Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SINDROAME CLINICE
EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA
CUM COMBATEM HALENA
FOSFATIDILSERINA SI PERFORMANTA
STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
CSID - Renuntati la vicii
Raluca Elena Ionescu
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » CE NE FACE GRASI?

CE NE FACE GRASI?


CE_NE_FACE_GRASI_20831.jpgTimp de mai mult de un secol medicii au crezut ca oamenii se ingrasa pentru ca maninca mai multe calorii decit ard. Acum, un surprinzator studiu nou confrunta aceasta notiune aratind cum calitatea caloriilor, nu numai cantitatea, este ceea ce declanseaza obezitatea. De fapt, carbohidratii, nu doar caloriile, sint cei ce alimenteaza epidemia de obezitate.

Noile cercetari demonstreaza ca secretul pierderii in greutate si mentinerii slabirii este sa maninci mai putini carbohidrati, sau sa te rezumi la cei care sint digerati incet. Aceasta dieta poate consuma mai multe calorii, si ajuta sa dai jos mai multe kilograme, decit urmind dieta conventionala scazuta in grasimi recomandata de cei mai de seama specialisti.

Mincind mai putini carbohidrati, corpul tau arde caloriile la fel de eficient ca si cum ai fi exersat o ora in plus - au comunicat cercetatorii.

Nu toate caloriile se comporta la fel

Intr-un studiu nou, publicat de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, 21 de adulti obezi au scazut cu 10 pina la 15 procente din greutatea lor corporala de-a lungul unei perioade de 12 saptamini. Dupa o perioada de stabilizare de o luna, in care participantii la studiu pur si simplu si-au mentinut noua greutate, ei au urmat trei diete diferite, in ordine aleatoare, pentru o luna fiecare.

Rezultatele au indicat ca, in ciuda vechiului adagio "calorii intra, calorii ies", nu toate caloriile sint egale. Desi participantii au fost hraniti cu exact cantitatea de calorii pe care au cheltuit-o zilnic, fiecare din cele trei diete a avut efecte diferite. Calitatea caloriilor care intra in organism poate afecta numarul de calorii care se ard, sustine autorul principal al studiului.

Ce diete au fost studiate?

Cele trei diete testate au fost:

- o dieta saraca in grasimi, care a inclus cereale integrale, carne slaba, fructe si legume. Aproximativ 60% din caloriile din aceasta dieta conventionala vin din carbohidrati, cu 20% venind din proteine si 20% din grasimi.
- o dieta cu incarcatura glicemica redusa, care inlocuieste unele produse cerealiere si legume cu amidon cu grasimi sanatoase, legume fara amidon, fructe si alte produse vegetale. Carbohidratii din aceasta dieta sint cei care se digera incet, pastrind stabile nivelurile zaharului din singe mai degraba decit sa stimuleze secretia de insulina. Aproximativ 40% din calorii au provenit din carbohidrati, 20% din proteine si 40% din grasimi.
- o dieta foarte scazuta in carbohidrati, modelata dupa regimul Atkins. Aceasta dieta includea carne, grasimi si legume. Aproximativ 10% din calorii derivau din carbohidrati, 30% din proteine si 60% din grasimi.

Cum s-au comportat cele trei diete?

In mod surprinzator, dieta saraca in grasimi a dat cele mai slabe rezultate. A dus la cele mai putine calorii arse, un nivel ridicat de rezistenta la insulina (care creste riscul diabetului de tip 2, comotiei cerebrale si bolii coronariene), si un ansamblu de lipide nesanatoase.
Dieta saraca in carbohidrati a ars cele mai multe calorii, dar a avut de asemenea unele rezultate negative. A dus la niveluri ridicate ale hormonului de stres cortisol si a crescut nivelurile proteinei C-reactive, ambele putind creste riscul bolii cardiovasculare.

Dieta cu incarcatura glicemica redusa a ars mai multe calorii decit dieta redusa in grasimi, dar nu la fel de multe ca dieta cu nivel scazut de carbohidrati. Totusi, nu au fost efecte negative ale cortisolului sau proteinei C-reactive asociate cu aceasta dieta.

Cite calorii au fost arse?

In dieta cu carbohidrati redusi participantii la studiu au ars aproape 320 mai multe calorii pe zi decit cei care au consumat acelasi numar de calorii in dieta cu grasimi reduse, ceea ce este egal cu numarul de calorii arse intr-o ora de activitate fizica moderata ca intensitate. Cei cu dieta de incarcatura glicemica scazuta au ars aproape 200 de calorii mai mult pe zi decit cei cu dieta de grasimi reduse.

Cercetari anterioare au aratat ca adultii tineri obezi care secreta hormonul insulina la niveluri ridicate, responsabila de depozitarea grasimii in adipocite, beneficiaza mai mult de pe urma dietei cu incarcatura glicemica scazuta decit a celei reduse in grasimi, ducind la 6,4 kg pierdute in 6 luni, slabire mentinuta si un an mai tirziu, in comparatie cu 1,3 kg pierdute prin dieta redusa in grasimi.

Procentul de grasime corporala a fost de asemenea imbunatatit in acest grup de secretori de niveluri ridicate de insulina, care au pierdut in medie 2,6% grasime corporala, comparativ cu 0,9% pierdere de catre cei la dieta cu grasimi reduse. Dieta glicemic scazuta a imbunatatit de asemenea nivelurile de HDL colesterol si trigliceride la toti participantii, indiferent de nivelul lor de secretie de insulina.

Aceste cercetari indica faptul ca reducerea incarcaturii glicemice poate fi mai eficienta pentru mentinerea slabirii si prevenirea bolilor cardiovasculare decit este reducerea grasimilor din dieta.

Mentinerea slabirii

Desi cei mai multi oameni pot face schimbari de dieta care duc la pierderea greutatii, pastrarea greutatii la care s-a ajuns este o alta poveste. Un motiv poate fi datorat dificultatii de a pastra regimul pentru o perioada lunga de timp. O solutie este urmarea unui program de sustinere a pierderii greutatii care incurajeaza auto-monitorizarea ingerarii de hrana si greutatea, ceea ce te face mai putin expus la a minca impulsiv.

Un studiu nou a gasit ca barbatii si femeile suferind de obezitate care au participat 12 saptamini la un program comercial de slabire (de asta-data Weight Watchers) si-au sporit obiceiurile de auto-reglare, cum ar fi urmarirea alimentatiei si a greutatii, ducind la o slabire mai importanta. Alte cercetari arata ca pur si simplu scriind pe hirtie ce maninci duce la slabire mai accentuata decit atunci cind nu tii un jurnal al hranei.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45432 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(6 Iulie 2016 11:33) Vladimir a spus

Ne face grasi lipsa miscarii, alimentatia nesanatoasa si stresul. Sunt cei 3 factori care conduc la cresterea in greutate.



Articole din aceeasi categorie

5 DILEME LEGATE DE SILUETA 5 DILEME LEGATE DE SILUETA
Ai hotarat sa lupti impotriva kilogramelor in plus cu un ...
OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
Este usor de inteles de ce invingerea unor obiceiuri nesanatoase ...


DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
Bazata pe o relatie chimica intre alimente, aceasta cura de ...
7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR 7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR
Daca urmaresti folclorul arderii grasimilor, foarte posibil te vei descoperi ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii