Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ENERGIA SI SLABIREA
Concurs Slim & Fit
PEDALAND SPRE SANATATE SI O FORMA MAXIMA
ANOREXIA NERVOASA
CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Ridicarea picioarelor din intins pe banca
CSID - Renuntati la vicii
Proiectul 42 pentru o sansa
HULA-HOOP
CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Câte dulciuri pot sa consume copiii? Fierbinte
Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » DE CE SA BEI CEAI VARA?

DE CE SA BEI CEAI VARA?


DE_CE_SA_BEI_CEAI_VA_83551.jpgVara este anotimpul in care bem multe lichide. Stim ca trebuie sa ne hidratam tot timpul, insa vara mai mult ca oricand simtim nevoia sa consumam lichide. Cand vine vorba de ceea ce bem pentru a ne racori, in minte ne vine prima oara apa, apa minerala, apoi sucurile reci, frappe-urile si undeva mai la urma ne gandim ca si ceaiul poate fi o solutie de a ne hidrata.

Fie rece sau fierbinte, ceaiul chiar este o sursa ideala de hidratare atunci cand temperatura creste peste masura si simtim nevoia sa bem ceva pentru a ne racori. Exista preconceptia gresita ca ceaiul il bei doar atunci cand esti bolnav, de aceea multe persoane nu se ating de el decat in situatiile cand sunt racite sau au gripa. Insa ceaiul, pe langa proprietatea de a hidrata organismul, are un efect revigorant si da o stare generala de bine atunci cand este consumat.

Un ceai ideal pe timp de vara este cel de menta impreuna cu o lingurita de miere si o felie de lamaie. Este bun atat cald, cat si rece daca nu agreati ideea de ceai fierbinte vara. Si ceaiul verde poate fi consumat in anotimpul cald, acesta fiind foarte racoritor, ajuta la arderea grasimilor, insa nu se consuma mai tarziu de ora 16.00, deoarece da insomnie. La mare cautare in timpul verii sunt ceaiurile de fructe: capsuni, lamaie sau fructe de padure (zmeura, fragi, afine, coacaze), acestea sunt mai acrisoare, dar revigorante si ideale si pentru copii, avand in vedere ca nu contin cofeina. Au in schimb foarte multe vitamine si minerale. Uitati-va pe lista de ingrediente atunci cand cumparati ceai, deoarece multe din cele din comert contin coloranti. Plafarul este o optiune mai sigura atunci cand vine vorba de ceaiuri naturale.

Consumul de ceai poate fi de ajutor vara pentru persoanele care se confrunta cu excesul de transpiratie. Din frunzele de nuc uscate si maruntite se pot face infuzii (o lingurita de ceai la o cana de apa), fiind considerate foarte eficiente impotriva transpiratiei. De asemenea, frunzele de salvie au aceleasi proprietati consumate sub forma de infuzie. Recunoscute pentru efectele lor antisudorifice sunt si scoarta de salcie si scoarta de stejar din care se fac ceaiuri.

Alte beneficii ale ceaiului

Ultimele cercetari medicale au aratat ca aceasta bautura straveche are potentiale puteri de vindecare ale diverselor afectiuni, de la carii la boala Parkinson. Cercetatorii cred ca beneficiile consumului de ceai se manifesta la nivelul intregului organism. Iata cateva dintre afectiunile ce pot fi vindecate sau macar cum poate fi imbunatatita starea de sanatate cu ajutorul ceaiului:

Artrita: Studiile realizate de cercetatori au aratat ca femeile in varsta care sunt bautoare de ceai sunt cu peste 60% mai putin expuse la a dezvola o artrita reumatoida decat acelea care nu consuma deloc ceai.

Densitate osoasa: Consumul de ceai regulat vreme de mai multi ani ajuta la mentinerea unor oase puternice.

Cancer: S-a descoperit ca extractul din ceai verde inhiba cresterea celulelor canceroase ale vezicii urinare. Alte studii sugereaza ca ceaiul verde protejeaza impotriva dezvoltarii cancerelor de stomac si esofagiene. Cercetatorii speculeaza ca polifenolii din ceai pot inhiba anumite mecanisme care duc la dezvoltarea cancerului. Ceaiul verde si cel negru au fost creditate ca avand puteri de inhibare a cancerului.

Raceala: Destul de putin consumat la noi in tara, insa ceaiul negru este recunoscut pentru efectele sale pozitive atunci cand ne confruntam cu o raceala. Intr-un studiu recent, s-a aratat ca oamenii care faceau gargara cu extract de ceai negru de doua ori pe zi aveau o imunitate mai crescuta impotriva racelii, fata de oamenii care nu faceau gargara cu acest tip de ceai.

Afectiuni ale inimii: Consumul a mai mult de doua cani de ceai pe zi scade cu pana la 44% riscul decesului din cauza unui atac de inima. Ceaiul este bogat in flavonoide si alte substante care sunt asociate cu reducerea riscului de a avea atacuri fatale de inima.

Hipertensiune arteriala: Iubitorii de ceai pot fi surprinsi sa afle ca bautura lor favorita mai are inca un beneficiu asupra sanatatii: controlul presiunii sangelui. Consumul a jumatate de cana de ceai verde sau ceai oolong pe zi reduce riscul de hipertensiune arteriala cu peste 50%.

Ce contine ceaiul?

Cele mai multe substante continute de ceai sunt flavonoidele- o grupa de antioxidanti ce se gasesc in multe plante. Antioxidantii scapa organismul de radicalii liberi. Ceaiul contine fluoride care intaresc smaltul si reduc aparitia tartrului. De asemenea, aceasta bautura contine minerale si vitamine in functie de ce fel de ceai este vorba.

Nu va feriti sa consumati ceai pe timp de vara, ba chiar puteti inlocui o ceasca de cafea cu una de ceai, beneficiile sunt multiple, pe langa efectele de revigorare si hidratare atat de necesare in anotimpul calduros.



Elena Ciucu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54046 ori.



Câte dulciuri pot sa consume copiii?

24 Iunie 2024

Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii în sănătate. Dulciurile, deși sunt atrăgătoare datorită gustului lor plăcut și culorilor vii, pot avea efecte negative asupra sănătății celor mici atunci când sunt consumate în exces. Acestea contribuie la dezvoltarea cariilor dentare, pot duce la creșterea în greutate și la apariția obezității, precum și la probleme de comportament cauzate de fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge.

In acest clip iti voi oferi o serie de sfaturi care sa te ajute sa controlezi cantitatea de dulciuri consumata de copiii tai!


Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii