Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RATA MARINATA CU LEGUME
EVITA EXCESUL ALIMENTAR DE SARBATORI
FENOMENUL DIETEI ZONE
Stretching - coapse - exercitii set 3
MASAJUL CLASIC


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Impins de la piept cu haltera (priza ingusta)
Silviu Marin
PASTE CU TON SI PUI AFUMAT
CSID - Combate osteoporoza prin dieta
Marius Rus (Ironman)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 38 din 45

Obezitatea infantila si televizorul

14 Februarie 2010

Un studiu condus de catre Frederick J. Zimmerman si Janice F. Bell a descoperit legaturi specifice intre privitul la televizor si diferitele tipuri de programe vizionate. Studiul s-a concentrat pe efectele diferitelor programe asupra obezitatii copiilor.

Cercetatorii au cules datele de la 3563 de copii cu varsta maxima de 12 ani. Au fost evidentiate in mod precis formatul - programe de televiziune, DVD sau video - si numele programelor vizionate. Cu ajutorul acestor date au fost impartite programele in educationale sau comerciale. De asemenea s-a consemnat daca acestea contineau sau nu reclame.

Analiza a fost coroborata cu alti indici considerati relevanti - sex, varsta, apartenenta etnica, indicele de masa corporala al mamei (IMC), educatie si ore de somn.

Studiul a descoperit ca vizionarea programelor comerciale este strans legat cu un IMC crescut, efectul fiind mai pronuntat atunci cand copiii aveau sub 7 ani.

Televiziunea necomerciala, incluzand aici si DVD-urile sau programele educationale - nu s-a dovedit a avea vreo influenta asupra obezitatii infantile.

Conform autorilor, inlocuirea programelor comerciale cu DVD-uri sau programe educationale poate reduce obezitatea infantila, deoarece reclamele la mancare sunt difuzate cel mai des in cadrul programelor comerciale.

Studiul a aratat ca majoritatea copiilor - aproximativ 90% - au inceput sa priveasca regulat la televizor inaintea varstei de 2 ani. Pana la varsta de 5 ani ei au vizionat in medie, cam 4000 de reclame la mancare, in fiecare an. De exemplu, in timpul emisiunilor de desene animate de duminica dimineata, se difuzeaza o reclama la mancare la fiecare 5 minute (in medie).

"Aceste programe imping copiii sa manance tot felul de alimente care le dauneaza - fast-food, cereale prelucrate cu adaos mare de glucide, bauturi carbogazoase si asa mai departe," spune Zimmerman.

Concluziile studiului sunt ca ar trebui inlocuite aceste programe comerciale cu altele educationale, data fiind diversitatea ofertelor in domeniu si importanta pentru sanatate.


Un nou ajutor in lupta contra obezitatii

8 Februarie 2010

Un studiu al UC's Metabolic Diseases Institute, condus de catre Dr. Randy Seeley a descoperit ca animalele supraponderale tratate cu un anumit peptid mancau mai mai putin si scadeau seminicativ in greutate.

Dezvoltarea tesutului adipos se afla in stransa legatura cu capacitatea acestuia de a fabrica noi vase de sange - fenomen numit angiogeneza. Inhibitia acestui proces poate inversa efectele unei diete pe baza de grasimi.

"Corpul este extrem de eficient in ceea ce priveste controlul echilibrului energetic", spune Seeley. "Ganditi-va la tesutul adipos ca la o cada. Pentru a pastra acelasi nivel al apei, este suficient sa ne asiguram ca viteza cu care umplem cada este aceeasi cu viteza de golire a acesteia. Daca apa care intra are viteza mai mare, in scurt timp ne va trebui o cada mai mare. Cu obezitatea se intampla cam la fel. Oamenii introduc mai multe calorii decat consuma si angiogeneza construieste 'o cada mai mare'. Pentru fiecare jumatate de kilogram in plus se construieste un kilometru de vase de sange."

"Descoperirea noastra consta in faptul ca putem perturba procesul de generare acestor vase de sange si in acest fel putem modela greutatea corporala."

Autorii au raportat ca nu exista semne de imbolnavire ca urmare a acestor tratamente.

Hormonul stresului si alcoolismul

1 Februarie 2010

Cercetatorii au descoperit de curand o legatura interesaanta intre hormonul stresului si alcoolism. Studiul a fost efectuat pe animale si sugereaza ca blocarea acestui hormon poate duce la stoparea dependentei de alcool.

Seful echipei de cercetatori, Marisa Roberto, profesor la Scripps Research Institute, spune ca acest studiu "reprezinta un pas important pentru intelegerea tranformarilor care se petrec in creier atunci cand trece de la starea normala la dependanta de alcool."

"Studiul nostru", continua prof.Roberto "exploreaza ceea ce numim 'partea intunecata' a dependentei de alcool. Aceasta este reprezentata de impulsul de a bea, de acea dorinta nestapanita care nu mai are nici o legatura cu placerea."

Hormonul in cauza, cunoscut ca si "factorul de eliberare a corticotropinei", joaca un rol important in raspunsul organismului la stres si se gaseste in creier.

Studiul a aratat si ca animalele supuse testului nu au devenit imune la efectele medicamentelor luate, ceea ce sugereaza ca oamenii ar putea sa repete tratamentele fara teama ca acestea si-ar pierde efectul.

Insa toate acestea se vor cunoaste mult mai bine abia dupa ce primele studii cu pacienti umani vor avea loc, probabil intr-un viitor apropiat.

Cand antioxidantii schimba tabara

27 Ianuarie 2010

De multi ani suntem bombardati in permanenta cu stiri despre beneficiile antioxidantilor si rolul lor deosebit de important in reglarea proceselor biologice. Rol care nu este negat de nimeni, doar ca realitatea este ceva mai complicata.

Studii recente realizate la Kansas State University  de catre David C. Poole si Steven Copp au pus in evidenta faptul ca exista cazuri in care antioxidantii se dovedesc nocivi organismului.

Unul dintre participantii la studiu, Dr. Steven Copp, spune : "Antioxidantii sunt notiuni la moda acum. Intrati in orice bacanie si veti vedea o multime de alimente despre care se afirma ca sunt pline de antioxidanti. Ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca echilibrul dintre oxidanti si antioxidanti este deosebit de fragil. Unul dintre lucrurile pe care le-am descoperit in timpul cercetarilor noastre a fost acela ca nu poti pur si simplu sa ingerezi o doza mare de antioxidanti si sa te bazezi pe faptul ca vor exista efecte benefice. Din contra, s-ar putea sa inrautatesti lucrurile."

Studiul arata cum antioxidantii, in doze mari, dezechilibreaza homeostazia, din care cauza acestia trebuie administrati cu precautie, in special in cazul convalescentilor cu istoric cardiovascular.

Unul dintre compusii inlaturati de catre antioxinati - peroxidul de hidrogen - este necesar pentru mentinerea vaselor de sange deschise. In lipsa acestuia scade capacitatea organismului de a transporta oxigen la muschi, astfel incat acestia nu vor mai functiona corespunzator.

"Va trebui sa fim mai rezervati in a recomanda bolnavilor consumul unei cantitati marite de antioxidanti, cel putin pana cand vom intelege mai bine mecanismele intime ale sistemelor fiziologice ale organismului", conchide David C. Poole.

Sucul de afine imbunatateste memoria

22 Ianuarie 2010

Ceea ce se banuia de ceva vreme in cercurile stiintifice are in sfarsit confirmarea oficiala: sucul de afine imbunatateste memoria.

Studiul, efectuat de o echipa de cercetatori condusa de Dr .Robert Krikorian, la Universitatea din Cincinnati, a pus in evidenta faptul ca antioxidantii continuti in afine - flavonoidele, antocianinele si glucochinina, pe langa intarirea sistemului imunitar, au un efect secundar remarcabil - imbunatatesc memoria persoanelor in varsta.

Studiul a fost facut pe 70 de voluntari, care timp de doua luni, au consumat in fiecare zi echivalentul a doua cani si jumatate de suc de afine compatibil cu cel gasit in comert. In acest timp a existat un grup de control care a primit o bautura in care nu se afla suc de afine.
Participantii la test au fost alesi dintre persoanele in varsta, care raportasera in ultima perioada probleme cu memoria.

La grupul care consumase suc de afine s-a remarcat o imbunatatire remarcabila a scorului obtinut in urma testelor de invatare si memorie, care au facut obiectul ultimei etape a studiului.

"Aceste cercetari ne incurajeaza sa continuam pe aceasta cale cu studii mai aprofundate, pentru ca intr-o buna zi am putea afla cum ne poate ajuta sucul de afine sa prevenim degenerarea neurala", spune Dr.Robert Krikorian.

Octavia a inceput programul de scadere in greutate

19 Ianuarie 2010

Asa cum va amintiti, Centrul de nutritie Superfit impreuna cu partenerii sai Gerlinea si Lysi au organizat in luna decembrie un concurs pentru cititorii siteului www.doctor.info.ro

Octavia, castigatoarea concursului a inceput zilele acestea programul de scadere in greutate oferit de Superfit si sustinut cu shake-uri proteice si batoane cu proteine oferite de Gerlinea si produse pe baza de ulei de peste Lysi.

Octavia porneste de la o greutate foarte mare, 113,4 kg, care la inaltimea sa de 1,60 m inseamna un IMC de 44,3, adica obezitate morbida. Procentul de grasime pe care l-am constatat la analiza compozitiei corporale este de 48,9%.

Va vom tine la curent periodic cu evolutia concurentei noastre.

Sa ne amintim motivatia Octaviei pentru intrarea in acest concurs:

Buna, sunt Octavia si am nevoie de ajutor. Am nevoie de ajutor pentru ca acul cantarului a luat-o razna si nu stiu ce sa fac sa-l opresc.
Am nevoie de ajutor pentru ca am 33 de ani , 1,60 si 114 kg.
Am nevoie de ajutor pentru ca am 2 fetite gemene minunate (au implinit 2 ani in noiembrie ) si mi-e frica sa ma gandesc ca vor merge la gradinita, apoi la scoala si vor suferii din cauza mea, a aspectului meu , glumele colegilor "ce grasa e mama ta".......etc
Am nevoie de ajutor pentru ca vreau sa traiesc, nu vreau sa mor din cauza obezitatii; sunt constienta ca ffiecare an ce va trece va aduce alte kilograme in plus peste cele deja existente si stiu la ce riscuri ma expun : diabet, HTA, AVC, probleme ale oaselor etc.
Am nevoie de ajutor pentru ca simt ca au inceput sa apara anumite probleme in casnicie.
Am nevoie de ajutor pentru ca vreau sa ma schimb, vreau sa privesc in oglinda si sa-mi placa ceea ce vad.
Am obosit sa tot inventez motive sa nu ies din casa, decat doar sa-mi plimb fetitele prin parc, pentru ca mi-e rusine cu mine, de felul cum arat.
Imi doresc mult de tot sa slabesc, sa merg cu fetitele la plimbare si ele sa-mi spuna ca sunt cea mai frumoasa mamica.
Imi doresc sa-mi recapat increderea in mine, sa nu mai tin capul plecat, sa arunc toate hainele de culoare neagra , imi doresc sa arat bine.
Sper ca nu v-am plictisit cu istorioara mea. Va multumesc


Iarna si vitamina D

18 Ianuarie 2010

Un studiu incheiat de curand la Universitatea din California recomanda o doza crescuta de vitamina D pe timp de iarna.

Cei 72 de participanti la studiu, toti rezidenti in Davos, California, au fost monitorizati pe o perioada de un an.

S-a constatat ca, tinand cont de expunerea la soare si de coeficientul de reflexie al pielii, pentru a putea atinge necesarul de vitamina D pe timp de iarna, tipul caucazian are nevoie de 1300 UI plus expunere solara, in timp ce persoanele a caror piele este mai inchisa la culoare au nevoie de cantitati mai mari de vitamina D , intre 2100 si 3100 UI.

Cantitatea optima de vitamina D este considerata a fi cea de 100 nmol/l, iar deficienta se instaureaza atunci cand aceasta cantitate scade la sub 50 nmol/i.

La adulti, deficitul de vitamina D poate duce la osteopenie, osteoporoza, scaderea fortei musculare, fracturi, diferite tipuri de cancer, boli autoimune, boli infectioase si cardiovasculare. S-a pus in evidenta si faptul ca pastrarea nivelului optim de vitamina D reduce incidenta diabetului de tip 1.

Vitamina D are doi precursori inactivi , D2, numita si ergocalciferol si D3, numita cholecalciferol. Dintre acestia, D3, care este produs atunci cand corpul este expus la radiatii solare ultraviolete, se considera a fi mai important.

Mango si lupta contra cancerului

13 Ianuarie 2010

Un studiu realizat la Texas AgriLife Research de catre o echipa de cercetatori condusi de Dr Susanne Talcot a ajuns la o concluzie surprinzatoare: fructul de mango, desi nu are o capacitate antioxidanta mare - in comparatie cu rodia, afinele sau acai - are totusi capacitatea de a preveni ori stopa cancerul de san sau colon.

"Desi capacitatea antioxidanta este de 5 ori mai mic a decat cea a strugurilor, de exemplu, fructul de mango se descurca destul de bine atunci cand vine vorba de lupta contra cancerului", spune Dr. Talcott.

De aceea, recomandarea cercetatorilor este ca fructul de mango sa fie luat in consideratie atunci cand vorbim despre dieta zilnica.

"Am descoperit ca celulele normale nu au avut de suferit deloc - deci mango nu face nici un rau corpului", continua cercetatoarea. "Ca o observatie generala, de obicei agentii naturali ataca numai celulele bolnave, cel putin atunci cand sunt administrati in concentratii rezonabile."

Studiul a pus in evidenta rolul jucat de compusii aflati in fructul de mango in intreruperea ciclului celulei cancerigene.

Echipa are in vedere o continuare a a studiului prin participare de subiecti umani, si in cazul in care rezultatele pozitive observate in laborator se confirma, o sensibilizare a cetateanului de rand la aspectele curative ale fructului de mango.

Vesti bune pentru gravide

9 Ianuarie 2010

Daca sunteti gravida si cautati o scuza pentru a consuma sunca si oua , acum aveti una destul de solida - un studiu realizat recent la Universitatea din Carolina de Nord arata cum colina, care se gaseste atat in carne cat si in oua, joaca un rol esential in dezvoltarea creierului fatului, in special a zonelor asociate cu memoria.

Dr.Steven Zeisel si colegii sai au realizat studiul pe animale de laborator pe care le-au hranit separat in timpul perioadei de sarcina. Unul dintre grupuri a primit colina, celalalt nu.

Colina s-a dovedit a fi de o importanta capitala in sintetizarea a doua proteine (G9a si Calb) fara de care creierul nu functioneaza la parametrii maximi.

"Cercetarile recente ne fac sa regandim modul in care etichetam un aliment ca fiind sanatos sau nu - si acesta este un bun exemplu in care se vede cum o nutritie prenatala buna are o importanta vitala pentru intreaga viata a copilului", spune Gerald Weissmann, MD, Redactor-Sef la FASEB Journal.

Un paharel pe zi, de ce anume ne va feri ?

3 Ianuarie 2010

Raspunsul la aceasta intrebare vine de la Universitatea Reading, din Marea Britanie. Conform cercetarilor intreprinse aici, sampania face oxidul de azot mai disponibil vaselor de sange, ceea ce duce la o reglare a circulatiei sanguine si la scaderea riscului de ateroame.
Beneficiul pare sa vina din partea polifenolilor aflati in strugurii folositi la fabricarea sampaniei.

Intrebarea este, ce facem acum, gasim in fiecare zi ceva de sarbatorit ? Greu de spus, afirma cercetatorii, efectele pe termen lung ale consumului de sampanie nu sunt inca destul de bine cunoscute.

"Intotdeauna am incurajat o aborbare responsabila a consumului de alcool, insa aceasta stire, despre reducerea riscului bolilor cardiovasculare prin consumul sampaniei, mi se pare ceva deosebit de interesant", spune Jeremy Spencer, profesor de nutritie moleculara la Universitatea din Reading.

Asa ca, daca va aflati printre aceia care s-au bucurat de sosirea noului an cu o cupa de sampanie in mana, e timpul sa va mai bucurati o data - ati facut ceva bun si pentru inima dumneavoastra.

Afisare 10 din 443.
Pagina 38 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii