Sunteti aici :: Antrenament » SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
Rareori mi se intampla sa vad prin sala oameni care folosesc coarda in cadrul antrenamentelor cardio si mi se pare ciudat. Oare li se pare demodat sa foloseasca o banala sfoara cu 2 manere in locul aparatelor moderne? Nu imi dau seama. Saritul corzii este un foarte bun exercitiu cardio, care pe langa antrenarea sistemului cardiovascular, are efecte excelente si asupracoordonarii si echilibrului. Daca este folosit in mod regulat, acest exercitiu mareste rezistenta la efort.
Iata in continuare cateva argumente care sper sa va convinga sa folositi coarda:
1. Este o metoda ieftina de antrenament
2. Poate fi folosita oriunde, mai ales daca nu aveti acces la o sala sau calatoriti - fiindca are dimensiuni mici, poate fi foarte usor transportata in bagaj
3. Se poate folosi atat afara, cat si in sala sau acasa - important este sa fie suficient spatiu liber
4. Poate fi o excelenta schimbare in antrenament pentru cei care s-au plictisit de aceleasi metode de antrenament folosite zi de zi
5. Este o metoda foarte eficienta de ars calorii - daca reusiti sa sariti timp de o ora, puteti consuma pana la 1000 de kilocalorii
6. Ajuta la tonifierea intregului organism - deoarece implica toata musculatura organismului
Saritul corzii nu este un exercitiu periculo, insa este bine sa va luati cateva masuri de precautie pentru a reduce la minim orice incident neplacut. In primul rand, este de preferat sa va cumparati incaltaminte de sport confortabila, de calitate - veti evita o entorsa de glezna si nici nu veti avea dureri la nivelul talpilor dupa atata sarit. Incalziti-va bine inainte sa sariti corda - faceti exercitii de intindere si sarituri pe loc, cu genunchii la piept.
La inceput nu va fi usor sa sariti corda, dar nu va pierdeti increderea si rabdarea, pentru ca dupa cateva sedinte de antrenament veti capata coordonarea necesara, suficienta pentru a face cateva zeci sau sute de sarituri la rand.
Incepeti prin a sari cate 5 minute, de minim 3 ori pe saptamana. Chiar daca va incurcati in corda si trebuie sa va opriti, reluati miscarea si perseverati. Dupa cateva saptamani veti observa ca va este mult mai usor sa va coordonati si aveti rezistenta suficienta pentru a creste la 10 minute durata de sarit, apoi chiar la 20-30 minute de 3-5 ori pe saptamana.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 84810 ori.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Dieta Rina, regimul de 90 de zile
26 August 2024Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.
Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.
Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?
19 August 2024Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.
Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.
Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.
Artele martiale sunt forme vechi de lupta, transformate in lumea ...
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...