Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Exercitii pentru muschii abdominali 3
TENOSINOVITA ALERGATORULUI
ANTIOXIDANTI
COPIII SI OBEZITATEA
SOMNUL - VERIGA SLABA ?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ESTI UN GANDITOR ORIGINAL?
BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
Nike FuelBand
TONIFIEREA MUSCHILOR FESIERI
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi Fierbinte
Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » CE NE FACE GRASI?

CE NE FACE GRASI?


CE_NE_FACE_GRASI_20831.jpgTimp de mai mult de un secol medicii au crezut ca oamenii se ingrasa pentru ca maninca mai multe calorii decit ard. Acum, un surprinzator studiu nou confrunta aceasta notiune aratind cum calitatea caloriilor, nu numai cantitatea, este ceea ce declanseaza obezitatea. De fapt, carbohidratii, nu doar caloriile, sint cei ce alimenteaza epidemia de obezitate.

Noile cercetari demonstreaza ca secretul pierderii in greutate si mentinerii slabirii este sa maninci mai putini carbohidrati, sau sa te rezumi la cei care sint digerati incet. Aceasta dieta poate consuma mai multe calorii, si ajuta sa dai jos mai multe kilograme, decit urmind dieta conventionala scazuta in grasimi recomandata de cei mai de seama specialisti.

Mincind mai putini carbohidrati, corpul tau arde caloriile la fel de eficient ca si cum ai fi exersat o ora in plus - au comunicat cercetatorii.

Nu toate caloriile se comporta la fel

Intr-un studiu nou, publicat de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, 21 de adulti obezi au scazut cu 10 pina la 15 procente din greutatea lor corporala de-a lungul unei perioade de 12 saptamini. Dupa o perioada de stabilizare de o luna, in care participantii la studiu pur si simplu si-au mentinut noua greutate, ei au urmat trei diete diferite, in ordine aleatoare, pentru o luna fiecare.

Rezultatele au indicat ca, in ciuda vechiului adagio "calorii intra, calorii ies", nu toate caloriile sint egale. Desi participantii au fost hraniti cu exact cantitatea de calorii pe care au cheltuit-o zilnic, fiecare din cele trei diete a avut efecte diferite. Calitatea caloriilor care intra in organism poate afecta numarul de calorii care se ard, sustine autorul principal al studiului.

Ce diete au fost studiate?

Cele trei diete testate au fost:

- o dieta saraca in grasimi, care a inclus cereale integrale, carne slaba, fructe si legume. Aproximativ 60% din caloriile din aceasta dieta conventionala vin din carbohidrati, cu 20% venind din proteine si 20% din grasimi.
- o dieta cu incarcatura glicemica redusa, care inlocuieste unele produse cerealiere si legume cu amidon cu grasimi sanatoase, legume fara amidon, fructe si alte produse vegetale. Carbohidratii din aceasta dieta sint cei care se digera incet, pastrind stabile nivelurile zaharului din singe mai degraba decit sa stimuleze secretia de insulina. Aproximativ 40% din calorii au provenit din carbohidrati, 20% din proteine si 40% din grasimi.
- o dieta foarte scazuta in carbohidrati, modelata dupa regimul Atkins. Aceasta dieta includea carne, grasimi si legume. Aproximativ 10% din calorii derivau din carbohidrati, 30% din proteine si 60% din grasimi.

Cum s-au comportat cele trei diete?

In mod surprinzator, dieta saraca in grasimi a dat cele mai slabe rezultate. A dus la cele mai putine calorii arse, un nivel ridicat de rezistenta la insulina (care creste riscul diabetului de tip 2, comotiei cerebrale si bolii coronariene), si un ansamblu de lipide nesanatoase.
Dieta saraca in carbohidrati a ars cele mai multe calorii, dar a avut de asemenea unele rezultate negative. A dus la niveluri ridicate ale hormonului de stres cortisol si a crescut nivelurile proteinei C-reactive, ambele putind creste riscul bolii cardiovasculare.

Dieta cu incarcatura glicemica redusa a ars mai multe calorii decit dieta redusa in grasimi, dar nu la fel de multe ca dieta cu nivel scazut de carbohidrati. Totusi, nu au fost efecte negative ale cortisolului sau proteinei C-reactive asociate cu aceasta dieta.

Cite calorii au fost arse?

In dieta cu carbohidrati redusi participantii la studiu au ars aproape 320 mai multe calorii pe zi decit cei care au consumat acelasi numar de calorii in dieta cu grasimi reduse, ceea ce este egal cu numarul de calorii arse intr-o ora de activitate fizica moderata ca intensitate. Cei cu dieta de incarcatura glicemica scazuta au ars aproape 200 de calorii mai mult pe zi decit cei cu dieta de grasimi reduse.

Cercetari anterioare au aratat ca adultii tineri obezi care secreta hormonul insulina la niveluri ridicate, responsabila de depozitarea grasimii in adipocite, beneficiaza mai mult de pe urma dietei cu incarcatura glicemica scazuta decit a celei reduse in grasimi, ducind la 6,4 kg pierdute in 6 luni, slabire mentinuta si un an mai tirziu, in comparatie cu 1,3 kg pierdute prin dieta redusa in grasimi.

Procentul de grasime corporala a fost de asemenea imbunatatit in acest grup de secretori de niveluri ridicate de insulina, care au pierdut in medie 2,6% grasime corporala, comparativ cu 0,9% pierdere de catre cei la dieta cu grasimi reduse. Dieta glicemic scazuta a imbunatatit de asemenea nivelurile de HDL colesterol si trigliceride la toti participantii, indiferent de nivelul lor de secretie de insulina.

Aceste cercetari indica faptul ca reducerea incarcaturii glicemice poate fi mai eficienta pentru mentinerea slabirii si prevenirea bolilor cardiovasculare decit este reducerea grasimilor din dieta.

Mentinerea slabirii

Desi cei mai multi oameni pot face schimbari de dieta care duc la pierderea greutatii, pastrarea greutatii la care s-a ajuns este o alta poveste. Un motiv poate fi datorat dificultatii de a pastra regimul pentru o perioada lunga de timp. O solutie este urmarea unui program de sustinere a pierderii greutatii care incurajeaza auto-monitorizarea ingerarii de hrana si greutatea, ceea ce te face mai putin expus la a minca impulsiv.

Un studiu nou a gasit ca barbatii si femeile suferind de obezitate care au participat 12 saptamini la un program comercial de slabire (de asta-data Weight Watchers) si-au sporit obiceiurile de auto-reglare, cum ar fi urmarirea alimentatiei si a greutatii, ducind la o slabire mai importanta. Alte cercetari arata ca pur si simplu scriind pe hirtie ce maninci duce la slabire mai accentuata decit atunci cind nu tii un jurnal al hranei.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46629 ori.



Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Cum alegi eficient suplimentele nutritive

27 Mai 2024

Multe persoane apeleaza la suplimente nutritive, ca vitamine, minerale sau extracte din plante, din dorinta de a-si imbunatati starea de sanatate, de a avea mai multa energie sau pentru a acoperi anumite carente alimentare.

Spre deosebire de medicamente, care se supun unor reglementari stricte, suplimentele alimentare nu trec prin acelasi proces riguros de verficare, iar producatorii nu trebuie neaparat sa dovedeasca beneficiile, nu se fac asigurari de calitate si nu li se cere sa arate gradul de siguranta in administrare.


Articole din aceeasi categorie

CUM SA PIERZI CENTIMETRI DIN TALIE, FARA EXERCITII CUM SA PIERZI CENTIMETRI DIN TALIE, FARA EXERCITII
Da, ai citit bine, este posibil; hai sa dezvoltam si ...
CUM SA SLABESTI INTR-UN MOD SANATOS CUM SA SLABESTI INTR-UN MOD SANATOS
Modul cel mai sanatos de a slabi nu este neaparat ...


DIETA ATKINS - AVANTAJE SI DEZAVANTAJE DIETA ATKINS - AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Dieta Atkins a fost initial introdusa pe piata americana incepind ...
11 SFATURI CA SA SLABESTI MAI USOR 11 SFATURI CA SA SLABESTI MAI USOR
Te-ai saturat sa te infometezi si sa tii diete complicate ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 7 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii