapte Proaspat . incercam sa ne dezvoltam si avem - Gaini , Gaste , Rate si Iezi de Carne , Oua . Locuim in zona Biosferei Deltei , zona nepoluata . Toate produsele sunt din Gospodaria Noastra .
Cu Stima Marius .0733-814.850
cred k problema alexandrei e de gust au obisnuinta
imi place f mult articolul
Articolul este super pentru toata lumea.Asemenea informatii sunt f bine venite Multe multumiri
Eu n-am putut sa mananc niciodata lactate de genul iaurt, smantana, lapte batut, zer si alte asemenea, Si imi pare rau, ca stiu ca sunt sanatoase, dar pur si simplu nu imi plac. Singurele cu care ma impac totusi sunt laptele, untul si branza topita...dar si laptele trebuie sa fie musai 'de magazin', laptele 'eco' mi se pare ca are un gust ciudat...mai are cineva probleme din astea?
Deci bunica avea dreptate ca zerul este foarte bun pentru piele si anemie. Din pacate, mai greu e de obtinut. Mi s-a parut intotdeauna dificil intregul procedeu de obtinere a branzei...

Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii