Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FOLOSESTE TONING BALLS
EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTIALE ASUPRA SANATATII
Crunch (flexia trunchiului pe bazin)
CAT DE FRECVENT AR TREBUI SA MANCAM ?
VARA NU-I CA IARNA!


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Dietele
SUPLIMENTELE NUTRITIVE VS. SUBSTANTELE DOPANTE
EXISTA ARME CONTRA CELULITEI
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Slabirea si vointa Fierbinte
“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”rnCand îti doresti sa slabesti, e nevoie de...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » FRUCTELE IN EXCES INGRASA

FRUCTELE IN EXCES INGRASA


FRUCTELE_IN_EXCES_IN_66274.jpgTrebuie sa mancam fructe zilnic pentru a ne mentine sanatosi si tineri, dar, atentie(!), fructele in exces ingrasa. In timpul dietei, fructele reprezinta sursa de glucide a organismului, insa nu ar trebui sa mancam mai mult de doua fructe pe zi atunci cand vrem sa slabim.

Daca esti o persoana sanatoasa, care nu are probleme cu greutatea, poti manca si mai multe fructe, fara sa ai motive de ingrijorare. Insa daca esti supraponderal/a sau ai probleme ca diabetul zaharat, excesul de fructe devine un pericol pentru sanatatea ta.

Nu toate fructele sunt dietetice, insa chiar si cele cu un continut de fructoza ridicat sunt de preferat in locul unei prajituri atunci cand ne dorim sa slabim.

De ce ingrasa excesul de fructe?

Zaharul din fructe (fructoza) mareste glicemia ca orice alt tip de zahar, de aceea, desi tii o dieta si mananci doar fructe in loc de dulciuri, nu reusesti sa slabesti. Daca la alte alimente simtim repede ca ne-am saturat, in cazul fructozei, creierul nostru reactioneaza diferit, deoarece acesta nu primeste informatia referitoare la senzatia de satietate. De aceea, avem tendinta sa mancam fructe cum ar fi ciresele, strugurii sau capsunile pana golim farfuria.

Ce fructe sunt recomandate cand tinem regim?

Pe primul loc sunt fructele de padure (zmeura, afine, coacaze, mure), care au un continut scazut de zahar si contin si foarte multi antioxidanti. Un alt fruct recomandat in dieta este marul, care contine si fibre (recomandat un mar sau doua pe zi, nu un kilogram). Alte fructe cu o cantitate medie de zahar sunt pepenele verde si galben, capsunile, caisele, grepfruitul.

Printre fructele cu un continut mai mare de zahar si care trebuie mancate cu moderatie cand tinem o dieta se numara: prunele, portocalele, kiwi, perele si ananasul. Fructele cele mai bogate in zahar sunt mandarinele, ciresele, strugurii, smochinele, bananele.

Mare atentie la fructele uscate atunci cand doriti sa pierdeti din kilograme. Acestea sunt gustoase si satioase, dar contin mult mai mult zahar decat fructele proaspete (de exemplu, stafidele, prunele uscate, caisele uscate, smochinele uscate).

O alta tentatie o reprezinta gemurile, compotul sau dulceata. Intr-adevar, acestea sunt din fructe, dar nu uitati ca ele contin zahar adaugat la fierbere.

Pe de alta parte, excesul de fructoza creste nivelul trigliceridelor, care sunt un tip de grasimi din sange care au legatura cu problemele de inima.

S-a demonstrat ca fructoza in exces este daunatoare si pentru dantura, deoarece aceasta este eliberata in cavitatea bucala si ataca smaltul dintilor. Nu este recomandat sa va spalati pe dinti imediat dupa ce ati mancat citrice sau ati baut sucuri naturale din fructe, deoarece smaltul este mai sensibil.

Asigura-ti echilibrul caloric

Nutritionistii spun ca orice este in exces ingrasa, fie ca vorbim de alimente sanatoase precum fructele, fie de alimente de tip fast-food.

Daca faci suficienta miscare cat sa arzi toate caloriile pe care le consumi intr-o zi, nu te vei ingrasa. Daca mananci alimente cu mai multe calorii decat arzi prin activitatea fizica, acestea se vor transforma in tesut gras. Mancand fructe cu un numar scazut de calorii, aproximativ 5% din totalul de calorii consumate intr-o zi (100 de calorii la o dieta de 2000 de calorii/zi) iti vei mentine greutatea.

Cand este bine sa mancam fructe in timpul unei zile?

Este recomandat sa consumam fructe dimineata, la micul dejun, deoarece ne furnizeaza energie pentru intreaga zi (atentie insa la cele cu efect iritant asupra stomacului). Bananele, caisele sau pepenele sunt cele mai recomandate pentru masa de dimineata. De asemenea, fructele la micul dejun previn balonarea, incarcarea excesiva a stomacului si asigura un tranzit intestinal optim.

Fructele crude consumate la sfarsitul unei mese incetinesc digestia, deoarece fermenteaza, digerarea lor fiind impiedicata de alimentele consumate anterior.

Mancati cate un fruct intre mese, insa fiti atenti la gramajul lui, daca doriti sa dati jos din kilogramele in plus.



Elena Ciucu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 83415 ori.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii