Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
CINCI SUCURI NATURALE PENTRU SLABIT
ALIMENTE PENTRU MASA MUSCULARA
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
BARBATUL SI COPIII, CUM II CRESTI ASA II AI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SAPTE PASI CATRE SLABIRE
CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE
Emisiuni la Antena 1
13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » SUCURILE DE PRIMAVARA

SUCURILE DE PRIMAVARA


SUCURILE_DE_PRIMAVAR_4692.jpgSucul de fructe si legume ne vitaminizeaza la inceput de primavara si ajuta organismul sa se adapteze la noul anotimp.

Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume.

Vrei sa inveti sa iti prepari singura acasa cele mai sanatoase sucuri din diverse legume si fructe? Afla cum...

Suc de mar
Ideal este sa il adaugi la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, galactogoge ( pentru sporirea secretiei de lapte).

Suc de laptuci
Foarte bogat in minerale si in vitamine este, de asemenea, prin lacticariumul lui (element calmant), un antispasmodic si un sedativ. Recomandat daca esti nervos, in insomnii si suferi de spasme. Si de aceasta data iti recomand sa il folosesti in amestec cu alte sucuri.

Suc de ceapa
Il poti adauga, in cantitati mici, in mod util in alte sucuri. Diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostata, cei obositi, cei cu endeme vor beneficia in cel mai inalt grad de efectele lui.

Suc de papadie
Foloseste-l in curele depurative, fiind extrem de indicat pletoricilor, litiazicilor, celor cu insuficiente biliare, celor cu exces de colesterol...tuturor. Pentru un gust bun, combina-l cu alte sucuri.

Suc de praz
Diuretic, eliminator al acidului uric, indicat in reumatisme, guta, litiaze urinare, arterioscleroza. Ai si tu asemenea probleme? Daca da, foloseste sucul de praz in amestec cu alte sucuri ( morcovi, telina) si efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

Suc de cartofi
Foarte neplacut la gust, sucul de cartofi este indicat in cazul in care suferi de ulcer gastric si duodenal sau de diabet. Se recomanda o jumatate de pahar, de patru sau cinci ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de zece zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici. Ai mare grija deoarece dozele nu trebuie depasite. Pentru un gust mai placut, il poti adauga la sucul de morcovi sau de lamaie. Sucul compus din cartofi, morcovi si telina, in cantitati egale, este deosebit de bogat in principii revitalizante.

Suc de ridichi
Neagra sau roza, ridichea este un stimulent hepatic si al vezicii biliare, un antiscorbutic puternic, un diuretic, un antiseptic pulmonar. Efectele sale vor fi folositoare in cazul in care suferi de reumatism, de inapetenta, de lene hepatica, de litiaze biliare sau urinare. Ia-l si pe acesta in amestec cu alte sucuri.

Suc de rosii
Folosirea lui a devenit curenta, iar asocierea cu cel de telina este de acum clasica. Foloseste rosii bine coapte. Numeroasele lui proprietati il recomanda demineralizatilor, ca si plectoricilor, reumaticilor, intoxicatilor, arterioscleroticilor, tuturor celor care doresc sa preintampine imbatranirea precoce. Dupa anotimp, poti adauga cu folos legumelor destinate sa devina sucuri, fasole verde, frunze de morcov sau de ridichi sau de ghizdei ("spanacul saracului" ).

Suc de lucerna
Amestecat cu suc de morcovi, este indicat in bolile arterelor si inimii. Clorofila este de mare folos in tulburarile respiratorii, in infectiile sinusurilor si plamanilor, ca si ale bronhiilor.

Suc de urzici
Seva de urzici tinere este vitalizanta, regeneranta si constituie un bun stimulent al secretiilor digestive. Urzicile sunt bogate in vitamine si saruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu ÅŸi sodiu. Un mijloc eficient de a-ti recapata tonusul este sa consumi timp de 10 zile, dimineata si seara, 100 g suc obtinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depasit inaltimea de 15 cm).

Gustul neplacut, ba chiar respingator, al unora dintre sucurile acestea va fi atenuat prin adaugarea de sucuri diverse de fructe. Fiecare isi va alcatui "cocktail-ul" potrivit gusturilor sale.



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 43481 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii