Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANTRENAMENT CORECTOR
ACIDUL LACTIC SI PERFORMANTA
Concentratele de carbohidrati si proteine
DISTRIBUTIA SI DEPUNEREA GRASIMII
Dragos Luscan


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBEZ VS. OBEZA
CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII
FENOMENUL DIETEI ZONE
AVOCADO
INSOMNIA, BALAURUL NOPTILOR NOASTRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » OBOSEALA OCULARA, SFATURI PRACTICE SI REMEDII NATURALE

OBOSEALA OCULARA, SFATURI PRACTICE SI REMEDII NATURALE


OBOSEALA_OCULARA_SFA_62481.jpgDaca de ceva timp te dor sau te mananca ochii, "fug" literele, simti o senzatie de arsura la nivelul lor, ai o sensibilitate crescuta la lumina, vezi dublu sau te doare capul este posibil sa te confrunti cu ceea ce se numeste oboseala oculara. Ochii obositi nu sunt doar un un semn ca ai petrecut prea mult timp in fata calculatorului, ei pot fi si un simptom al unei afectiuni oculare sau iti pot semnala ca ai nevoie de ochelari.

Cauzele oboselii oculare

Atunci cand ochii fac un efort intens pe o perioada lunga de timp, de exemplu atunci cand citesti mult, lucrezi la calculator cateva ore bune pe zi sau conduci, poate aparea oboseala oculara care este destul de neplacuta, mai ales cand nu ai cateva zile libere pentru a-ti odihni ochii. "In cazul persoanelor care lucreaza 8 ore la calculator, perioada indelungata de timp asociata cu luminozitatea monitorului 'usuca' ochii, pentru ca oamenii uita sa clipeasca", potrivit medicului primar oftalmolog de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, Catalina Corbu, citat de Gandul.info. Daca te afli in aceeasi situatie, dr.Corbu recomanda sa utilizezi lacrimi artificiale pentru a-ti descongestiona ochii, mai ales in zilele calduroase de primavara si vara si atunci cand functioneaza si aparatul de aer conditionat.

De asemenea, ochii obosesc daca sunt expusi pe termen lung la lumina puternica sau din contra daca incerci sa vezi intr-o lumina foarte slaba. Mai mult de atat, oboseala ochilor poate sa fie accentuata de o alta problema a ochilor, de exemplu un viciu de refractie netratat, de stres sau oboseala generala. Spre exemplu, hipermetropia, imposibilitatea de a vedea de aproape si, astigmatismul, un defect al curburii corneei, pot genera daca nu sunt tratate, oboseala ochilor din cauza efortului facut pentru a vedea bine.

Desi nu are consecinte grave pe termen lung, oboseala oculara poate fi neplacuta si iti intrerupe munca, obosindu-te si impiedicandu-te sa te concentrezi la ceea ce faci. In cazul in care oboseala oculara este pronuntata, apare dupa eforturi vizuale mici sau este insotita de dureri puternice de cap este necesar un control oftalmologic. Astfel, medicul iti va prescrie un tratament pe baza simptomelor pe care le ai si in functie de rezultatele obtinute in urma unui control. Daca oboseala oculara nu este atat de pronuntata, cateva masuri de precautie si remedii naturale te pot scuti de dureri, usturmini si alte simptome neplacute.

Sfaturi practice

  • Atunci cand stai la calculator , ochii tai trebuie sa fie mai sus decat ecranul calculatorului, astfel incat sa poti privi spre monitor usor oblic si in jos, nu orizontal. Mai mult de atat, distanta dintre ochi si monitor trebuie sa fie intre 50 si 70 de centimetri. Pentru multe persoane, o distanta egala cu lungimea bratului este suficienta.
  • In timpul activitatilor ce necesita acuitate vizuala, fa o pauza scurta. Este de preferat sa faci o pauza de 10 minute la 2 ore de lucru.
  • Cand citesti, asaza sursa de lumina in spatele tau, in asa fel incat sa bata direct pe pagina.
  • Cand te uiti la televizor, camera trebuie sa fie usor luminata. Contrastul prea puternic dintre ecran si mediul inconjurator oboseste ochiul.
  • Daca ai ochii uscati aplica pe pleoape comprese cu apa calduta. Este indicat sa folosesti apa fiarta, pe care ulterior o lasi sa se raceasca.
  • Fa exercitii fizice oculare: incepe prin a clipi incet, cu miscari lente, apoi fixeaza-ti un detaliu care este aproape de tine, urmat de unul care este la distanta. Repeta acest exercitiu de cateva ori, in fiecare zi.
  • Maseaza-ti ochii: plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou, iar apoi pune-ti degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample. Maseaza usor cu miscari circulare.
  • Cel mai bun sfat este insa, sa dormi suficient, pentru ca, fara odihna corespunzatoare, celulele nu se pot regenera si astfel, ochii tai au de suferit.

 

Remedii naturale pentru ochi obositi

  • Aplica pe ochi comprese inmuiate in zer rece, de la frigider si lasa-le pana cand simti ca s-au incalzit. Schimba-le cu altele noi si repeta acest procedeu de cate ori ai nevoie. La final, clateste-ti ochii cu apa calduta si incheie cu apa rece deoarece are un efect inviorator si intareste muschii oculari.
  • Frunzele de varza pot fi si ele folosite in tratarea oboselii oculare. Varza este recunoscuta pentru proprietatile ei dezinfectante, cicatrizante si calmante. Aplica frunze moi pe pleoape si lasa-le sa actioneaza timp de 15-20 de minute.
  • Adauga 2-3 picaturi de lavanda intr-un bol cu apa. Inmoaie doua comprese in apa cu lavanda, dupa care pune-le pe ochi pana cand acestea se usuca.
  • Laptele poate fi si el de ajutor atunci cand ai probleme cu ochii. Ia doua comprese, inmoaie-le in lapte integral si tine-le pe pleoape timp de 15-20 de minute, de mai multe ori pe zi. Acest remediu natural reduce inflamatiile si durerile de ochi.

 

Cand trebuie sa ceri parerea medicului?

  • Atunci cand ai ochii iritati, rosii, uscati si curg abundent
  • Cand vezi pete stralucitoare
  • Ai vedere incetosata si migrene cand citesti
  • Esti sensibil la lumina
  • Suferi de poliartrita reumatoida si ai gura uscata.


Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 153109 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

GIMNASTICA SEXUALA GIMNASTICA SEXUALA
La o prima lectura am putea gasi exercitiile de gimnastica ...
ADIO SOARE! ADIO SOARE!
Expunerea la soare, mult timp considerata un ritual de sanatate, ...


TOTUL DESPRE TORTICOLIS TOTUL DESPRE TORTICOLIS
Torticolisul este o afectiune cunoscuta sub numele de "gat stramb", ...
CATEVA MOTIVE SA TE LASI DE FUMAT CATEVA MOTIVE SA TE LASI DE FUMAT
Statisticile privitoare la fumat sunt ingrijoratoare. Peste 30% din populatia ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii