Sunteti aici :: Nutritie » ZERUL
ZERUL
Cu siguranta multi dintre dumneavoastra va amintiti de bucataria bunicii, cand aceasta prepara branza si va spunea ce efecte miraculoase are zerul. Insa, cine mai bea zer in secolul XXI? Probabil, o parte din dumneavoastra nu stiti exact ce este zerul, insa am sa va descriu pentru a va putea da seama mult mai usor. Se spune ca zerul da vigoare trupului si alunga multe boli.
Astfel, zerul este o zeama acrisoara, usor tulbure si galbuie, care ramane atunci cand branza este pusa la scurs. De obicei, cel mai bun zer este acela nefiert, care se foloseste si in terapie. Batranii spuneau ca zerul alunga bolile, intareste plamanii, asa ca de foarte putine ori este aruncat. Aceasta zeama este des folosita ca supliment pentru hrana oamenilor si uneori chiar a animalelor. Insa, odata cu aparitia medicamentelor, unii oameni au inceput sa uite de aceste traditii, care le pot face corpul mai sanatos.
Zerul combate stresul
Asa cum am scris si in randurile de mai sus, zerul rezulta din procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Specialistii sunt de parere ca un pahar de zer in fiecare zi intareste organismul si se poate observa o ameliorare a starii dumneavoastra de disconfort. La fel ca si laptele, zerul contine substante hranitoare, insa are mai putine grasimi. De asemenea, contine vitamina B, calciu, iod si potasiu, substante care va fac pielea mai sanatoasa si va da stralucire parului. Un lucru este bine de retinut, acela ca substantele din zer sunt foarte repede assimilate de corp si actioneaza rapid.
Eficienta zerului
Probabil nu foarte multe doamne stiu ca zerul este folosit si in curele de slabire. Acesta este cunoscut pentru actiunea sa de topire a grasimilor. Daca mergeti si la sala sau practicati sport, este indicat sa beti zilnic un pahar de zer pentru a va ajuta la dezvoltarea musculaturii. Datorita zerului, activitatea intestinului va fi reglata, iar tesuturile conjuctive vor fi mult mai ferme. In cazul in care sunteti raciti, bautura pe baza de zer in care sa adaugati si fructe ar duce la vindecarea dumneavoastra. Este important sa stiti ca un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea.
Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati peste fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa cateva minute va stergeti cu putina vata si va spalati fata cu apa calduta.
Daca aveti mainile aspre, puteti folosi acelasi truc, insa trebuie sa stati cu mainile unse timp de10 minute.
Sa-l folosim cat mai des
Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.
500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si totodata vor distruge bacteriile.
Se pare ca zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta persoanele ce sufera de tumori canceroase.
Cercetatorii sunt de parere ca in urma unui tratament cu 300 de ml zer in fiecare zi, anemia va disparea.
Studiile pe animale au demonstrat ca zerul protejeaza impotriva cancerului intestinal, de colon si mamar.
Zerul contine un set de substante ce protejeaza corpul impotriva virusilor, a bacteriilor si a toxinelor.
De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa, protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare si protejeaza impotriva cancerului.
Utilizarea zerului
Boli tumorale - in mai multe cazuri de cancer, o cantitate zilnica de 40 de grame de concentrate de proteine din zer (echivalentul a unui litru de zer), timp de sase luni.
Guta - Se fac cure de 3 luni, in care se beau trei cani de zer in fiecare zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Infectia cu HIV - se bea un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, care se administreaza de trei ori pe zi.
Imunitate scazuta - consumul zilnic de urda, 100 de grame, duce in timp la cresterea capacitatii naturale de aparare a organismului.
Degeraturi - zonele afectate se invelesc cu un tifon inmuiat in zer, dupa care se lasa 60 de minute, iar apoi se spala cu apa. Aceasta aplicatie se face zilnic, pana ce zonele afectate se vindeca.
Eczeme - Timp de o ora se pun comprese cu zer pe zonele afectate, dupa care se lasa zona sa se usuce. Tratamentul trebuie folosit zilnic, timp de 14 zile.
Recomandari in folosirea zerului
Zerul se pastreaza in recipiente uscate si racoroase
Alegeti zerul nedenaturat, cu schimb de ioni sau filtrat
Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia
Beatrice Golondzac
Acest articol a fost vizualizat de 140214 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Dulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru ...
Mergi des la sala pentru a-ti modela o silueta armonioasa, ...
Tentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa ...