Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PRAJIREA ALIMENTELOR
EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII COAPSELOR SI GAMBELOR
RECE SAU CALD ?
CSID - Cum poti sa slabesti cu 5 mese pe zi si 1000 kcal
MEDICAMENTELE IN LUPTA CU OBEZITATEA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
CSID - Renuntati la vicii
Raluca Elena Ionescu
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS

MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS


MAESTRII_BUCATARI_IT_55568.jpgNu gati cu unt!

Majoritatea aluaturilor, dar si retetele pentru fripturi sau garnituri includ untul pe lista ingredientelor. Untul da fragezime si intensifica aromele, dar nu este "aliatul" unui corp tonifiat. O lingura de unt contine peste 7g de grasimi saturate, care favorizeaza cresterea colesterolului si afectiunile cardiovasculare, precum si depozitele adipoase inestetice. Solutia bucatarilor este simpla: in loc de unt foloseste ulei de samburi de struguri. Cu numai 2g de grasimi saturate la fiecare lingura, acest ulei reduce colesterolul "rau". La fel ca si untul, uleiul de samburi de struguri are un punct ridicat de ardere, astfel ca il poti folosi atat pentru retetele rapide, cat si in cadrul preparatelor rafinate, care necesita coacere la cuptor, fara sa obtii un gust neplacut.

Un alt secret pentru eliminarea untului din retetele tale este sa adaugi nuci sau seminte atunci cand gatesti. Crocante si aromate, nucile si semintele contin grasimi sanatoase, proteine si fibre, esentiale pentru un organism puternic si o silueta armonioasa. 2-3 lingurite de seminte de dovleac intensifica aroma garniturilor pentru carnea de vita sau curcan. Semintele de floarea soarelui sunt ideale pentru saratele, paine de casa si salate de cruditati. Nucile dau o aroma aparte prajiturilor, cozonacului sau ciocolatei de casa, dar si sarmalelor sau preparatelor cu branza, cascaval si rosii.
Nucile si semintele sunt foarte satioase, asa ca te vor ajuta sa tii sub control pofta de mancare. In plus, vei avea energie toata ziua si nu iti va fi greu sa alegi portii mai mici, dar foarte gustoase. Daca vrei sa incerci preparate speciale de sarbatori, poti inlocui nucile din cozonac si prajituri cu migdale si fistic.

Uita de sosurile grase!

Legumele crude, fierte sau coapte au putine calorii si multe vitamine, insa le poti transforma in dezastre pentru silueta daca le adaugi smantana, maioneza, crutoane sau unt. Conform studiilor de specialitate, majoritatea persoanelor care se ingrasa de Craciun si Anul Nou consuma foarte des garnituri cu sosuri grase, fiind convinse ca, daca preparatul contine legume, nu le va periclita silueta. In acest an, bucatarii te invata cum sa obtii retete delicioase, evitand sosurile hipercalorice. Mango, ananasul si portocalele rosii sunt ingredientele de baza pentru un meniu aromat, care nu adauga centimetri in plus. Ananasul taiat cubulete poate fi adaugat la garniturile din legume fierte la aburi si se potriveste de minune cu somon sau carne de pui. Sucul de ananas da o savoare aparte supelor de legume, iar daca il combini cu orez brun, caise confiate si nuci macinate vei avea o garnitura perfecta pentru carnea de vita.

Piureul de mango, cu nuci si stafide este ideal pentru un mic dejun exotic, iar daca vei coace feliile de mango cu suc de lamaie, ceapa, telina si carne de curcan vei savura o friptura frageda si suculenta. Portocalele rosii pot fi combinate cu suc de lime, oregano, sare de mare si o lingurita de ulei de masline pentru a pregati un dressing rafinat, cu putine calorii. De asemenea, sucul de portocale rosii poate fi folosit pentru a marina carnea de vita sau ca sos pentru paste, combinat cu suc de tomate, putin mustar, sare de mare si doi catei de usturoi.

Foloseste puterea condimentelor!

De multe ori esti tentat sa consumi mancaruri grase, dulciuri in exces sau alimente foarte sarate tocmai pentru ca te-ai plictisit de mancarea dietetica, fara gust. Totusi, cu putina imaginatie, poti transforma o reteta obisnuita intr-un rasfat culinar. Preparatele picante sau condimentate dau savoare oricarei mese si te ajuta sa te mentii in forma, accelerand ritmul de ardere a caloriilor. Atunci cand pregatesti cozonac sau placinte, nucsoara, ghimbirul, scortisoara si cuisoarele vor intensifica aroma ingredientelor si vei putea folosi mai putin zahar. Pentru saratele, pateuri, biscuiti si fursecuri foloseste oregano, cimbru, chimen sau maghiran. Ardeiul iute este condimentul-vedeta pentru un corp tonifiat, fiind ideal pentru retetele cu legume, paste si orez. Datorita componentei active numita capsaicina, ardeiul iute impulsioneaza metabolismul, tine sub control pofta de mancare si te ajuta sa previi acumularea kilogramelor in exces.
Schinduful este condimentul de baza pentru supe sau ciorbe, dar poti adauga o jumatate de lingurita de schinduf si la placintele cu legume sau la sarmale. In ajunul sarbatorilor, experimenteaza diferite combinatii de condimente pentru a te bucura de arome deosebite, care intensifica savoarea retetelor tale preferate si te ajuta sa ai un tonus excelent.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51860 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ALIMENTATIA IN COLECISTITA ALIMENTATIA IN COLECISTITA
Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
SPANACUL SPANACUL
Aceasta planta legumicola este foarte vestita pentru continutul ridicat de ...


FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
Stiu ca este o tema mult adusa in discutie in ...
ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE
Constipatia este o boala in care materiile fecale (scaunul) sunt ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 7 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii