Stretching - fese - exercitii set 1

Pregatire = indoiti genunchiul drept la piept. Asezati mana stanga pe partea externa a genunchiului drept.
Executie si postura finala = trageti genunchiul drept spre stanga cu ajutorul mainii. Umerii trebuie sa fie tot timpul in contact cu podeaua. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare picior. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate = tensor al fasciei lata, cavdriceps, fesieri

Pregatire = executati o fandare inainte, sprijinindu-va pe varfurile degetelor de la maini si picioare pe podea. Piciorul din spate este complet intins. Corpul isi va sprijini greutatea pe piciorul din fata.
Executie si postura finala = impingeti bazinul inainte, aducand astfel coapsa din spate in prelungirea corpului. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare picior. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate = fesier mare, adductor mare, solear

Pregatire = executati o fandare inainte, indoind genunchiul stang si sprijinind genunchiul drept pe podea (de preferat pe o suprafata moale = saltea). Calcaiul stang trebuie sa se afle in fata genunchiului stang. Asezati ambele maini pe genunchiul stang.
Executie si postura finala = impingeti bazinul inainte, aducand astfel coapsa dreapta in prelungirea corpului. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare picior. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate = fesier mare, adductor mare, solear

Pregatire = asezati-va cu umarul stang spre un perete, la o distanta putin mai mare decat lungimea bratului intins. Aplicati palma stanga pe perete, iar palma dreapta pe soldul drept.
Executie si postura finala = apropiati soldul stang de perete, cu genunchii in extensie. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare parte. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupa musculara vizata = tensor al fasciei lata
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 29706 ori.
Carbohidratii - buni sau rai?
2 Octombrie 2023„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele mai populare mituri de nutritie. Carbohidratii sunt un fel de oaie neagra in familia macronutrientilor si sunt mai mereu aratati cu degetul cand vine vorba de slabire.
Nejustificat, insa, deoarece ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o alimentatie sanatoasa, avand un rol important in buna functionare a organismului.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.

Pozitia initiala = in picioare, talpile paralele, departate la o ...

Pozitia initiala = asezat pe podea sau saltea, cu picioarele ...

Pozitia initiala = culcat pe spatePregatire = culcati-va pe podea ...

Pozitia initiala = in picioare, talpile paralele, departate la o ...