Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 9 MITURI IN CURELE DE SLABIRE
MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA
IMPLICATIILE ALCOOLULUI IN AFECTIUNILE HEPATICE
LEZIUNILE SPORTIVE ACUTE - primele masuri practice
Supraponderal sau obez?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SEX, SCANDAL SI ROCK N ROLL
BENEFICIILE SARUTULUI ASUPRA SANATATII
HERPESUL GENITAL
AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
CULTURISMUL IN CATEVA IDEI SIMPLE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » 6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA

6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA


6_LUCRURI_PE_CARE_TR_68756.jpgCafeaua aromata, ceaiul, bauturile racoritoare si ciocolata sunt principalele surse de cafeina in cadrul meniului zilnic, avand un efect energizant, tonic, dar si unele dezavantaje. Pentru a savura fara griji o ceasca de cafea, ceaiul tau preferat sau ciocolata fina, uita tot ce ai vazut in filme si invata de la experti cum iti poti proteja sanatatea fara sa renunti la bauturile care te revigoreaza sau la deserturile delicioase.

1. Cafeina poate fi integrata intr-un meniu sanatos

Conform studiilor de specialitate cafeina nu creste riscul declansarii bolilor cronice, cum sunt afectiunile cardiovasculare sau cancerul. De fapt, cafeina are multiple beneficii pentru sanatate. Departamentul de cercetare al Scolii de Medicina din New Orleans a constatat ca un consum moderat de cafeina reduce semnificativ riscul de diabet, dementa senila si maladia Parkinson.

2. Cafeina nu poate neutraliza efectele alcoolului

Cu siguranta ai vazut multe filme in care protagonistii beau cate o ceasca de cafea tare pentru a-si reveni rapid dupa ce au consumat mult alcool, dar expertii au dovedit ca acest lucru nu este posibil. Chiar daca acest mit persista de multi ani, cafeina nu poate elimina alcoolul din organism. Daca bei o ceasca de cafea dupa mai multe pahare de alcool, vei avea impresia ca te poti orienta mai usor, dar capacitatea de concentrare si coordonarea miscarilor este la fel de lenta pentru ca nivelul de alcool din sange ramane neschimbat, a explicat Janet Eagle, profesor doctorand in cadrul Colegiului de Farmacie din Chicago. In concluzie, daca te-ai lasat dus de val la o petrecere si ai pierdut numarul paharelor de cocktailuri sau alte bauturi alcoolice, cel mai bine este sa rogi pe altcineva sa conduca masina sau sa chemi un taxi, pentru ca o ceasca de cafea nu te va ajuta sa te concentrezi atunci cand conduci si vei fi expus accidentelor.

3. Nu esti obligata sa renunti la cafeina in timpul sarcinii

Potrivit datelor furnizate de Congresul medicilor obstetricieni si ginecologi din SUA, un consum moderat de cafeina (aproximativ 200 mg zilnic) nu pune in pericol sarcina si nu are efecte negative asupra fatului. O ceasca de cafea are intre 50 si 160 mg de cafeina, o cana de ceai intre 40 si 80 mg, iar ciocolata contine intre 4 si 110 mg de cafeina la 100g. Cantitatile de cafeina din bauturile racoritoare variaza intre 35 si 64 mg la 300 ml. Pentru mamele care alapteaza Academia Americana a Medicilor Pediatri a emis cateva recomandari in ceea ce priveste efectele cafeinei. Laptele mamei contine mai putin de 1% din cantitatea totala de cafeina consumata, dar in cazul in care bebelusul devine agitat si adoarme greu, poti incerca sa elimini din meniul zilnic toate sursele de cafeina pentru a vedea daca aceasta este cauza.

4. In timp, poti deveni imun la efectele cafeinei

In general, cafeina are un efect stimulant, energizant asupra organismului. Dar nu toate persoanele reactioneaza in acelasi mod dupa ce consuma ceai sau cafea. Nutritionistii au constatat ca persoanele care beau in mod obisnuit 2-3 cesti de cafea, 2 pahare de bauturi racoritoare sau 2 cani de ceai in fiecare zi, nu mai resimt o revigorare la fel de intensa ca la inceput, ci incet-incet organismul lor se obisnuieste cu doza de cafeina. In schimb, cei care le consuma mai rar vor remarca imediat ca au mai multa energie si vigoare. Pentru a te asigura ca fiecare ceasca de cafea sau ceai aromat te ajuta sa te mentii in forma, fa o pauza de 1-2 zile pe saptamana, in care le inlocuiesti cu suc de morcovi sau pere.

5. Cafeina nu provoaca deshidratarea organismului

Desi cafeina are un efect usor diuretic, studiile de specialitate au dovedit ca nu favorizeaza deshidratarea, daca este integrata intr-un meniu echilibrat, care include fructe, legume si cel putin 1,5 litri de apa zilnic. Este foarte usor sa compensezi efectele cafeinei savurand fructe zemoase, sucuri naturale si supe de legume. In plus, apa minerala sau plata previne deshidratarea si accelereaza eliminarea toxinelor.

6. Cafeina nu este intotdeauna mentionata pe lista de ingrediente

Vrei sa consumi mai putina cafeina si citesti cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi pentru a alege produsele potrivite? Ei bine, chiar daca stii deja ca boabele de cafea, frunzele de ceai si ciocolata contin aceasta substanta, nu este suficient sa le ocolesti, pentru ca exista si alte surse de cafeina. In principal, este vorba despre guarana, o planta folosita pentru bauturile energizante sau batoanele fitness, care are de patru ori mai multa cafeina decat boabele de cafea. In acest caz, pe lista de ingrediente nu va figura decat guarana deoarece producatorii nu sunt obligati sa specifice continutul ridicat de cafeina din aceasta planta. Pe de alta parte, atunci cand cafeina este adaugata separat pentru a modifica particularitatile unui produs, este obligatoriu sa fie inclusa pe lista de ingrediente. Astfel sucul de fructe sau apa plata care au fost "fortificate" prin utilizarea cafeinei vor mentiona cantitatea exacta.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48881 ori.



Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii