Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
Muschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, facand umerii cea mai mobila articulatie a corpului. Totusi, aceasta mobilitate mare face umerii extrem de instabili si mult mai expusi dislocarilor si altor rani in comparatie cu alte articulatii. Exercitiile urmatoare arata exemple de miscari avand ca tinta umerii - deltoizii anteriori, laterali si posteriori, cat si capsula rotatorie a umerilor. Nu numai ca vei avea o postura mai frumoasa, dar iti vei mentine si sanatatea.
Ramat cu haltera
Acest exercitiu lucreaza nu numai umerii, dar si muschiul trapez, fiind un exercitiu bun de legatura intre umeri si spate.
Loc de actiune: umerii
Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul
Nivel de dificultate: incepator
Pasul 1. Stai cu picioarele usor mai departate decat umerii si apuca bara cu mainile, pozitionandu-ti mainile in aceeasi pozitie.(ceva mai departate decat umerii)
Pasul 2. Trage bara pana la nivelul barbiei, tinand bara aproape de corp si mentinandu-ti coatele mai sus decat bara.
Pasul 3. Mentine pozitia pentru cateva secunde inainte de a te lasa pe spate in pozitia initiala, asigurandu-te ca iti vei mentine coatele usor indoite si evitand orice smucituri sau miscari bruste.
Impins de la piept cu haltera (presa militara)
Acesta este unul din cele mai eficiente exercitii dintre cele care tintesc muschii umerilor si ar trebui incorporat in antrenamentele de toate nivelurile (incepator, intermediar, avansat) odata ce stapanesti si executi miscarea in mod corect.
Loc de actiune: umerii
Grupele de muschi lucrate: deltoizi, pectorali, tricepsi brahiali
Nivel de dificultate: intermediar
Pasul 1. Stai cu spatele sprijinit pe o banca si asigura-te ca ai o inclinatie intre 80 si 90 de grade. Apuca bara cu o priza in pronatie, tinand mainile ceva mai departate decat distanta dintre umeri si sprijin-o de partea superioara a pieptului.
Pasul 2. Incordeaza-ti umerii, inspira si ridica bara in sus, tinandu-ti coatele usor indoite.
Pasul 3. Pentru a incheia, lasa-te pe spate in pozitia initiala, tinandu-ti muschii abdominali si pe cei din partea de jos a spatelui incordati, apoi fa cate repetari doresti.
Ridicare frontala la scripete
Loc de actiune: umerii
Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez, pectoral
Nivel de dificultate: intermediar
Pasul 1. Prinde manerul unui scripete cu mana stanga, stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si aproape de scripete cu spatele inspre el.
Pasul 2. Indoaie-ti bratul stang usor si mentine-l fix in regiunea cotului in timpul miscarii.
Pasul 3. Tine-ti trunchiul nemiscat in timp ce iti ridici mana stanga inainte la nivelul umarului. Palma trebuie sa fie indreptata spre podea.
Pasul 4. Mentine pozitia aceasta cateva secunde, apoi coboara-ti incet bratul in pozitia initiala.
Ridicari laterale la cablu (din sezut)
Acest exercitiu lucreaza deltoizii, iar la finalul miscarii, cand iti strangi omoplatii, poti sa pui accent si pe trapez si pe romboizi (muschi ai spatelui asezati sub trapez).
Loc de actiune: umerii
Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez
Nivel de dificultate: avansat
Pasul 1. Aseaza-te in genunchi si in maini de o parte a aparatului, asigurandu-te ca iti mentii spatele drept si muschii abdominali incordati. Intinde-te si apuca manerul.
Pasul 2.Tinandu-ti cotul usor indoit, trage-ti mana pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. In acelasi timp, intinde-ti partea inferioara a bratului si contracta-ti umarul.
Pasul 3. Tinand miscarea sub control, ghideaza cablul inapoi in pozitia de start, mentinand tensiunea si repeta de numarul dorit de ori.
Fluturari laterale la scripete (din picioare)
Acesta este un exercitiu care izoleaza capul median al deltoizilor (la marginea umerilor) aproape complet. Miscarea este foarte eficienta si incepatorii si cei de la niveluri intermediare si avansate o pot folosi ca si o parte a unei rutine de antrenare a umerilor.
Loc de actiune: umerii
Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul
Nivel de dificultate: avansat
Pasul 1. Stai aproape de aparat si de o parte a lui, pozitioneaza-ti usor bratele in fata soldurilor si apuca manerul.
Pasul 2. Inspira si, mentinand o usoara indoire a cotului, ridica-ti bratul in partea exterioara a corpului pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. Tine-ti palmele indreptate in jos.
Pasul 3. Incet si mentinand miscarile sub control coboara-ti bratul in pozitia initiala.
Presa Arnold
Cand vine vorba de exercitii bune pentru muschii umerilor, in ceea ce priveste aria de miscare, presa Arnold isi face loc cu generozitate. Exercitiul se executa stand in picioare cu o pereche de gantere grele.
Pasul 1. Stai drept tinand cate o gantera in fiecare mana. Ridica ganterele in pozitia umerilor cu palmele inspre tine.
Pasul 2. Acum preseaza ganterele deasupra capului ca si la presele cu gantere, dar rasucindu-le astfel incat palmele sa fie orientate inainte la "capatul" miscarii.
Pasul 3. Coboara halterele intr-o miscare inversa.
Flotari
Tine-ti bratele indepartate aproximativ la nivelul umerilor si fixeaza-le pe podea. Picioarele ar trebui sa fie apropiate, cu greutatea fixata pe acea portiune in care degetele se unesc cu restul piciorului, tragand inapoi degetele. Corpul trebuie sa fie drept si paralel cu podeaua. Nu iti ridica posteriorul si nu te tranti pe podea. Coboara-ti corpul si inspira in timp ce o faci. Mentine pozitia minim 2 secunde. Apoi expira pe masura ce te intorci in pozitia initiala. Realizeaza 3 seturi de cate repetari poti.
Aici gasesti descrise mai multe exercitii pentru umeri.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 60462 ori.
Alimente care scad tensiunea arteriala
5 Iunie 2023Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.
In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Bine de de stiut!da nu functoneaza.

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii