Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ALEGE GREUTATILE CARE TI SE POTRIVESC!
CELULITA - O PRIVIRE CRITICA
MARGARETA DUPA 7 LUNI DE SLABIRE
STRETCHING ASISTAT
FEBRA MUSCULARA SI ANALGEZICELE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Exercitii pentru muschii cvadriceps 2
ANTRENAMENTELE SI ACNEEA - MIT SAU REALITATE?
CSID - Fructe de padure, prune uscate si mere autohtone pentru o imunitate de fier
CSID - Zaharul, inamicul numarul unu al siluetei
HMB
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?

DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?


DE_CE_NU_RENUNTI_LA__65853.jpgUnii o fac pentru a se simti in rand cu lumea, altii o fac pentru a se da mai "rotunzi" decat sunt in realitate, unii o fac pentru ca li se pare un gest elegant sau care denota maturitatea, altii o fac pentru ca se plictisesc, unii o fac pur si simplu pentru ca din ziua in care s-au apucat, simt ca nimeni si nimic nu ii mai poate opri. Vorbesc, desigur, despre fumat, si despre variile motive pentru care majoritatea indivizilor nu renunta la acest viciu. Si nu e numit viciu degeaba, caci cu greu se scapa de el, iar sanatatea sau, mai bine zis, periclitarea acesteia sunt la ordinea zilei. Daca esti fumator sau cunosti pe cineva care pune in practica acest viciu in fiecare zi, ar trebui sa citesti cu atentie acest articol. Vei afla ca, in mod oficial, viata fara tigari este mult mai vesela si mai satisfacatoare, contrar ideilor pe care le-ai putea avea acum in minte, dar si ca s-ar putea sa existe sanse sa nu te ingrasi subit, in caz ca decizi sa te lasi o data pentru totdeauna de fumat, asa cum probabil planuiesti de ceva timp.

Cei care se lasa de fumat sunt mai fericiti ca si fumatorii

Poate crezi ca ceea ce tocmai ai citit suna hilar, dar afirmatia este de fapt parte a rezultatelor unui studiu realizat de catre un cercetator de la Scoala de Medicina si Sanatate Public a Universitatii din Wisconsin. O viata neinvaluita in fumul albastrui de tigara nu este una trista sau deprimanta, si nici macar plictisitoare. Dimpotriva, renuntarea la fumat te poate face sa te simti mult mai sanatos si mai fericit atat la 1 an, cat si la 3 ani de la data la care ai reusit sa renunti definitiv la acest viciu. "Mai sanatos" si "mai fericit" in comparatie cu ce? Cu viata si starea celor care continua sa fumeze, bineinteles. Lucrarea realizata de catre cercetatorii americani vine sa arunce lumina asupra starii de bine la nivel psihologic pe care renuntarea la fumat poate sa o creeze. Pe langa efectele evidente care se refera la imbunatatirea considerabila a sanatatii generale aproape din clipa in care cineva allege sa se lase de fumat, mai trebuie sa stii ceva: calitatea vietii unui mefumator nu se va inrautati, asa cum majoritatea celor care planuiesc sa intre in randul celor c plamani curati se tem ca se va intampla. Dimpotriva, cercetatorii si rezultatele studiilor clinice ale acestora au aratat faptul ca ti se vor intampla doar lucruri positive, in caz ca alegi sa nu mai fumezi. Au fost evaluate atat calitatea vietii in termini de aspecte legate de sanatate, emotii negative versus emotii pozitive, satisfactia in cadrul relatiilor sentimentale si aparitia factorilor de stres. Studiul a fost realizat pe 1,504 subiecti care au acceptat sa renunte la fumat si sa se lase monitorizati pe 2 perioade diferite, de 1 an, respectiv, de 3 ani de la data renuntarii la fumat. Filozofiile de viata, relatiile romantice sau cele de prietenie, standardele de viata, relatiile cu cei mici, cu rudele, relatiile la locul de munca, sanatatea, relatii cu restul semenilor, toate acestea simbolizeaza elemente care definesc ceea ce poarta numele de "calitatea vietii". Imbunatatiri semnificative ale calitatii vietii au fost asadar notate de catre acesti cercetatori in urma studiului antementionat, iar notele obtinute de subiecti in comparatie cu cele atribuite fumatorilor au fost implicit mai bune. Emotii pozitive, o sanatate imbunatatita si o stare generala de bine au fost raportate atat la finele primului an al studiului, cat si la finele celui de al treilea an, cand au fost observate de asemenea modificari de ordin pozitiv in ceea ce priveste factorii de stres care s-au diminuat considerabil.

Pe viitor, renuntarea la fumat nu va conduce la ingrasare

Suna bine, nu? Daca cele citite pana acum te-au bucurat, dar nu suficient de mult incat sa te convinga 100% ca ai absolut toate motivele din lume sa te lasi de fumat, urmatoarele dat s-ar putea sa te aduca si mai aproape de reusita. Se pare ca, potrivit unui grup talentat de cercetatori de la Scoala de Medicina Yale, exista poibilitatea dezvoltarii unui medicament care sa poata sa ajute atat fumatorii, cat si nefumatorii sa se mentina la o greutate normala; ideile lor vin ca un raspuns la o alta descoperire care se refera la abilitatea nicotinei de a suprima apetitul. Asa se explica de ce nu simti nevoia sa mananci foarte mult, in caz ca te numeri printre fumatorii planetei, si de ce ai tendinta de a te ingrasa de fiecare data cand incerci macar sa te lasi de acest viciu. S-ar parea ca nicotina activeaza un set de neuroni dintr-o regiune a hipotalamusului care semnalizeaza atunci cand corpul a primit suficienta mancare. Nicotina reuseste sa activeze un set diferit de receptori situati la suprafata neuronilor (nu pe cei care activeaza nevoia de a fuma).

In alte cuvinte, da, e adevarat, fumatul te ajuta sa te mentii mai slab, sau sa nu te ingrasi, si acesta este probabil unul din motivele pentru care nu te-ai lasat pana acum de fumat. Totusi, un anumit medicament folosit de regula in tratarea depresiilor s-a dovedit a fi benefic in acest sens; cercetarile efectuate pe cobai au aratat faptul ca acei cobai care au fost supusi tratamentului cu acest medicament au mancat mai putin, in comparative cu cei carora nu li s-a administrat medicamentul respective. Pe viitor, aceste date vor sta la baza dezvoltarii unui medicament nou care sa poata fi folosit pentru a combate ingrasarea specifica renuntarii la fumat. Asadar, vesti bune si foarte bune ai primit, tot ce iti ramane sa faci e sa iei putin avans si sa te lasi de fumat cat mai repede - cercetatorii americani nu vor intarzia sa iti ofere solutia de a nu lua in greutate pe tava.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 21715 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii