Sunteti aici :: Nutritie » E VREMEA CIRESELOR
E VREMEA CIRESELOR
De foarte multe ori auzim expresia "cireasa din varful tortului", insa de putine ori stim sa citim printre randuri, pentru a vedea de ce ciresei i se atribuie acest loc. Inafara de faptul ca sunt mici, rosii, gustoase si dulci, ciresele, pot fi folosite si in terapie, tratamente si preparate culinare.
Pentru ca tot e sezonul lor, m-am gandit sa va amintesc cateva dintre tratamentele pe care le puteti face acasa cu aceste mici fructe. Specialistii au ajuns la concluzia ca cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurative, pe care o recomanda reumaticilor si persoanelor care sufera de guta si constipatie. De asemenea, cireasa are un continut bogat in provitamina A, care creste acuitatea vizuala si intretine tesuturile. Doamnele pot profita de aceste fructe, in cazul in care tenul le este uscat si obosit. Cateva cirese date prin mixer si aplicate pe fata timp de 20 de minute, poate duce la revigorarea pielii si la un aspect al acesteia mai placut.
Pe langa provitamina A pe care am amintit-o mai sus, ciresele ducli contin apa, zaharuri, acizi, saruri minerale, vitaminele B1, B2, C, E, P si substante tanoide.
Cura cireselor dulci
O cura care are efecte garantate se tine timp de trei saptamani. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se manaca cate 100 grame de cirese. Aceasta doza o veti creste progresiv, astfel incat la sfarsitul celei de-a treia saptamani sa ajungeti la 500 de grame de cirese. Odata ajunsi la 300 de grame, cantitatea se imparte in trei prize pana la pranz, insa fara a consuma nici un alt aliment in aceast timp. Pe parcursul celor trei saptamani nu este recomandat sa faceti abuz de grasimi animale, alcool sau zahar rafinat. Atat la pranz, cat si la cina, mancarurile trebuie sa fie usoare pentru ca efectele sa fie pozitive.
Cei care pot rezista fara mancare consistenta, ar putea incerca o alta cura, care tine trei zile, perioada in care se mananca doar cirese. Intre mesele de cirese se recomanda sa se bea apa minerala, iar cantitatea de cirese pe care o puteti consuma zilnic este intre doua si trei kilograme in fiecare zi.
Ceaiul din cozi de cirese
Ceaiul din cozi de cirese se prepara dintr-un pumn de codite la 0,5 litri apa rece. Se fierbe compozitia timp de 15 minute, apoi se indulceste si se bea cald, pe tot parcursul zilei. Acest ceai va avea rezultate bune in afectiunile rinichilor si a ficatului.
Proprietatile cireselor: depurative puternic, racoritor, diuretic, regenerator al tesuturilor, energizant fizic si psihic, antiinfectios.
Tratamente cu cirese
Ischemia cardiaca: un kilogram de cirese conusmat zilnic, timp de 21 de zile este un adevarat ajutor pentru cei care sufera de ischemie cardiaca sau au predispozitie la aceasta boala. De asemenea, ciresele ajuta la prevenirea crizelor cardiace sau a infarctului.
Insomnia: O cura cu cirese amare, consumate sub forma de suc sau sirop natural ajuta la imbunatatirea somnului, facandu-va sa adormiti mai usor, eliminand astfel somnul agitat si trezirile nocturne.
Guta: consumul unui litru de cirese zilnic, de trei ori pe zi, pe o perioada de trei saptamani, reduce proportia acidului uric din sange si ajuta la eliminarea sa din lichidul sinovial. Deoarece are efecte inflamatorii, durerile dispar si astfel veti iesi mai usor din durerea de guta.
Cancerul de colon: cei care sufera de aceasta boala li se recomanda consumul a 800 de grame de cirese zilnic, pe stomacul gol, inainte de masa, pe o perioada cat mai lunga de timp.
Cancerul de rinichi si de vezica: consumul de suc de cirese proaspat, aproximativ un litru pe zi, stimuleaza puternic diureza si are efecte inflamatoare renale, totodata fiind un puternic mijloc de prevenire a cancerului de rinichi, prostate sau vezica. Un astfel de tratament dureaza minimum patru saptamani, efectele asupra rinichilor fiind vizibile.
Sucul de cirese
Sucul se obtine usor, prin zdrobirea cireselor urmata de stoarcere prin tifon, sau cu ajutorul storcatorului de fructe. Din punct de vedere terapeutic, cel mai eficient este sucul obtinut din cirese amare sau negre. Gustul amar al sucului se poate imbunatati cu ajutorul mierei de albine, astfel sucul poate fi pastrat si pana la cinci ore.
Siropul de cirese
La fel ca si sucul, siropul se obtine prin zdrobirea cireselor urmata de filtrare. Sucul care a rezultat se lasa intr-un vas timp de o ora, nemiscat, pentru ca partea limpede sa se separe de cea cu sedimente. Sucul limpede se va aduna din castron si se va pune intr-un alt vas, unde se va amesteca cu miere pana ce se omogenizeaza. Amestecul se pune in sticle inchise ermetic si se pastreaza in locuri reci si intunecate. Zilnic se consuma cate 100 de grame din acest sirop, amestecat cu apa.
Beatrice Golondzac

Acest articol a fost vizualizat de 49067 ori.
Alimente care scad tensiunea arteriala
5 Iunie 2023Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.
In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.

Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...

Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...

De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...

"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii