Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
CAT DE SANATOS ESTE SA MESTECAM GUMA?
ALEGE ALERGAREA!
Stretching - brate - exercitii set 2
INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Mancatul pe fond emotional
SEMINAR DE NUTRTIE LA COLEGIUL ELENA CUZA
Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
AI INCERCA SA FACI BUNGEE JUMPING?
ANIVERSAREA DE 1 AN A RO CLUB MARATON
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » PAR SANATOS IN SEZONUL RECE

PAR SANATOS IN SEZONUL RECE


PAR_SANATOS_IN_SEZON_51079.jpgDe ani si ani de zile, firmele producatoare de cosmetice cauta noi retete pentru sampoane, balsamuri, creme pentru tratarea parului deteriorat. In laboratoarele lor, firele de par folosite drept cobai sunt rasucite, trase, innodate, strivite si chiar incalzite pana se topesc. El este un motiv de permanenta indispozitie, ba mai mult: barbatii si femeile, in egala masura, isi pierd siguranta de sine si au complexe de inferioritate. Iata cateva trucuri menite sa impiedice sau sa amane dezastrul.

Cat de des ar trebui sa ne spalam pe cap in sezonul rece?

Spalatul presupune un efort atat pentru par, cat si pentru pielea capului. Cei care se spala zilnic pe cap fac o greseala imensa. Nici persoanele cu par gras n-ar trebui sa o faca decat o data la doua zile. Parul normal se spala de doua ori pe saptamana, iar cel foarte uscat o singura data.

Exista niste reguli in privinta spalatului pe cap?

-Foloseste cat mai putin sampon cu putinta.
-Cei care folosesc frecvent spuma sau fixativ ( pentru stayling ) sa se spele cu parul dat in fata, pentru a evita iritarea pielii sensibile.
-Clateste-te cat se poate de bine dupa spalat, clatitul ar trebui sa dureze de 5 ori mai mult decat spalatul.
-Poti folosi balsam dupa fiecare spalare ( dar putin ), deoarece el netezeste stratul protector al pielii capului si parul poate fi pieptanat mai usor.
-Parul ud fiind sensibil, nu-l freca, dupa spalare, cu prosopul, ci tamponeaza-l usor.

Cum trebuie folosit foehnul?

Mai bine nu-l folosi! Caldura pe care o produce afecteaza parul, iar piele capului nu o suporta nici ea. Dar daca totusi il folosesti, tine-l la distanta si alege o temperatura mai redusa.

Cum ingrijesti parul deteriorat?

-Evita alte agresiuni precum vopseaua, solutia permanenta, apa sarata sau cu clor, soarele, aerul cald al foehnului si produsele de styling ( spuma intaritoare, fixativ ), care sunt greu de indepartat din par.
-Alege produsele speciale pentru parul uscat.
-Foloseste balsamul dupa fiecare spalat si fa o cura cu crema speciala, o data pe saptamana, aplicand-o pe zonele cu probleme ( mai ales pe varfuri ). Daca pielea capului se ingrasa repede, nu masati crema pana la radacina parului. Efectul este mai puternic daca legi la cap un prosop, iar ulterior te clatesti temeinic.
-Cremele nu se recomanda in cazul parului drept si subtire, fiindca produsele care "repara" zonele afectate il inmoaie si astfel parul isi pierde volumul. Persoanele cu par subtire si deteriorat este bine sa ceara sfatul unui specialist.
-Varfurile despicate se "repara" temporar cu lotiuni speciale, dar de multe ori singura iesire din impas este taiatul parului.

Cum trebuie ingrijit parul gras?

Daca parul se ingrasa repede, inseamna ca pielea capului produce prea mult sebum. Ce-i drept, aceasta face parul matasos si protejeaza scalpul de influentele externe. Surplusul de grasime nu strica, dar urateste parul si de aceea multa lume recurge la spalatul zilnic. Atentie insa: spalatul zilnic cu sampon nu face decat sa stimuleze producerea de sebum, de aceea
este bine sa va spalati cat mai rar posibil, folosind din cand in cand un sampon moale, pentru par normal.

Ce sa folosim pentru combatea matretii?

Matreata avem toti, fara exceptie. Ca in orice zona a corpului, pielea se reinnoieste, in mod regulat si pe cap, iar cea veche este eliminata prin descuamare. De cele mai multe ori, acest proces neplacut este produs de o ciuperca mica, prezenta pe pielea capului, dar nici pana in prezent nu se stie de ce la unii oameni matreata "curge", pur si simplu, in vreme ce altii sunt scutiti de acest neajuns.
O veste buna: toate sampoanele antimatreata dau rezultate bune. Substantele antimicrobiene pe care le contin distrug aceasta ciuperca.

Cum se poate evita caderea parului?

Pana la 100 de fire de par cazute zilnic reprezinta un fenomen natural. Uneori, insa, se intampla sa cada, brusc, cate-un smoc intreg, lasand un loc gol, de forma rotunda sau ovala. Acest lucru se datoreaza functionarii proaste a autoimunitatii, deci o afectiune autoimunitara, care se caracterizeaza prin inflamarea pielii capului. De obicei, problema se rezolva de la sine, dar cu toate acestea, controlul dermatologic este obligatoriu.

Influenta alimentatiei asupra parului

La radacina, parul este alimentat cu substante hranitoare din circulatia sanguina, de unde concluzia ca o alimentatie sanatoasa ii face bine. Importante sunt: biotina, proteinele, dar si microelementele zinc si fier.



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48007 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

STRETCHING ASISTAT
Atunci cand ne trezim din somn ne intindem. Este un ...
CELULITA CELULITA
Opt femei din zece au aceasta problema. De fapt ce este ...


SINDROMUL DE TUNEL CARPIAN SINDROMUL DE TUNEL CARPIAN
Vreau sa va reţin atentia asupra unei probleme de care ...
ANTRENAMENTUL CU GREUTATI REDUCE POSIBILITATEA APARITIEI HIPERTENSIUNII ARTERIALE
Cu toti am auzit celebra fraza spusa de cei care ...


Alte articole despre Sanatate





Pagina 14 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii