Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Consumati sucuri de fructe!
IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
SISTEME ANTIOXIDANTE CU ROL PROTECTOR
UMERII
LUNA INTERNATIONALA A CONSTIENTIZARII CANCERULUI MAMAR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EXISTA ARME CONTRA CELULITEI
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI
Exercitii pentru muschii abdominali 2
CREZI IN PLACEBO?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 33 din 45

Usturoiul si osteoartrita

20 Decembrie 2010

Cercetatorii de la King's College London impreuna cu cei de la University of East Anglia au descoperit ca femeile care au o dieta bogata in usturoi si alte aliacee (ceapa, hasme, praz, arpagic sau ceapa chinezeasca) au probleme mai putine cu osteoartrita de sold.

Studiul a fost efectuat pe 2000 de pacienti, cea mai mare parte dintre acestia fiind femei, deoarece femeile sunt mai predispuse la osteoartrita decat barbatii.

Descoperirea, publicata in BMC Musculoskeletal Disorders Journal, scoate in evidenta posibilele efecte benefice ale dietei in protectia impotriva osteoartritei, si de asemenea deschide drumul cercetarilor pentru izolarea compusilor activi din aliacee care pot fi folositi pentru tratarea osteoartritei.

Legatura dintre greutatea corpului si osteoartrita este deja recunoscuta, insa nu este complet inteleasa. Acest studiu este primul care cerceteaza in profunzime sabloanele alimentare si influenta acestora asupra instalarii sau prevenirii osteoartritei.

Osteoartrita este forma cea mai raspandita de artrita, iar momentan nu exista tratament complet.

Dieta copiilor si jocurile video

14 Decembrie 2010

Obezitatea in randul copiilor a crescut dramatic in ultimii ani. Consumul de fructe si vegetale, precum si ingerarea de lichide - in special apa - pot scadea riscul de obezitate. exercitiile fizice sunt de asemenea bine venite, insa nu este asa de usor sa convingi copiii sa manance mai bine sau sa faca mai multa miscare.

Asa ca savantii s-au gandit la o solutie agreata de marea majoritate a copiilor : jocurile video.

"Evadare di Diab" si "Nanoswarm - Invazie din Spatiul Interior" sunt doua jocuri video special concepute sa scada riscul de diabet de tip 2 si obezitatea prin schimbarea dietei si prin comportamente in care miscarea sa aiba o pondere ceva mai mare decat de obicei.

Ele sunt create conform teoriilor de cunoastere sociala, auto-determinare si persuasiune.

Copiii care au jucat aceste jocuri si-au imbunatatit dieta vegetariana - pana la doua treimi din hrana zilnica erau fructe si legume.

Studiul a fost realizat pe 153 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani si a dus la concluzia ca atunci cand exista un efort sustinut intr-o directie, rezultatele nu intarzaie sa apara.

Aerul poluat si riscul de obezitate

6 Decembrie 2010

Profesorul Qinghua Sun, de la Ohio State University, impreuna cu echipa sa de cercetatori au descoperit un lucru uluitor: expunerea la aer poluat in primii ani de viata duce la o acumulare de tesut adipos in zona abdominala si la o rezistenta la insulina, chiar daca dieta este normala. Cel putin la sobolani, pentru ca ei au fost subiectii de studiu.

Cercetatorii au expus animalele (care aveau doar trei saptamani la data inceperii experimentului)la aer poluat pentru sase ore pe zi, cinci zile pe saptamana, timp de zece saptamani. Componenta aerului a fost similara aceleia regasita in marile metropole occidentale.

La sfarsitul perioadei de studiu s-au descoperit urmatoarele :
- nivelul de zahar in sange era crescut simtitor fata de grupul martor, caruia i s-a administrat aer curat
- rezistenta la insulina era crescuta
- crescuse nivelul sanguin al anumitor proteine, implicate in procesele inflamatorii
- crescuse tesutul adipos(si marime , si cantitate) - atat abdominal cat si subcutanat.

"Aceste cercetari arata ca exista o legatura directa intre expunerea la aer poluat si cresterea dimensiunilor si numarului de adipocite, precum si cresterea riscului declansarii diferitelor procese inflamatorii", spune unul dintre membrii echipei de cercetatori, Sanjay Rajagopalan.

Cercetarile vor trebui continuate pentru a se observa daca aceste transformari continua si in timpul vietii adulte, date fiind aceleasi conditii de mediu.

Alfa-carotenul si speranta de viata

28 Noiembrie 2010

Un studiu realizat de catre Chaoyang Li, M.D., Ph.D., la Centers for Disease Control and Prevention, Atlanta, a scos in evidenta faptul ca un nivel crescut de alfa-caroten in sange pare sa fie asociat cu prelungirea duratei de viata.

Alfa-carotenul este o substanta similara mult mai cunoscutului beta-caroten, insa spre deosebire de acesta este mult mai eficace in lupta contra cancerului localizat la nivelul creierului, ficatului sau pielii.

Alfa-carotenul se gaseste in concentratie mare in morcovi, cartofi dulci, dovleac, broccoli, fasole verde, spanac, nap si conopida.

Studiul a fost efectuat pe 15,318 adulti cu varste de peste 20 de ani, care au fost supusi diferitelor teste medicale intre anii 1988 si 1994, dupa care au fost urmariti pana in 2006.

S-a constatat ca la o concentratie a alfa-carotenului de 2-3 micograme pe decilitru riscul de boli grave era mai scazut cu 23% fata de persoanele care prezentau o concentratie de 0-1 micrograme pe decilitru. La concentratii mai mari - 6-8 micrograme pe decilitru, riscul scadea si mai mult, ajungand pana la 34%.

Rezultatele obtinute demonstreaza inca o data puterea fructelor si legumelor de a preveni o moarte prematura si de a ne asigura o viata sanatoasa.

S-au descoperit genele anorexiei

21 Noiembrie 2010

Cercetatorii de la The Children's Hospital of Philadelphia au descoperit cateva gene care sunt legate de tulburarea alimentara numita anorexie nervoasa.

Aceasta boala afecteaza numai in Statele Unite - unde a fost realizat acest studiu - noua femei dintr-o mie. Pacientii refuza mancarea, prezinta importante scaderi in greutate, precum si o teama nejustificata de luare in greutate, imagine de sine dereglata - in raport cu greutatea si silueta.

Am vorbit despre femei deoarece ele sunt de zece ori mai afectate decat barbatii. Aceste dezordini alimentare debuteaza de obicei in adolescenta.

Anorexia nervoasa are cea mai mare rata a deceselor dintre toate problemele psihiatrice, iar un tratament de succes este greu de identificat.

Studiul a fost realizat pe 1003 pacienti femei, raportat la un grup de control de 3700 de subiecti.

S-a demonstrat ca exista cel putin doua gene care au legatura directa cu anorexia nervoasa, precum si anumite procese de la nivelul nucleului celular care pot avea legatura directa cu boala mentionata.

Studiile ulterioare vor dovedi gradul de implicare al genelor deja implicate in proces, precum si aportul altor procese in declansarea acestei boli care face atatea victime.

Alunele de pamant, Sarcina si Alergiile

14 Noiembrie 2010

Ce au toate acestea in comun ? Un studiu realizat de echipa Dr. Scott H. Sicherer, de la Jaffe Food Allergy Institute, apartinand de Mount Sinai School of Medicine in New York City.

In acest studiu, realizat pe 503 copii, cu varste cuprinse intre 3 si 15 luni, se arata cum consumul de alune de pamant in timpul sarcinii poate fi pus in legatura cu riscul crescut de alergii la alune de pamant al nou-nascutului.

Cum este posibil acest lucru ? Proteinele prezente in alunele de pamant circula de la mama la fat si pot declansa un raspuns alergic, explica Dr. Sicherer.

In urma testelor facute pe durata studiului, 140 de copii s-au dovedit a avea o puternica sensibilitate la alune de pamant. Acest lucru nu inseamna automat ca sunt si alergici, insa este un indicator de care este bine sa se tina seama.

Testele vor continua in viitor, cu monitorizarea copiilor pe mai multi ani, pentru a putea  arunca o lumina mai clara asupra acestui subiect destul de delicat.

Alergia la alune de pamant este una dintre cele mai intalnite alergii - exista milioane de oameni care sufera de aceasta problema.

Carnea rosie si riscul de cancer

9 Noiembrie 2010

O echipa de cercetatori de la National Cancer Institute, USA, condusi de Amanda J. Cross, PhD, au descoperit o posibila legatura intre consumul de carne rosie si cancerele de stomac si esofag.

Cercetatorii americani au urmarit sanatatea a 494,979 de subiecti cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, pe o perioada de 10 ani. La inceputul perioadei de studiu fiecare dintre acestia a completat un chestionar care cuprindea date despre obiceiurile alimentare, inclusiv modul de preparare a carnii. Chestionarul cuprindea si alte detalii, de exemplu obiceiuri legate de fumat, miscare si greutatea corporala.

Chiar daca o mica parte a dezvoltat cancere de stomac si esofag - 215 dintre acestia - s-a observat un risc mai mare printre cei care consumau multa carne rosie si/sau cantitati mari din compusii care se produc atunci cand carnea rosie este gatita.

Mai precis, din totalul de 494,979 de participanti la test, primii 20% - in ordinea consumului, bineinteles - prezentau un risc aproape dublu fata de ultimii 20%.

Studiul nu a aratat ca aceast consum declanseaza cancerul, ci doar ca exista o legatura intre cele doua. Pentru a lumina mai bine aceasta problema sunt necesare studii ulterioare.

Orezul negru si inflamatiile

31 Octombrie 2010

Un studiu realizat de cercetatorii Sun Phil Choi, Sung Phil Kim, Mi Young Kang, Seok Hyun Nam si Mendel Friedman si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, a pus in evidenta ajutorul oferit de orezul negru in calmarea inflamatiilor aparute ca urmare a diferitelor alergii, a starilor astmatice sau a altor boli care evolueaza cu stari inflamatorii.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator cu inflamatii la nivelul pielii. S-a pus in evidenta, dupa administrarea de tarate de orez negru, o reducere a inflamatiei cutanate cu pana la 32%, comparativ cu lotul de control. De asemenea, la animalele carora li s-au administrat taratele de orez negru, a scazut productia de substante cunoscute ca fiind sustinatoare ale inflamatiei.

Studiul demonstraza din plin potentialul curativ al orezului negru, care poate fi folosit ca ingredient in alimentele anti-inflamatorii si antialergice si ca posibil agent terapeutic pentru tratamentul si prevenirea bolilor asociate cu inflamatie cronica.


Telina si memoria

21 Octombrie 2010

Un studiu realizat recent de catre specialistii in Stiinte Nutritionale de la Universutatea din Illinois arata ca o dieta bogata in telina si ardei gras poate reduce problemele de memorie la varste inaintate.

Acest lucru pare sa se datoreze in principal unei substante care se gaseste din belsug, atat in telina cat si in ardei. Este vorba despre luteolina, un flavonoid cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti antioxidanti, un agent important in prevenirea inflamatiilor, un sustinator al metabolismului carbohidratilor si un modulator al sistemului imunitar.

Studiul s-a concentrat pe efectul luteolinei asupra celulelor microgliale - celulele specializate in raspunsul imunitar la diferite inflamatii.

Din cercetarile anterioare se cunostea faptul ca odata cu avansarea in varsta, celulele microgliale isi deregleaza functiile si raspund in mod deficitar la inflamatiile aparute la nivelul sistemului nervos.

Studiul Universitatii din Illinois arata cum, odata cu administrarea de luteolina sau produsi care contin luteolina, raspunsul celulelor microgliale se imbunatateste, functiile acestora revenind la normal si reusind sa protejeze neuronii chiar si in conditii de inflamatie locala.

Concluziile echipei de cercetatori au fast ca o dieta sanatoasa poate reduce problemele legate de inflamatiile aparute la nivelul creierului, chiar si la varste inaintate.


Lumina si obezitatea

13 Octombrie 2010

Desi apropierea de cuvinte din titlu pare neverosimila, ea a fost realizata - la propriu - de o echipa de cercetatori de la Ohio State University, in frunte cu Laura Fonken si Randy Nelson, care au si publicat rezulatul acestor studii in editia on-line a revistei 'Proceedings of the National Academy of Sciences'.

Studiul in cauza a fost realizat pe animale de laborator si descoperit o diferente intre expunerea la lumina pe timpul zilei si cea de pe timpul noptii. Mai precis, soriceii care isi desfasurau activitatile pe timpul noptii au luat in greutate cu aproape 50% mai mult decat semenii lor cu activitate diurna.

Rezultatele i-au contrariat pe cercetatori, care au decis sa studieze mai in detaliu comportamentul micilor rozatoare. Si misterul nu a intarzaiat sa iasa la iveala : subiectii expusi la lumina nocturna aveau un ritm de hrana aleatoriu, mancand la intervale mult mai mici de timp, ceea ce n-ar fi facut in mod normal.

Daca aceste rezultate se confirma si la oameni vom mai adauga un factor de risc al obezitatii la o lista si asa destul de lunga.

 


Afisare 10 din 443.
Pagina 33 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii