Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam VIDEO - Alimentatia pe grupe de varsta
MITURI DESPRE ALIMENTATIE
Stretching - antebrate - exercitii set 1
CSID - O alimentatie bazata pe carne si lapte poate imbolnavi arterele!
FOLOSESTE TONING BALLS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Extensia pumnilor cu haltera
DE CE SA ALEGI RAFTINGUL
ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
PREVENIREA BOLILOR PRIN DIETA SI NUTRITIE
EXERCITII PENTRU UN GAT PUTERNIC
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » STII CAT TREBUIE SA SLABESTI?

STII CAT TREBUIE SA SLABESTI?


STII_CAT_TREBUIE_SA__7466.jpgMulta lume poarta adevarate lupte cu kilogramele de ani buni, incercand din rasputeri sa se intoarca la greutatea din liceu sau dinaintea primei nasteri, in cazul femeilor. Dar oare toata lumea stie exact cate kilograme e bine sa dea jos si cand sa se opreasca din diete drastice? Unde se trage linia intre "suficient" si "prea mult" cand vine vorba de slabire? Bineinteles, gandul iti zboara acuma la sanatate; esti poate de parere ca vei fi cu atat mai sanatos cu cat vei reusi sa dai cat mai mult kilograme jos. In realitate, oamenii de stiinta sunt de alta parere: poti sa nu ai tocmai greutatea ideala si sa fii la fel de sanatos.


In cazul in care te-ai pricopsit cu destul de multe kilograme in plus si esti supraponderal, slabind doar un mic procentaj din greutatea ta total ate vei teleporta intr-un real univers al beneficiilor pentru sanatate. Printre acestea, enumeram doar scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau din sange si a nivelului de zahar. Toate acestea vor conduce bineinteles la riscuri mult mai scazute referitoare la bolile de inima. In plus, specialistii sunt de parere ca acest gen de scadere in greutate este mult mai usor de realizat si de mentinut, astfel incat succesul pe termen lung e cvasi-garantat.


Valoarea de referinta a greutatii tale


La fel cum 36.5 grade Celsius e temperatura obisnuita a corpului uman, si greutatea are limitele ei normale in care e bine sa se incadreze. Aceste limite sunt situate intre 10% si 20% din totalul greutatii, potrivit lui Thomas Wadden, directorul Centrului de Greutate si Tulburari de Alimentatie din Pennsylvania. Aceasta este un fel de valoare de referinta si la mentinerea ei se regaseste o combinatie impresionanta de hormoni, substante chimice si semnale de foame pornite de la creier. Toate acestea contribuie la mentinerea unei greutati normale, care sa se incadreze in acel interval de care vorbeam anterior, si care sa ne ajute sa nu depasim acel maxim. Cu toate acestea, valoarea de referinta nu presupune doar interactiunea unor factori genetici. La stabilirea acesteia contribuie de asemenea si obiceiurile alimentare si cele privind antrenamentul.


Daca mananci in exces iti vei da peste cap intregul sistem intern de reglare si iti vei mari valoarea de referinta. Bineinteles ca e mult mai usor sa maresti aceasta valoare a greutatii in loc sa o miscorezi. Corpul tau va tinde sa se plieze pe noile kilograme si pe noua greutate si va reseta efectiv valoarea de referinta pentru a proteja noua greutate. Cu toate acestea, nu este imposibil sa iti stabilesti o valoare mai mica, cu ajutorul schimbarile in alimentatie si antrenament.


Solutia celor 10 procente


Unii cercetatori afirma ca mentinerea unei scaderi in greutate de 10% pe parcursul a sase luni pana la un an iti va ajuta organismul sa se ajusteze la greutatea mai mica si astfel va reusi sa reseteze valoarea de referinta. Explicatia consta in faptul ca atunci cand dai jos mai multe kilograme deodata, in interiorul tau se da o adevarata lupta si anumiti hormoni cum ar fi ghrelinul (hormon al foamei) isi va spori productia si te va infometa si mai mult, pe masura ce corpul va incerca sa isi protejeze valoarea normala de referinta a greutatii.


Asadar, in loc sa slabesti foarte multe kilograme intr-o anumita perioada scurta de timp, e recomandat sa incerci sa dai jos 10% din totalul greutatii cat mai incet, prin schimbarea obiceiurilor alimentare si a celor referitoare la miscare. Apoi, e bine sa incerci sa iti mentii noua greutate timp de cateva luni inainte sa incerci sa slabesti si mai mult. Nu numai ca organismul tau se va obisnui si va seta la un nivel mai scazut valoarea de refrinta a greutatii, dar iti vei acorda si mai multe sanse de a te obisnui cu noul regim alimentar, cu noua mancare si cu portiile mai mici.


Cu toate ca s-ar putea ca 10% din greutatea ta sa nu te satisfaca atunci cand vine vorba de kilograme date jos, e foarte bine sa realizezi ca aceasta este o metoda mult mai sanatoasa si mai benefica in comparatie cu numeroasele diete drastice la care te-ai supus pana acum si in urma carora s-ar putea chiar sa te fi ales cu cateva kilograme in plus. Gandeste-te ca iti vei putea imbunatati somnul si chiar vei avea mai multa energie, asa ca merita macar sa te gandesti la o astfel de abordare.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 52972 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

CUM SA PIERZI CENTIMETRI DIN TALIE, FARA EXERCITII CUM SA PIERZI CENTIMETRI DIN TALIE, FARA EXERCITII
Da, ai citit bine, este posibil; hai sa dezvoltam si ...
CUM SA SLABESTI INTR-UN MOD SANATOS CUM SA SLABESTI INTR-UN MOD SANATOS
Modul cel mai sanatos de a slabi nu este neaparat ...


DIETA ATKINS - AVANTAJE SI DEZAVANTAJE DIETA ATKINS - AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Dieta Atkins a fost initial introdusa pe piata americana incepind ...
11 SFATURI CA SA SLABESTI MAI USOR 11 SFATURI CA SA SLABESTI MAI USOR
Te-ai saturat sa te infometezi si sa tii diete complicate ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 7 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii