Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
Presa pentru picioare
SCADEREA ANORMALA IN GREUTATE
ALIMENTATIA IN COLECISTITA
CE TE DEPRIMA?


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Interviu la KanalD despre sucuri carbogazoase
CSID - Gustarile in parc si riscul de obezitate
DE CE SA ALEGI RAFTINGUL
PREVENIREA BOLILOR PRIN DIETA SI NUTRITIE
MANANCI SANATOS, MANANCI INTELIGENT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » KITEBOARDING, PROFITA DIN PLIN DE VANT SI DE APA

KITEBOARDING, PROFITA DIN PLIN DE VANT SI DE APA


KITEBOARDING_PROFITA_96600.jpgKiteboarding-ul este unul dintre cele mai progresive sporturi cu un ritm de dezvoltare foarte rapid si cu o popularitate din ce in ce mai mare, inclusiv in tara noastra. Noi si noi tehnologii sunt dezvoltate anula si sunt menite sa imbunatateasca considerabil performanta tuturor celor care aleg sa imbratiseze acest sport fascinant. Kiteboarding-ul este un sport nautic de suprafata care se adreseaza celor care doresc adrenalina si aventura. Este considerat a fi o combinatie intre surfing, windsurfing, gimnastica si parapanta. Este un sport extrem ce foloseste puterea vantului pentru a propulsa individul pe suprafata apei in timp ce sta pe o placa mica de surfing sau pe un kiteboard. Exista un numar mare de stiluri de kitesurfing, incluzand aici stilul freestyle, viteza, saritura si altele.

Acest sport a aparut undeva prin anii '90 ca rezultat al dorintei windsurferilor de a avea o si mai mare libertate de miscare, dar si ca urmare a faptului ca acestia isi doreau sa atinga viteze si mai mari. Cine nu-si doreste sa alunece pe apa si sa se desprinda apoi, intr-un zbor plin de adrenalina? Kideboarding-ul necesita o locatie cu apa din belsug, si singurul factor cu adevarat crucial il reprezinta viteza vantului. Asadar, daca te tenteaza sa incerci macar acest sport, ai grija sa mergi fie pe litoralul nostru, fie undeva unde o sa gasesti apa si vant din plin. In materie de echipament necesar practicarii acestui sport, nu trebuie sa-ti faci griji prea mari. Acesta nu ocupa prea mult spatiu si poate fi transportat cu usurinta.

Kitesurferii pot sa foloseasca placi ce includ sau nu legaturi pentru picioare si, bineinteles, un zmeu controlabil care poate sa ii propulseze atat pe ei, cat si placile acestora pe suprafata apei.

STILURI DE KITESURFING

Stilul FREERIDE. Acest stil nu este ingradit de o miscare sau o tehnica anume si are avantajul de a lasa kitesurferul sa isi aleaga singur miscarile. Ei au astfel posibilitatea sa se distreze si sa invete tehnici noi in acelasi timp. De regula, in freeryde se folosesc placi cu varfuri gemene si

zmee care poti fi relansate cu usurinta.

Stilul FREESTYLE. Acest stil presoune ca atat zmeul, cat si placa sa fie folosite pentru a a realzia sarituri inainte in aer, astfel incat kitesurferii sa poata sa faca o multime de miscari. Acets stil este de asemeneafolisit in cadrul competitiilor sportive si are un format liber ce le permite pasionatilor de kite surfing sa mearga oriunde. Folosirea placilor cu varfuri gemene si a zmeelor rezistente este recomandata aici.

Stilul wave-riding. Acest stil de kitesurfing se desfasoara in valuri si combina kiteboarding-ul cu surf-ul. Placile care pot fi directionate (cu una sau doua legaturi pentru picioare) si care permit o plutire buna si proprietati bune de intoarcere fac parte din echipament aici. Palicle folosite la surf-ingul normal pot sa fie de asemenea folosite. Kitesurferul urmeaza un zmeu in timp ce se urca pe un val.

Wakestyle. Acest stil foloseste o placa de tip wake-style cu legaturi. Sariturile de pe rampa si apa lipsita de valuri sunt principalele elemente caracteristice ale acestui stil de kitesurfing.

Sariturile. Acest stil de kiteboarding se centreaza in jurul sariturilor si are la baza stilul freeryde. Kitesurferii sar si fac anumite trucuri, iar zmeele de dimensiuni mai reduse sunt de regula folosite atunci cand vantul este mai puternic.

Stilul wakeskate. Acest stil foloseste o placa fara legaturi cu varfuri gemene, asemanatoare celor folosite in cadrul skateboarding-ului. Apa lipsita de valuri este de regula preferata in cadrul acestui stil de kite boarding.

TEHNICI FOLOSITE DE KITESURFERI

Atat cei care practica acest sport, cat si restul persoanelor care se afla in apa la momentul in care kitesurferii "zboara" pe apa sunt supusi unor riscuri permanente. Cei care sunt dipsusi sa invete acest sport sunt de regula supusi la cele mai mari riscuri, dara exista scoli de kitesurfing care ofera curusi si lectii in cadrul carora poti invara cum sa faci:

Intoarceri. Incepatorii pot sa intoarca oprindu-se sau scufundandu-se cu spatele in apa, si apoi intorcand zmeul in directia opusa si luand-o de la capat. Exista si tehnici mult mai rapide prin care un kiteboarder poate sa intoarca, dar acestea sunt destinate celor avansati.

ZBORUL CONTROLAT SI SARITURILE

Zborurile controlate sunt una dintre cele mai mari atractii ale acestui sport. Inainte de a sari, kiteboarderul trebuie sa creeze o tensiune puternica, stand pe marginea placii. Zmeul este trimis in aer cu rapiditate chiar in momentul in care surferul trece peste un val. Sariturile pot fi foarte riscante.

_


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca ok.)

Acest articol a fost vizualizat de 42661 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
Muschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, ...
NICIUN MINUT FARA MISCARE NICIUN MINUT FARA MISCARE
Care este principalul motiv pe care il invocam cu totii ...


CELE MAI EFICIENTE EXERCITII PENTRU A TE MENTINE IN FORMA CELE MAI EFICIENTE EXERCITII PENTRU A TE MENTINE IN FORMA
Deoarece vara incepe sa vina si pe la noi, va ...
ADIO, DURERI DE SPATE! ADIO, DURERI DE SPATE!
Marea majoritate dintre noi consideram ca statul prelungit pe scaun ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 7 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii