Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
MARGARINELE DE GENERATIE NOUA
ANIVERSAREA DE 1 AN A RO CLUB MARATON
Relatia obezitate - fertilitate
Abductia picioarelor la aparat (din pozitia sezand)


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CSID - Cateva cesti de ceai pe zi previn bolile cardiovasculare
OBSESIA SILUETEI
FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
CUM PREVENIM RAHITISMUL
INFLUENTA RECLAMELOR LA MANCARE ASUPRA COPIILOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
De ce este important zincul Fierbinte
Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS

MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS


MAESTRII_BUCATARI_IT_55568.jpgNu gati cu unt!

Majoritatea aluaturilor, dar si retetele pentru fripturi sau garnituri includ untul pe lista ingredientelor. Untul da fragezime si intensifica aromele, dar nu este "aliatul" unui corp tonifiat. O lingura de unt contine peste 7g de grasimi saturate, care favorizeaza cresterea colesterolului si afectiunile cardiovasculare, precum si depozitele adipoase inestetice. Solutia bucatarilor este simpla: in loc de unt foloseste ulei de samburi de struguri. Cu numai 2g de grasimi saturate la fiecare lingura, acest ulei reduce colesterolul "rau". La fel ca si untul, uleiul de samburi de struguri are un punct ridicat de ardere, astfel ca il poti folosi atat pentru retetele rapide, cat si in cadrul preparatelor rafinate, care necesita coacere la cuptor, fara sa obtii un gust neplacut.

Un alt secret pentru eliminarea untului din retetele tale este sa adaugi nuci sau seminte atunci cand gatesti. Crocante si aromate, nucile si semintele contin grasimi sanatoase, proteine si fibre, esentiale pentru un organism puternic si o silueta armonioasa. 2-3 lingurite de seminte de dovleac intensifica aroma garniturilor pentru carnea de vita sau curcan. Semintele de floarea soarelui sunt ideale pentru saratele, paine de casa si salate de cruditati. Nucile dau o aroma aparte prajiturilor, cozonacului sau ciocolatei de casa, dar si sarmalelor sau preparatelor cu branza, cascaval si rosii.
Nucile si semintele sunt foarte satioase, asa ca te vor ajuta sa tii sub control pofta de mancare. In plus, vei avea energie toata ziua si nu iti va fi greu sa alegi portii mai mici, dar foarte gustoase. Daca vrei sa incerci preparate speciale de sarbatori, poti inlocui nucile din cozonac si prajituri cu migdale si fistic.

Uita de sosurile grase!

Legumele crude, fierte sau coapte au putine calorii si multe vitamine, insa le poti transforma in dezastre pentru silueta daca le adaugi smantana, maioneza, crutoane sau unt. Conform studiilor de specialitate, majoritatea persoanelor care se ingrasa de Craciun si Anul Nou consuma foarte des garnituri cu sosuri grase, fiind convinse ca, daca preparatul contine legume, nu le va periclita silueta. In acest an, bucatarii te invata cum sa obtii retete delicioase, evitand sosurile hipercalorice. Mango, ananasul si portocalele rosii sunt ingredientele de baza pentru un meniu aromat, care nu adauga centimetri in plus. Ananasul taiat cubulete poate fi adaugat la garniturile din legume fierte la aburi si se potriveste de minune cu somon sau carne de pui. Sucul de ananas da o savoare aparte supelor de legume, iar daca il combini cu orez brun, caise confiate si nuci macinate vei avea o garnitura perfecta pentru carnea de vita.

Piureul de mango, cu nuci si stafide este ideal pentru un mic dejun exotic, iar daca vei coace feliile de mango cu suc de lamaie, ceapa, telina si carne de curcan vei savura o friptura frageda si suculenta. Portocalele rosii pot fi combinate cu suc de lime, oregano, sare de mare si o lingurita de ulei de masline pentru a pregati un dressing rafinat, cu putine calorii. De asemenea, sucul de portocale rosii poate fi folosit pentru a marina carnea de vita sau ca sos pentru paste, combinat cu suc de tomate, putin mustar, sare de mare si doi catei de usturoi.

Foloseste puterea condimentelor!

De multe ori esti tentat sa consumi mancaruri grase, dulciuri in exces sau alimente foarte sarate tocmai pentru ca te-ai plictisit de mancarea dietetica, fara gust. Totusi, cu putina imaginatie, poti transforma o reteta obisnuita intr-un rasfat culinar. Preparatele picante sau condimentate dau savoare oricarei mese si te ajuta sa te mentii in forma, accelerand ritmul de ardere a caloriilor. Atunci cand pregatesti cozonac sau placinte, nucsoara, ghimbirul, scortisoara si cuisoarele vor intensifica aroma ingredientelor si vei putea folosi mai putin zahar. Pentru saratele, pateuri, biscuiti si fursecuri foloseste oregano, cimbru, chimen sau maghiran. Ardeiul iute este condimentul-vedeta pentru un corp tonifiat, fiind ideal pentru retetele cu legume, paste si orez. Datorita componentei active numita capsaicina, ardeiul iute impulsioneaza metabolismul, tine sub control pofta de mancare si te ajuta sa previi acumularea kilogramelor in exces.
Schinduful este condimentul de baza pentru supe sau ciorbe, dar poti adauga o jumatate de lingurita de schinduf si la placintele cu legume sau la sarmale. In ajunul sarbatorilor, experimenteaza diferite combinatii de condimente pentru a te bucura de arome deosebite, care intensifica savoarea retetelor tale preferate si te ajuta sa ai un tonus excelent.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 44427 ori.



De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!


10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa

3 Mai 2022

Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.

Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii