Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Flexii la scripeti (superior)
VARA ACEASTA ALEGE SNORKELING
MODELEAZA-TI COAPSELE
MASA DE CRACIUN
SEMINAR DE NUTRTIE LA COLEGIUL ELENA CUZA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
Ana-Maria Plesca
CSID - Consumul de bere nu iti mareste abdomenul
PUI PICANT CU MERE
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE

LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE


LEGATURA_DINTRE_MANC_33755.jpgChiar daca momentan nu suferi de obezitate, ai sanse mari ca cineva din familie sau un apropiat de al tau sa lupte impotriva acestei probleme care pare sa afecteze din ce in ce mai multi indivizi; lupta impotriva inamicului al carui arme primare consta in mancare, genetica sau predispozitie spre ingrasare nu este deloc una usoara, in special atunci cand metabolismul se dovedeste a fi mult prea lenes pentru a iesi glorios din lupta cu dusmanul tacut. Obezitatea e una din cauzele primare ale decesului in intreaga lume si vestile triste par sa nu se opreasca aici; exista o sumedenie de boli cardiovasculare si de alta natura care lucreaza mana in mana cu obezitatea, iar studiile recente arata o predispozitie ingrijoratoare a copiilor de a dezvolta obezitate infantila, transformand astfel obezitatea intr-o problema de ordin mondial care aduce amenintari grave in sectorul sanatatii publice.

Daca ar fi sa privim toate aceste probleme la o scara mult mai mare si mai serioasa, ar trebui specificat faptul ca exista sanse mari ca aceasta reala pandemie a obezitatii sa necesite adoptarea unor schimbari esentiale in politica de ordin public. O serie de studii noi care au pus sub vizor creierul uman si care au fost publicate de Cell Press in jurnalul "Trenduri in endocrinologie si metabolism" sugereaza ca un motiv primordial pentru cresterea dramatica in numarul bolnavilor de obezitate poate fi o sensibilitate crescuta in fata mancarurilor foarte bogate in calorii si care sunt intens promovate in cadrul reclamelor audio-vizuale. Neuroimagistica functionala a creierului uman permite realizarea unei harti non-invazive a activitatii creierului atat in perioadele in care subiectii sunt sanatosi, cat si atunci cand acestia sufera de anumite boli. Potrivit dr. Alain Dagher din cadrul Institutului Neurologic din Montreal al Universitatii McGill, anumite tiparuri legate de obezitate si relatia acesteia cu activitatea creierului par sa fi aparut in cadrul acestor observatii si de asemenea in intelegerea controlului neurologic in relatia cu hranirea. Creierul a fost privit ca si o componenta sensibila care poate da nastere unei vulnerabilitati responsabile de supraalimentare; gandeste-te doar cate reclame care mai de care mai imbietoare si mai atragatoare te fac sa iesi din casa si sa mananci un pranz rapid, gustos, eventual imbibat in grasimi si E-uri si ieftin, pe deasupra. Daca nu te-ai gandit niciodata cam cat de usor influentabili sunt adultii, macar petrece cateva secunde imaginandu-ti cat de simplu de manipulat pot sa fie copiii atunci cand privesc deserturi si hamburgeri promovati de brand-uri internationale - diferentele dintre indiviii slabi si cei obezi par sa fie din ce in ce mai evidente ca urmare a rezultatelor obtinute in urma acestor studii importante.

Studiile de neuroimagistica au condus la identificarea unei retele in interiorul creierului care este responsabila pentru controlul apetitului, a semnalelor motivationale si a invatarii disimulate, toate legate de pofta de mancare; acestea au ajutat cercetatorii sa descifreze cum anume retelele "de recompensa" sunt legate de ingerarea de mancare. Studiile au aratat ca mecanismele legate de obezitate din creier sunt foarte complexe si ca acestea nu sunt doar legate de anormalitati in cazul semnalizarii recompenselor asociate cu mancarea, ci ca supralimentatia sau mancatul compulsiv isi au orginea acolo unde un individ este gata sa faca o alegere legata de ceea ce urmeaza sa manance; semnalele de anticipare joaca un rol esential in cadrul velnerabilitatii la obezitate. Si mai mult, s-ar parea ca indivizii care sufera de obezitate arata o activare si mai mare a anumitor zone ale creierului ca si raspunsuri la ingestia de dulciuri si grasimi, sugerandu-se astfel un rol-cheie pentru semnalele asociate cu motivatia de a manca.

Studiile mai aprofundate legate de imagistica si activitatea creierului arata ca desi nu exista o singura cale sigura ce conduce un individ la obezitate, acest rezultat final pare sa fie datorat unui anumit comportament neurologic. Cu alte cuvinte, obezitatea trebuie privita ca si o boala care rezulta dintr-o vulnerabilitate a creierului in cadrul unui mediu nesanatos. Dovada ca indivizii sunt sensibili la anumite tipuri de mancare, la publicitatea concentrata pe mancare si la acei factori declansatori care se bazeaza pe experientele din trecut care sunt legate de mancarurile bogate in calorii nu poate fi ignorata.

Asadar, acum ca stim cu atat mai mult ca obezitatea este profund legata de o serie de factori legati de publicitate agresiva la mancarea bogata in calorii, urmatorul pas logic care trebuie urmat la nivel mondial este legat de o mai buna informare publica si de luarea masurilor asemanatoare celor legate de tigari si pericolele fumatului. E nevoie de o mai buna educare a indivizilor si de o campanie mondiala menita sa tina indivizii departe de fast food si bombele calorice.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45142 ori.



Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii