Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Crunch la banca inclinata
Marius Rus (Ironman)
TEHNICI PENTRU CULTURISTII AVANSATI
CALCULATOR - PIERDERE DE APA IN TIMPUL EFORTULUI FIZIC
Promotia lunii martie


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Alimentele imbogatite cu fier, calciu si iod pot fi daunatoare!
CREMA DE DOVLECEI
Mancat frecvent = slabire mai rapida
CUM SA-TI AJUTI COPILUL SA ISI MENTINA O GREUTATE NORMALA
CINE TE AJUTA SA SLABESTI?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Slabirea si vointa Fierbinte
“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”rnCand îti doresti sa slabesti, e nevoie de...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 442.
Pagina 35 din 45

Popeye ii invata pe copii sa manance legume

7 August 2010

Desenele animate cu Popeye marinarul, petrecerile cu tematica si cursurile de gatit pentru copii ajuta la cresterea cantitatii de legume pe care acestia o consuma, conform unui studiu publicat in revista Nutrition&Dietetics.


Cercetatorii de la Mahidol University din Bangkok au constatat ca tipul si cantitatea de legume consumate de copii se amiloreaza dupa ce acestia au participat la programe multimedia care prezentau personaje ce promoveaza alimentatia sanatoasa.

Chutima Sirikulchayanonta afirma: "I-am pus pe copii sa planteze seminte de legume, sa participe la degustari de legume si fructe, sa gateasca supa de legume si sa se uite la desene animate cu Popeye. De asemenea, am trimis scrisori parintilor in care ii rugam sa-si incurajeze copiii sa manance fructe si legume, iar profesorii au stat la masa cu acestia in pauza, pentru a le servi ca model pentru alimentatia sanatoasa."

Ei au constatat faptul ca dupa scurt timp cantitatea de legume consumate s-a dublat, iar diversitatea acestora s-a marit. Parintii au raportat faptul ca acasa, copiii lor au vorbit mai frecvent despre legume si s-au simtit mandrii ca au mancat aceste alimente in pauza de masa la scoala.

In tarile dezovoltate, dar si in cele in curs de dezvoltare s-a constatat faptul ca copiii consuma prea multe grasimi saturate, zahar si sare si insuficiente legume si fructe. Doar 61% dintre copiii cu varste intre 4-8 ani consuma cantitatea optima de fructe si doar 1 din 4 consuma suficiente legume.

Studiile au aratat de-a lungul timpului ca obiceiurile alimentare si modelele de alegere a alimentelor formate in copilarie se regasesc in tot restul vietii. Profesorul Sirikulchayanonta este de parere ca formarea unor obiceiuri sanatoase inca de la o varsta frageda poate avea un impact major asupra sanatatii viitorului adult.

Sudiul a mai aratat si aceste aspecte:


- Stand la masa alaturi de copil si mancand acelasi lucru ca el, il face pe micut sa se simta special


- Petrecerile cu degustare de alimente reprezinta o cale placuta pentru copiii pentru a compara gustul diverselor fructe si legume

- Implicarea copiilor in activitatile de preparare a hranei, cum ar fi masurarea cantitatilor, amestecarea ingredientelor, ii ajuta pe acestia sa invete numele si culorile alimentelor si sa isi dezvolte capacitatea de coordonare mana-ochi


Uleiul de masline si cancerul de san

2 Iulie 2010

Dupa cercetari care au durat mai bine de 20 de ani, cercetatorii de la Universitat Autonoma de Barcelona Breast Cancer Study Multidisciplinary Group (GMECM), au descoperit un mecanism-cheie prin care uleiul extravirgin de masline protejeaza corpul impotriva cancerului de san.

Echipa UAB a decodificat modul in care interactiunile dintre compusii activi prezenti in uleiul extravirgin de masline si celulele canceroase duc la scaderea activitatii in celulele bolnave, schimba metabolismul proteic al acestora si conduc in cele din urma la moarrtea celulei bolnave.

Cancerul de san este forma cea mai raspandita de cancer din lumea moderna. Cercetarile realizate pe animale de laborator au dus la concluzia ca dieta clasica bazata pe grasimi este legata direct de cresterea riscului de cancer.

Exista insa anumite grasimi care joaca un rol important in protectia impotriva dezvoltarii acestor tumori, asa cum este cazul uleiului extravirgin de masline, care contine multe substante bioactive, printre care si antioxidanti.

Un consum moderat si regulat de ulei extravirgin de masline - caracteristic dietei mediteraneene - este asociat cu o incidenta scazuta a tuturor tipurilor de cancer, inclusiv a celui de san.

 


Ceai sau cafea ?

25 Iunie 2010

Oricare din ele, consumat cu moderatie reduce posibilitatea aparitiei bolilor de inima, aflam dintr-un studiu publicat in Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology: Journal of the American Heart Association.

O echipa de cercetatori condusa de Yvonne T. van der Schouw, Ph.D., a reluat un studiu mai vechi, ale carui rezultate se dovedisera neconcludente. De data aceasta, insa, echipa a reusit sa ajunga la un rezultat remarcabil.

La studiu au participat 37.514 persoane, care au fost urmarite pe o perioada de 13 ani.

Concluziile studiului au fost urmatoarele :

 - un consum mai mare de 6 cesti de ceai pe zi a fost corelat cu o reducere de 36% a riscului de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care consumau mai putin de o ceasca de ceai zilnic.

 - un consum de 3 pana la 6 cesti de ceai pe zi a fost corelat cu o reducere de 45% a riscului de boli cardiovasculare

Cat despre bautorii de cafea, s-a consatat ca cei care consumau ceafea cu moderatie, 2-4 cesti pe zi, aveau un risc de boli cardiovasculare scazut cu 20% fata de persoanele care consumau mai mult de 2 cesti ori mai putin de 2 cesti.

Cercetatorii sugereaza ca beneficiile consumului de ceai asupra aparatului cardiocascular se poate explica prin actiunea antioxidantilor. Flavonoizii din ceai se considera ca au un rol important in reducerea riscului de aparitie a problemelor aparatului cardiovascular, insa mecanismele exacte prin care se produce acest lucru raman inca necunoscute.


Orezul si diabetul

18 Iunie 2010

Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au descoperit ca un consum de patru sau cinci portii de orez alb pe saptamana era asociat cu un risc crescut de diabet 2.

Acestia au estimat ca inlocuirea a 50 de grame de orez alb cu orez brun, scade riscul de diabet 2 cu 16%.

Acesta este primul studiu de acest tip, si a fost realizat deoarece consumul de orez alb a crescut foarte mult in ultimul timp.Studiul a aparut online pe 14 iunie anul acesta, pe situl revistei Archives of Internal Medicine.

Orezul brun se dovedeste a fi o alegere mai buna pentru consum, deoarece este superior in ceea ce priveste continutul de fibre, minerale si vitamine. De asemenea, el nu declanseaza o crestere prea mare a nivelului de zahar in sange dupa ingerare.

Macinarea si decorticarea scad mult capacitatile bobului de orez, deoarece il fac pe acesta din urma sa-si piarda majoritatea vitaminelor si mineralelor. De asemenea, in timpul macinarii, sunt inlaturate majoritatea fibrelor, deosebit de necesare, deoarece se opun cresterii prea mari a nivelului de zahar in sange.

Cerealele integrale au acelasi efect benefic asupra sanatatii, din care cauza autorii studiului le recomanda cu caldura. Acestia militeaza, in acelasi timp, pentru inlocuirea oriunde este posibil a orezului alb cu orez brun sau cu alte cereale integrale.

 


Violenta domestica si obezitatea

10 Iunie 2010

Copiii care sunt martorii scenelor de violenta domestica au mari sanse de a ajunge obezi in jurul varstei de 5 ani.

Studiul, efectuat de o echipa condusa de Renée Boynton-Jarrett, M.D., Sc.D., la Boston University School of Medicine, a aparut in luna iunie in Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Expunerea la scenele de violenta domestica in copilarie este asociata cu dereglari ale sistemului neuroendocrin, dezvoltare socioemotionala defectuoasa, atasamente puternice si anormale, precum si carente atat in ceea ce priveste sanatatea fizica cat si cea mentala.

La studiu au participat 1595 de copii nascuti intre 1998 si 2000. Mamele acestora au fost intervievate la intervale atent alese de catre cercetatori. Aproape jumatate dintre femei au raportat o forma sau alta de violenta domestica, iar procentul de copii obezi la varsta de 5 ani a fost de 16.5%. Asociatia a fost mai puternica la fete, in comparatie cu baietii, si de asemenea la copiii care locuiau in cartiere rau-famate.

Acest studiu arunca o lumina noua asupra cauzelor obezitatii si ajuta personalul medical si asistentii sociali in munca lor de zi cu zi.


Ardeiul iute si obezitatea

5 Iunie 2010

Oamenii de stiinta au descoperit ca ingredientul care da iuteala ardeiului, capsaicina, poate fi folosit cu succes in lupta impotriva obezitatii, deoarece impiedica formarea de depozite adipoase si declanseaza un raspuns proteic benefic pentru organism.

Studiul, condus de prof.Jong Won Yun a aparut in Journal of Proteome Research.

Prof.Jong Won Yun si colegii sai au tras un semnal de alarma asupra legaturii care exista intre obezitate si alte boli, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala, precum si probleme de inima. Cercetarile de laborator au aratat cum capsaicina poate lupta impotriva obezitatii prin micsorarea aportului caloric, ceea ce are ca rezultat direct atat restrangerea tesutului adipos cat si micsorarea nivelului de grasime din sange.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator care au primit o dieta bogata in grasimi, cu sau fara capsaicina. s-a observat ca animalele care au primit capsaicina au pierdut in jur de 8 procente in greutate si au prezentat modificari ale proteinelor-cheie prezente in stratul adipos. Aceste proteine modificate au contribuit la descompunerea grasimilor.

Aceste cercetari dovedesc efectele anti-obezitate ale capsaicinei si deschid noi orizonturi de cercetare in lupta impotriva obezitatii.


Condimentele reduc riscul de cancer

28 Mai 2010

Condimentele fac mai mult decat sa dea gust mancarii. Ele ar putea sa scada si riscul de cancer.

Prof. J. Scott Smith, de la Kansas State University, a condus in ultimii ani diferite proiecte legate de caile de a reduce aminele heterociclice. Acestea sunt produse carcinogene si iau nastere atunci cand carnea este prajita, fripta sau fiarta. Consumul de amine heterociclice creste riscul de cancer colorectal, de stomac, plamani, pancreas, san sau prostata.

Prof. Smith a descoperit ca anumite condimente contin antioxidanti naturali ce pot reduce nivelele de amine heterociclice cu pana la 40%.

Acesta a mai descoperit ca spre deosebire de carnea de porc sau cea de pui, carnea de vita are tendinta sa dezvolte mai multe amine heterociclice.

Ecipa prof. Smith a cercetat mai multe condimente - chimion, seminte de coriandru, diferite tipuri de ghimbir si rozmarin - si a constatat ca ghimbirul si rozmarinul au cea mai importanta activitate antioxidanta. Cel mai activ dintre toate condimentele studiate s-a dovedit a fi rozmarinul.


Campionii sanatatii, 29 mai

25 Mai 2010

Vino pe 29 mai in Parcul IOR pentru a alerga alaturi de noi!

Incepand cu ora 10, Ro Club Maraton organizeaza concursul "Campionii sanatatii - crosuri pentru parinti si copii", in parteneriat cu Asociatia Emovere, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 Bucuresti, Sindalimenta, Inspectoratul Scolar al Mun. Bucuresti, Asociatia Bucharest Running Club si Danone (sponsor principal).

Acest concurs se adreseaza in egala masura copiilor si parintilor. Se va alerga pe categorii de varsta de la 6 luni la 10 ani, in perechi copil + parinte, legati printr-o panglica (de mana).

Loc de intalnire: intrarea in Parcul IOR (Al.I. Cuza) de la intersectia Baba Novac cu Campia Libertatii, pe aleea din spatele statuii lui Cuza, ora 10.

Intrecerile au loc pe categorii de virsta (dupa virsta copilului) avind starturi separate:

- copii 6 luni- 2 ani (in carucioare)
- copii 3-4 ani (fete; baieti)
- copii 5-6 ani (fete; baieti)
- copii clasa I-II (fete; baieti)
- copii clasa III-IV (fete; baieti)

Se acorda diplome si premii primelor trei cupluri parinte-copil care trec linia de sosire (de la fiecare categorie de virsta), precum si tricou pentru parinte.

Toti copiii care participa la cros vor primi cadouri din partea partenerilor si diplome.

Citeste aici regulamentul concursului.

Va asteptam!


Singuratatea si obezitatea

21 Mai 2010

In ciuda faptului ca majoritaea oamenilor au telefoane mobile, acces la internet precum si alte mijloace de comunicare, multi se confrunta zilnic cu singuratatea. Pentru unii dintre acestia tulburarile emotionale pot conduce la supraalimentatie, ceea se se soldeaza cu serioase cresteri in greutate.

Mary Jo Rapini, psihoterapeut la Methodist Weight Management Center din Houston, spune ca oamenii au tendinta de a da iama prin camara deoarece acest lucru le aduce alinare. Din aceasta cauza, unii incep sa ia serios in greutate, sa aiba tulburari de schema corporala si in cele din urma sa cada intr-o depresie serioasa.

Rapini adauga faptul ca este important ca in cazul unei depresii sa nu refulam sentimentele. Exprimarea acestora estre primul pas catre obtinerea echilibrului pierdut. Chiar daca nu avem pe cineva apropiat cu care sa impartasim durerile, necazurile, temerile si frustrarile noastre, ne putem exterioriza tinand un jurnal, desenand autoportrete care sa ne reprezinte in situatiile limita, ori putem scrie scurte povestioare sau poezii care sa reflecte situatia care ne creeaza discomfort.

Toate aceste acte se manifesta ca niste supape care fac sa scada "presiunea interna", lasand loc ratiunii sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a iesi din impas.


Calciul si obezitatea

14 Mai 2010

Este un fapt bine cunoscut ca avem nevoie de calciu pentru oase puternice si sanatoase. Dar un studiu recent de la North Carolina State University arata ca deficitul de calciu in primele zile de viata poate avea un impact mult mai profund decat am crezut pana acum.

Studiul, efectuat timp de 18 zile pe animale de laborator, a aratat importanta calciului in primele zile de viata - la sfarsitul perioadei de studiu multe celule stem din maduva osoasa erau deja programate sa devina tesut gras, in loc de celule formatoare de os, asa cum ar fi fost normal.

Deoarece aceste celule sunt baza tuturor celor de mai tarziu, organismul aflat in aceasta situatie va avea oase cu un continut crescut de grasime si scazut de minerale - ceea ce duce la osteoporoza si obezitate mai tarziu, in cursul vietii.

Urmatorul studiu, programat sa inceapa luna viitoare, va fi unul de durata si va incerca sa determine daca temerile cercetatorilor se vor adeveri.

Pana atunci, insa, este bine sa luam in calcul o alimentatie adecvata a copiilor, chiar si in primele zile de viata - ar putea sa-i scuteasca de multe neplaceri mai tarziu.


Afisare 10 din 442.
Pagina 35 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii