Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ridicari pe varfuri
CAND PIELEA STRIGA "AJUTOR!"
INTALNIRE CU CITITORII REVISTEI SLAB SAU GRAS
COLITA DE FERMENTATIE
STRETCHING ASISTAT


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Metoda de slabire zig-zag
TARTA CU CONCENTRAT PROTEIC
Consultanta nutritionala pentru sportivi
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » HIDROMELUL (MIEDUL SAU HRANA ZEILOR)

HIDROMELUL (MIEDUL SAU HRANA ZEILOR)


HIDROMELUL_MIEDUL_SA_93670.jpgProbabil sunteti familiarizati cu produse apicole precum mierea si polenul. Eu personal le apreciez proprietatile terapeutice, dar recunosc ca imi e foarte greu sa consum polen in starea in care se comercializeaza pentru ca imi provoaca adevarate arsuri la stomac. Se poate consuma dupa ce o noapte intreaga a stat in iaurt, dar gustul este destul de neplacut.

Exista, totusi, un produs, necunoscut multora dintre voi, desi dateaza de 4000-6000 de ani. Unii spun ca ar fi originar din Babilon, fiind cunoscut de acum 4000 de ani, iar altii, Medicina Ayurveda, sustin ca originile sale dateaza de acum 6000 de ani, provenind, de fapt, din India.

In urma numeroaselor studii apartinand unui institut londonez, s-a concluzionat ca acest amestec de miere, apa pura si polen este un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali. Acesta este hidromelul - o bautura alcoolica slaba, obtinuta prin fermentarea mierii amestecate cu apa si polen, ce grabeste vindecarea ranilor. S-a discutat insa ca nu ar fi doar o simpla bautura alcoolica slaba, ci unul dintre cele mai vechi remedii, stimulente, reintineritoare si afrodisiace cunoscute, mergandu-se pana la a fi considerat elixirul tineretii, el redand pofta de mancare, pofta de viata si actionand contra sterilitatii. S-au facut referiri chiar la o tinerete vesnica, obtinuta prin consumarea in combinatii cu anumite ierburi care cresteau la poalele muntilor Himalaya.

In epoca preistorica mierea a fost singura substanta dulce concentrata folosita pe scara larga in alimentatie iar din cercetarile arheologice hidromelul(miedul,vinul de miere) a fost prima bautura alcoolica fermentata cu mult inaintea bauturilor obtinute din fructele pomilor fructiferi,vita de vie si cereale.

Pentru vikingi, miedul este cel ce a daruit omului inspiratia poetica. De asemenea, este bine-cunoscut ca Odin a facut din "hidromelul poetilor" o licoare magica, ce asigura puterea premonitiei. Odin l-a invins pe gigantul Suttung pentru a castiga hidromelul, pe care acesta-l pastra ascuns Intr-o incapere subterana. In mod traditional, miedul era oferit la toate reuniunile solemne, iar actul de a bea impreuna asigura o legatura magica, nu doar intre cei prezenti, ci mai ales intre oameni si zei.

Intrebuintari si efecte terapeutice

Fara a incerca sa combat aceasta idee care recunosc ca imi surade (oricine aspira la nemurire, pe cea spirituala unii reusesc sa o atinga) voi incerca sa va prezint cateva efecte benefice ale hidromelului, care vin sa contracareze numeroase afectiuni patologice, ameliorand semnificativ starea clinica a pacientului. Astfel, acest cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali, cum este considerat, are numeroase intrebuintari terapeutice in raport cu frigiditatea (se consuma 1-3 pahare de hidromel inaintea actului amoros. Ajuta la relaxare, favorizeaza aparitia unei stari de spirit vioaie, jucause, euforice. Este printre putinele afrodiziace feminine cu eficienta dovedita, avand in plus si un gust si o aroma agreabile, element extrem de important), impotenta sexuala (se aplica acelasi tratament ca la frigiditate. In cazul barbatilor, are efecte usor vasodilatatoare - inclusiv in zona pelviana -, de stimulent hormonal si, prin efectul sau tonic nervos, ajuta la depasirea anumitor bariere si blocaje psihice.), menopauza prematura (se face o cura de 60 de zile cu hidromel. Se consuma pe stomacul gol, cate un pahar dimineata, la pranz si seara. In paralel, se tine un regim alimentar cu multe legume si fructe crude), inapetenta (se bea o jumatate de pahar de hidromel, cu 15-20 de minute inainte de fiecare masa.

Favorizeaza secretia de sucuri digestive, stimuleaza peristaltismul digestiv), carenta de vitamine, minerale si oligoelemente (se face o cura de 20 de zile, timp in care se bea jumatate de litru de hidromel pe zi. Pe langa faptul ca are in compozitia sa toate mineralele mierii si ale polenului, ajuta la o mult mai buna asimilare a acestor elemente si din alimentele obisnuite), insomnia, hiperexcitabilitatea nervoasa, guturaiul, durerile de gat. Hipocrate, parintele medicinii, recomanda ca hidromelul sa fie baut in "tot cursul bolilor acute, fiind mai putin indicat celor cu bila amara si cu hipertrofii viscerale". Aceasta licoare provoaca mai puţina sete decat vinul dulce si este calmanta pentru tuse, avand o insusire "detergenta" prin care se ingroasa expectoratia. Hidromelul este si diuretic si purgativ pentru scaunele biliare, care pot fi favorabile, dar mai abundente. Hipocrate consemna ca, diluat, favorizeaza mai mult expectoratia si calmarea plamanilor.

La capitolul afectiuni digestive isi arata eficienta in cazul constipatiei, al colitei de putrefactie, al arsurilor la stomac, ulcerelor, gastritelor, diareii.

In privinta afectiunilor cardiovasculare, are rezultate in recuperarea dupa infarct sau accident vascular, in cazul bolilor degenerative ale vaselor de sange, in ischemia cardiaca ori in cazul ulcerelor varicoase.

In afectiunile respiratorii intervine cu succes in caz de sinuzita, rinita, bronsita, astm, pneumonie, TBC.

 

Mod de preparare

Astazi doar putin hidromel se produce in Europa de Vest. In Anglia exista o companie care produce, in Franta productia industriala nu depaseste 3000 de hectolitri.Polonia produce doua feluri de hidromel dupa metodele traditionale Dwojniac(invechit 5-7 ani) si Trojniac(invechit cel putin 3 ani).

Conform catalogului"Wines and vines"(vinuri si vite de vie), in 1970 existau in America de Nord trei companii producatoare.Marea majoritate a vinurilor de miere este vin cuser.

Hidromelul se poate prepara prin:

1. Metoda Godan (cu maia de struguri)

2. Metoda Derosne si Layens (cu pastura)
3. Metoda Cabas si Ware (cu drojdie de vin) 4. Metoda Jacquemine (fermenti selectivi)
Dupa metoda de preparare hidromelul poate fi sec, dulce sau sampanizat.
Preparat in conditii optime, respectand tehnologia, hidromelul poate concura cu succes vinurile de marca precum cele de Rin, Champagne, Bordeaux, Xeres, Malaga. (Maria Teodorescu, Bauturi si preparate din miere, Editura Tehnica Bucuresti, 1977)

Sper ca aceste scurte informatii sa va trezeasca curiozitatea si interesul pentru prepararea unei bauturi sanatoase, gustoase si reconfortante.

Hidromelul se prepara si intr-un mod foarte simplu: intr-o sticla de un litru puneti 6-8 linguri de miere poliflora, o jumatate de lingurita cu polen, completant restul cu apa plata. Se inchide sticla ermetic si se lasa la macerat timp de doua zile la temperatura camerei, agitand-o de 3-4 ori pe zi. Rezulta o bautura cu gust placut, acrisor, acidulata, slab alcoolizata, cu efecte stimulente nervoase, tonice. Se pot consuma 2-3 pahare pe zi, de preferat pe stomacul gol, in cure a cate 20 de zile.



Suzana Kudor


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 105554 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii