Sunteti aici :: Slabire » 5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM
5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM
Daca ti se pare greu sa te tii strict de o dieta, iata vesti bune: incalcarea regulilor te poate de fapt ajuta sa slabesti- si sa tina kilogramele in friu pe termen lung. Un studiu publicat de International Journal of Obesity a constatat ca cei ce tin diete cu o strategie flexibila, care permite dulciuri si alte "tratatii" au avut semnificativ mai mult succes in mentinerea pierderii in greutate timp de trei ani decit cei ce s-au chinuit sa pastreze controlul rigid al obiceiurilor lor alimentare.
Asta pentru ca grupul cu control rigid a avut in minte „totul sau nimic". Ca rezultat, ei au balansat ca un yo-yo intre interzicerea tuturor bunatatilor-inclusiv mincarurile lor favorite- si prabusirea completa din vagonul dietei. Cei care au fost flexibili in a tine dieta, pe de alta parte, au considerat destul de bine sa-si urmareasca planul de slabire „mai mult sau mai putin", fara sa lase caderile sa se transforme in indopari. Dar care reguli sint in regula a fi incalcate fara a sabota dieta? Antrenoarea Holly Mosier, autoare a unei importante carti despre stress si slabire, ofera aceste ginduri care doboara mitul:
#1: Nu minca dupa ora 7 dupa-amiaza
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: nu este nimic magic la evitarea mincatului noaptea. Cheia succesului slabirii nu este cind maninci; este atentia la ce maninci si a sta intre limitele caloriilor zilnice stabilite. Este foarte util sa tii un jurnal al alimentelor si sa te uiti la obiceiurile tale de a minca foarte atent. Un alt studiu a gasit ca oamenii care au tinut zilnic un jurnal al mincarurilor au avut scaderea in greutate dubla fata de fata de cei care nu au tinut nici un fel de notite. A scrie pe hirtie ce maninci ajuta la limitarea impulsului de a te complace in pofte, facindu-te atent la modelul dietetic pe care-l ai si ingerarea de calorii, indiferent la ce ora a zilei este consumata mincarea.
#2: Maninca cinci pina la sase mese mici in timpul zilei
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: Desi teoria care sustine aceasta regula este ca mincatul frecvent iti mentine metabolismul activ, realitatea este ca avind mai multe ocazii de a minca rezulta deseori in mincatul peste masura, ducind la ingrasare in loc de slabire. Mai mult, o cercetare noua de la Purdue University a gasit ca mincind trei mese de marime obisnuita care includ proteina slaba, cum ar fi pui sau tofu, i-a facut pe oameni sa se simta mai satui decit mincatul unor mese mai mici, mai frecvent. Cercetatorii au sustinut de asemenea ca mincatul a trei mese bogate in proteine descreste si mincatul tirziu din noapte si poftele de nestapinit.
#3: Maninca numai mincaruri fara grasimi sau cu continut redus de grasimi
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: American Heart Association a raportat recent ca alimentele scazute in grasimi si cele fara grasimi pot contribui la obezitate, pentru ca aceste mincaruri contin adesea la fel de multe sau mai multe calorii decit versiunile cu grasimi, dar ii pacalesc pe oameni prin a gindi ca acestea sint alegerile cele bune pentru scaderea in greutate. Controlati totdeauna informatiile nutritionale de pe etichete si evitati produsele scazute in grasimi care gem de zahar. Oricine, indiferent de dimensiuni, are nevoie de ceva grasime in dieta pentru transportul vitaminelor solubile in grasimi, cum sint A si E, in tot organismul. Grasimile bune, cum sint acizii grasi omega-3, joaca de asemenea un rol in sanatatea inimii si pot ajuta functionarea sistemului imunitar. Sfatul este de a limita ingerarea grasimilor la mai putin de 25-35 de procente din totalul caloriilor, cu mai putin de 7 procente de calorii venind din grasimi saturate. Alegeti grasimi nesaturate, cum sint in uleiul de masline, nuci sau peste.
#4: Maninca micul dejun in timp de 30 de minute de la trezire
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: este adevarat ca studiile arata constant ca oamenii care maninca micul dejun tind sa cintareasca mai putin si au mai mult succes la mentinerea slabirii. De fapt, a lua micul dejun zilnic este unul dintre obiceiurile pe care 78 de procente dintre „pierzatorii de succes" care s-au inregistrat il au in comun. Toti au sustinut o pierdere in greutate de 15 kg sau mai mult pentru cel putin un an si altii pina la 66 de ani. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te fortezi sa maninci, ca primul lucru pe care il faci dimineata, daca nu iti este foame. Consumarea micului dejun mai tirziu dimineata, poate dupa exercitiile care iti pot trezi apetitul, este la fel de eficienta. Un studiu a gasit ca mincind un mic dejun copios bogat in proteine si sarac in carbohidrati le-a ajutat pe femeile supraponderale sa piarda in medie aproape 12 kg.
#5: Renunta definitiv la anumite grupe de alimente
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: Aceasta „regula" se recicleaza la fiecare citiva ani. In unii ani ni se spune sa renuntam la lactate sau fructe. Si totdeauna ni se spune sa omitem zaharul. Totusi, chiar si cu o vointa de fier, este greu sa te tii de o dieta care te lasa sa te simti cronic deprivat, ceea ce poate pregati terenul pentru indopare. In schimb, mincati-va mincarurile favorite cu moderatie, si modificati putin retetele pentru a reduce din calorii. Intelegerea nutritiei si luarea unei atitudini flexibile, echilibrate fata de pierderea in greutate te ajuta sa faci alegerile cele mai destepte in privinta alimentelor, fara sa te incarci de stress-ul si frustrarea unei diete rigide care este imposibil de mentinut pe termen lung.

Acest articol a fost vizualizat de 38866 ori.
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Incercati dieta Montignac! Este perfecta atat pentru cele care vor sa slabeasca cat si pentru cele care vor sa se mentina si sa manance sanatos. Gasiti meniuri si retete pe http://femeiladieta.blogspot.com

Este usor de inteles de ce invingerea unor obiceiuri nesanatoase ...

Bazata pe o relatie chimica intre alimente, aceasta cura de ...

Daca urmaresti folclorul arderii grasimilor, foarte posibil te vei descoperi ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii