Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
Lipsa de timp, bani, dispozitie, o calatorie de afaceri, o deplasare in afara orasului, musafiri nepoftiti sau pur si simplu ivirea unor evenimente mai mult sau mai putin previzibile sau controlabile. Fiecare din acestea poate sa constituie o scuza foarte buna pentru a tine "in asteptare" o sedinta la sala de forta. Cu toate acestea, daca iti doresti cu tot dinadinsul sa nu renunti la cele 45 de minute de miscare cu care ti-ai obisnuit corpul, nimic mai simplu. Ai nevoie de: o banda de rezistenta pentru greutati usoare-medii, un scaun, 9 minute din timpul tau si putina vointa.
Din start nu trebuie sa te imbeti cu apa rece: aceste exercitii nu inlocuiesc un program complet cu care esti probabil obisnuit. Cu toate acestea, te poti bucura de o forma buna fara sa aloci foarte mult timp antrenandu-te. Prin intermediul catorva exercitii iti vei putea lucra grupele majore de muschi intr-o maniera eficienta.
Inainte de a incepe...
E bine sa tii cont de cateva sfaturi si recomandari cu caracter general:
-ca si in cadrul oricarui program, e necesara o incalzire, care aici poate sa ia forma unui mers pe loc care sa dureze circa 3 minute, dar si cateva exercitii de stretching;
-fiecare exercitiu trebuie realizat pe durata unui minut (in cazul in care dispui de mai mult timp, poti, evident, sa adaugi mai multe seturi);
-desi timpul alocat fiecarui exercitiu e intr-adevar extrem de scurt, ai grija sa nu te grabesti cand le executi, astfel incat sa simti ca iti lucrezi cu adevarat muschii;
-in cazul in care nu dispui de o banda de rezistenta, poti sa folosesti sticle pline cu apa pe post de gantere.
Exercitiul 1: flotari
Pe langa avantajul lor evident de a nu te constrange sa folosesti niciun fel de echipament, flotarile iti lucreaza bratele, pieptul, abdomenul si spatele. Poti sa le faci in genunchi, pentru usurinta, sau sprijinit pe degetele de la picioare, mentinandu-ti spatele drept si capul intr-o pozitie neutra. Tine abdomenul cat poti de incordat pe masuri ce cobori spre podea si expira pe masura ce te ridici in pozitia initiala. Cate flotari sa faci? Cate poti, sau mai bine zis, cate iti permit ritmul propriu de lucru si rezistenta fizica. Oricate ai face, un minut este suficient pentru acest prim exercitiu.
Exercitiul 2: genuflexiuni cu banda de rezistenta
Urmeaza un exercitiu prin intermediul caruia te vei ocupa de tonifierea partii inferioare a corpului, exercitiu care are ca punct de plecare baletul. Este un exercitiu ceva mai diferit de genuflexiunile clasice, unde degetele de la picioare sunt indreptate inainte si soldurile impinse inapoi. Iata cum se executa: cu picioarele departate la mai mult de o lungime de umeri, cu degetele de la picioare spre exterior si banda de rezistenta intinsa (capetele inferioare se pozitioneaza sub talpi si capetele superioare le tii in maini), coboara-te intr-un "pliu", tinand banda de rezistenta intinsa. Tine genunchii aliniati si curbeaza-ti bratele in sus, coborandu-ti spatele la 90 de grade si incordandu-ti posteriorul pentru a te ridica. Executa acest exercitiu timp de un minut.
Exercitiul 3: genuflexiuni pe un picior la presa
Si la acest exercitiu poti sa folosesti banda de rezistenta: cu piciorul drept pe banda si cel stang ridicat cativa centimetri deasupra podelei, foloseste-ti mana stanga pentru a te tine de un scaun sau de o balustrada pentru a avea echilibru si indoaie-ti genunchii. Pozitia pe care ar trebui s-o obtii este aceea a unei genuflexiuni incomplete, cu posteriorul inapoi. Ridica bratul drept deasupra capului, fa circa 15 repetari si schimba picioarele, incadrandu-te intr-un minut cu intregul exercitiu.
Exercitiul 4: indreptari cu banda
Stai cu ambele talpi pe banda si intinde-o cu forta, tinand mainile in fata coapselor. Cu spatele drept, coboara-ti mainile pana la la mijlocul tibiei, apoi, din acea pozitie, indoaie-ti coatele si trage-le inspre torace, contractand spatele. Cu posteriorul incordat, ridica-te si repeta exercitiul de cate ori poti, timp de 1 minut.
Exercitiul 5: rasucirea laterala a abdomenului
Asezat pe o parte, impinge-te in mana de pe podea (mana dreapta) astfel incat corpul sa iti fie sustinut de aceasta si tine picioarele apropiate. Ridica bratul stang si adu-l apoi inspre podea, rasucindu-ti corpul si indreptandu-ti umerii spre podea, mentinand soldurile fixe. Schimba mana de sustinere si fa acelasi lucru de cate ori poti, timp de un minut.
Exercitiul 6: Flotari pentru triceps
Pentru acest exercitiu ai nevoie de un scaun sau orice altceva pe care te poti aseza, cu mainile langa solduri. Miscandu-ti soldurile in fata scaunului, cu posteriorul apropiat de scaun, indoaie coatele si coboara cativa centimetri. Ai grija sa nu iti cobori umerii sau sa nu te cobori la mai mult de 90 de grade. Fa din nou cate repetari te simti in stare pe durata unui minut si treci la ultimul exercitiu.
Acestea fiind spuse... au trecut cele noua minute, antrenamentul tau fulger a luat sfarsit, acum poti sa-ti reiei linistit activitatile si sa nu te mai simti vinovat ca nu ai trecut pe la sala azi.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 48337 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Artroplastia totala de sold consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii