Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
AFLA CARE SUNT DUSMANII UNUI ZAMBET FRUMOS
CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
VIATA CA UN BUFET SUEDEZ
Ridicari pe varfuri


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANOREXIA NERVOASA
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
ANTRENAREA UNEI SINGURE GRUPE MUSCULARE PE ZI
ADIO, RACEALA!
EXERCITII PENTRU ARDEREA CALORIILOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENTUL DUPA O ACCIDENTARE

ANTRENAMENTUL DUPA O ACCIDENTARE


Cei care au avut ghinionul sa sufere o accidentare, isi pun o intrebare normala: cand vor putea sa reia antrenamentele fara sa isi puna in pericol sanatatea? Raspunsul la aceasta intrebare simpla, nu este chiar asa de usor de dat, pentru ca fiecare situatie in parte este unica si fiecare individ are particularitatile lui. Daca sportivul se intoarce prea curand la antrenament, este posibil ca traumatismul lui sa nu se fi vindecat complet si problema sa se cronicizeze, devenind mult mai greu de tratat. Daca asteapta prea mult pana la reluarea antrenamentelor, e posibil sa iasa din forma (adica sa sufere procesele de deconditionare si dezantrenare), ceea ce poate fi o problema delicata in special in cazul sportivilor de performanta.

Nimeni nu isi doreste sa se accidenteze si toata lumea este prevazatoare, insa uneori neprevazutul se petrece si atunci trebuie sa fi pregatit. Cea mai buna cale pentru a reduce timpul de recuperarea dupa un traumatism este sa ai o forma fizica foarte buna inainte ca acesta sa se petreaca. Studiile au aratat ca indivizii bine antrenati au avut o perioada mult mai scurta de refacere, decat cei care aveau o conditie fizica proasta.

Recuperarea presupune o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, in functie de gravitatea traumatismului. In timpul fazei acute de recuperare, va trebui sa aplicati principiul RICE (odihna, aplicare de gheata, compresie, ridicarea membrului afectat) si sa mergeti la un medic, pentru ca unele traumatisme sunt mai grave decat par la prima vedere si necesita tratamente mai complexe sau pur si simplu aplicarea unor dispozitive care sa imobilizeze membrul, medicatie antialgica etc.

In perioada cat va este indicata limitarea solicitarilor la nivelul partii traumatizate este totusi nevoie sa ramaneti in forma, iar acest lucru este posibil doar daca aveti activitate fizica. Cu acordul medicului, puteti face inot sau puteti face exercitii de forta pentru partile sanatoase ale corpului.

Recapatarea fortei si amplitudinii de miscare este urmatorul obiectiv dupa ce traumatismul este vindecat (aspect constatat de catre medic). Reluarea efortului fizic se va face treptat si se va merge pana in punctul in care apare durerea usoara, dar nu mai departe. Pe masura ce forta si flexibilitatea incep sa revina la normal, puteti sa va antrenati la 50-70% din capacitatea maxima timp de cateva saptamani.

Iata un mic ghid pentru cei care au suferit un traumatism si se intreaba cand pot sa reia antrenamentele la capacitate maxima:

  • cand nu mai aveti dureri locale
  • cand amplitudinea de miscare este completa (comparati cu partea sanatoasa)
  • cand forta a redevenit normala sau aproape normala (in comparatie cu partea sanatoasa)
  • cand nu mai exista edem local
  • in cazul traumatismelor membrelor inferioare â?" cand puteti sa sprijiniti toata greutatea corpului, fara sa schiopatati
  • in cazul traumatismelor membrelor superioare â?" cand puteti face miscari de aruncare fara a avea durere


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50688 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

SILUETA FRUMOASA IN PASI DE DANS SILUETA FRUMOASA IN PASI DE DANS
Mai mult decat faptul ca reprezinta o forma de exprimare ...
EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
Muschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, ...


NICIUN MINUT FARA MISCARE NICIUN MINUT FARA MISCARE
Care este principalul motiv pe care il invocam cu totii ...
CELE MAI EFICIENTE EXERCITII PENTRU A TE MENTINE IN FORMA CELE MAI EFICIENTE EXERCITII PENTRU A TE MENTINE IN FORMA
Deoarece vara incepe sa vina si pe la noi, va ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 7 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii