Sunteti aici :: Antrenament » KITEBOARDING, PROFITA DIN PLIN DE VANT SI DE APA
KITEBOARDING, PROFITA DIN PLIN DE VANT SI DE APA
Kiteboarding-ul este unul dintre cele mai progresive sporturi cu un ritm de dezvoltare foarte rapid si cu o popularitate din ce in ce mai mare, inclusiv in tara noastra. Noi si noi tehnologii sunt dezvoltate anula si sunt menite sa imbunatateasca considerabil performanta tuturor celor care aleg sa imbratiseze acest sport fascinant. Kiteboarding-ul este un sport nautic de suprafata care se adreseaza celor care doresc adrenalina si aventura. Este considerat a fi o combinatie intre surfing, windsurfing, gimnastica si parapanta. Este un sport extrem ce foloseste puterea vantului pentru a propulsa individul pe suprafata apei in timp ce sta pe o placa mica de surfing sau pe un kiteboard. Exista un numar mare de stiluri de kitesurfing, incluzand aici stilul freestyle, viteza, saritura si altele.
Acest sport a aparut undeva prin anii '90 ca rezultat al dorintei windsurferilor de a avea o si mai mare libertate de miscare, dar si ca urmare a faptului ca acestia isi doreau sa atinga viteze si mai mari. Cine nu-si doreste sa alunece pe apa si sa se desprinda apoi, intr-un zbor plin de adrenalina? Kideboarding-ul necesita o locatie cu apa din belsug, si singurul factor cu adevarat crucial il reprezinta viteza vantului. Asadar, daca te tenteaza sa incerci macar acest sport, ai grija sa mergi fie pe litoralul nostru, fie undeva unde o sa gasesti apa si vant din plin. In materie de echipament necesar practicarii acestui sport, nu trebuie sa-ti faci griji prea mari. Acesta nu ocupa prea mult spatiu si poate fi transportat cu usurinta.
Kitesurferii pot sa foloseasca placi ce includ sau nu legaturi pentru picioare si, bineinteles, un zmeu controlabil care poate sa ii propulseze atat pe ei, cat si placile acestora pe suprafata apei.
STILURI DE KITESURFING
Stilul FREERIDE. Acest stil nu este ingradit de o miscare sau o tehnica anume si are avantajul de a lasa kitesurferul sa isi aleaga singur miscarile. Ei au astfel posibilitatea sa se distreze si sa invete tehnici noi in acelasi timp. De regula, in freeryde se folosesc placi cu varfuri gemene si
zmee care poti fi relansate cu usurinta.
Stilul FREESTYLE. Acest stil presoune ca atat zmeul, cat si placa sa fie folosite pentru a a realzia sarituri inainte in aer, astfel incat kitesurferii sa poata sa faca o multime de miscari. Acets stil este de asemeneafolisit in cadrul competitiilor sportive si are un format liber ce le permite pasionatilor de kite surfing sa mearga oriunde. Folosirea placilor cu varfuri gemene si a zmeelor rezistente este recomandata aici.
Stilul wave-riding. Acest stil de kitesurfing se desfasoara in valuri si combina kiteboarding-ul cu surf-ul. Placile care pot fi directionate (cu una sau doua legaturi pentru picioare) si care permit o plutire buna si proprietati bune de intoarcere fac parte din echipament aici. Palicle folosite la surf-ingul normal pot sa fie de asemenea folosite. Kitesurferul urmeaza un zmeu in timp ce se urca pe un val.
Wakestyle. Acest stil foloseste o placa de tip wake-style cu legaturi. Sariturile de pe rampa si apa lipsita de valuri sunt principalele elemente caracteristice ale acestui stil de kitesurfing.
Sariturile. Acest stil de kiteboarding se centreaza in jurul sariturilor si are la baza stilul freeryde. Kitesurferii sar si fac anumite trucuri, iar zmeele de dimensiuni mai reduse sunt de regula folosite atunci cand vantul este mai puternic.
Stilul wakeskate. Acest stil foloseste o placa fara legaturi cu varfuri gemene, asemanatoare celor folosite in cadrul skateboarding-ului. Apa lipsita de valuri este de regula preferata in cadrul acestui stil de kite boarding.
TEHNICI FOLOSITE DE KITESURFERI
Atat cei care practica acest sport, cat si restul persoanelor care se afla in apa la momentul in care kitesurferii "zboara" pe apa sunt supusi unor riscuri permanente. Cei care sunt dipsusi sa invete acest sport sunt de regula supusi la cele mai mari riscuri, dara exista scoli de kitesurfing care ofera curusi si lectii in cadrul carora poti invara cum sa faci:
Intoarceri. Incepatorii pot sa intoarca oprindu-se sau scufundandu-se cu spatele in apa, si apoi intorcand zmeul in directia opusa si luand-o de la capat. Exista si tehnici mult mai rapide prin care un kiteboarder poate sa intoarca, dar acestea sunt destinate celor avansati.
ZBORUL CONTROLAT SI SARITURILE
Zborurile controlate sunt una dintre cele mai mari atractii ale acestui sport. Inainte de a sari, kiteboarderul trebuie sa creeze o tensiune puternica, stand pe marginea placii. Zmeul este trimis in aer cu rapiditate chiar in momentul in care surferul trece peste un val. Sariturile pot fi foarte riscante.
_

Acest articol a fost vizualizat de 43227 ori.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Dieta pentru cei care slabesc greu
15 Mai 2023Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.
In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!
Cum cresti consumul de proteine
7 Mai 2023Proteinele sunt responsabile pentru numeroase procese esentiale din corp, te ajuta sa te saturi cand mananci, sa pui masa musculara, sa-ti dezvolti forta si pot chiar contribui la slabire. De aceea nu este de mirare ca tot mai multi oameni sunt interesati sa aiba in alimentatie o cantitate consistenta de proteine.
Iata ce trebuie sa faci ca sa mananci mai multe proteine!

Artroplastia totala de sold consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii