Stretching - coapse - exercitii set 1
Pozitia initiala - ghemuit
Pregatire - stand in picioare cu varfurile orientate la 45 grade spre exterior executati o genuflexiune completa (genunchii la 45 grade). Puneti palmele pe podea (cu partea posterioara a bratului aplicata pe partea interna a coapsei).
Executie si postura finala - impingeti coapsele cu bratele. Mentineti intinderea 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - adductorii coapselor ( + erectori spinali, fesierii mari)
Pozitia initiala - sezand
Pregatire - asezati-va pe podea sau pe o saltea cu picioarele apropiate de corp si talpile lipite. Apucati picioarele cu ambele maini si introduceti coatele sub partea posterioara a coapselor.
Executie si postura finala - apasati genunchii spre podea cu antebratele. Mentineti pozitia 20 de secunde. Daca in timpul exercitiului flectati coloana vertebrala, vor fi solicitati si muschii erectori spinali. Daca flexia soldului este completa, fesierii mari vor fi intinsi. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate- adductorii coapselor ( + erectori spinali, fesierii mari)
Pozitia initiala - sezand
Pregatire - asezati-va pe podea cu picioarele intinse. Indoiti unul dintre picioare si introduceti-l sub corp astfel incat calcaiul sa se situeze sub fese. Flectati usor celalalt picior.
Executie si postura finala - aplecati toracele catre inainte. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - adductorii coapselor (in principal adductorul mare).

Pozitia initiala - in picioare
Pregatire - departati picoarele la o distanta aproximativ dublu cat latimea umerilor, cu varfurile orientate la 45 grade spre exterior.
Executie si postura finala - executati o
fandare laterala. Piciorul intins se va sprijini in calcai, cu varful orientat in sus. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati in partea opusa. Tineti spatele drept in timpul exercitiului. Repetati miscarea de 5 ori.
Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - adductorii coapselor
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 32876 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!
Mana reprezinta incontestabil cel mai complex segment al corpului sub ...

Pozitia initiala = in picioare, cu talpile paralele, departate la ...

Pozitia initiala = asezat pe podea, cu picioarele intinse, lipite ...
Majoritatea activitatilor umane implica miscari repetate de flexie-extensie in articulatia ...