Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ce este obezitatea?
CUM SA SLABESTI INTR-UN MOD SANATOS
INDICELE GLICEMIC AL ALIMENTELOR
Flexii alternative cu gantere
PREVENIREA INFECTIILOR IN TIMPUL SARCINII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DE CE MINTIM?
PASTE CU PIEPT DE PUI
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 2
FEMEI PUTERNICE, FEMEI SANATOASE
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » SPORTURILE DE IARNA

SPORTURILE DE IARNA


SPORTURILE_DE_IARNA_46848.jpgCa tot suntem in toiul iernii, sau cel putin la inceputul unei ierni ce se anunta a fi darnica in zapada, ar fi bine sa stii cum sa profiti din plin de toate sporturile specifice acestui anotimp, pentru a imbina utilul cu placutul. E momentul sa te intorci in copilarie si sa te bucuri din nou de tot ce iti facea placere pe timpul iernii, fie ca e vorba de sanius sau patinaj.


Toata lumea stie ca sporturile de iarna sunt foarte distractive si probabil ca prezenta zapezii amplifica si mai tare placerea de a le practica. Totusi, pentru a te bucura la maxim de frumusetea lor, ar fi bine sa tii cont de cateva sfaturi utile. In primul rand, ar fi bine sa te asiguri ca esti in siguranta in fiecare moment. La urma urmei, n-ai vrea sa trebuiasca sa zaci la pat cu un picior rupt in timp ce toata lumea se bucura de magia zapezii in jurul tau.


Imbraca-te corespunzator


Dar sa o luam cu inceputul. Indiferent ce sport te-ai hotarat sa practici iarna aceasta, este esential sa iti mentii temperatura corpului la valoarea normala in permanenta. Cu alte cuvinte, ai grija sa-ti fie cald tot timpul. Imbraca haine adecvate si inarmeaza-te cu echipamentele potrivite. Majoritatea oamenilor cred ca daca se imbraca "in straturi" vor rezolva aceasta problema a frigului. Cu toate ca e adevarat ca aceasta metoda functioneaza, ai grija la materialele din care sunt facute hainele, s-ar putea ca unele materiale mai noi sa iti ofere aceeasi caldura ca si 3 bluze luata una peste cealalta. Atentie, deci, la etichete.

In plus, cu toate ca s-ar putea sa nu te regasesti printre fanii fesurilor, ar fi bine sa te intorci la vorbele mamei si sa te inarmezi cu un fes dragut. Daca nu, vei pierde cu siguranta o cantitate mare de caldura la nivelul capului si gatului. Gandeste-te la o caciula draguta de iarna ca si la un dop care nu-i va permite caldurii sa-ti paraseasca organismul in zilele geroase.


Daca te incapatanezi sa crezi ca nu are nimic daca o sa simti putin frig, ar fi bine sa te mai gandesti o data. De fapt, organismul are nevoie de caldura pentru a functiona in mod corespunzator, iar toata energia pe care o vei putea astfel economisi va putea fi realocata altor scopuri, cum ar fi un anumit sport. Cu alte cuvinte, te vei bucra de o energie maxima si vei putea sa profiti din plin de iarna pentru a te antrena in aer liber.


Antreneaza-te in zapada


Fie ca alegi shiurile, patinele sau placa de snowboard, trebuie sa respecti o serie de reguli pentru ca totul sa decurga normal si sedinta ta de antrenament in zapada sa dea roade cu adevarat. Echipeaza-te corespuznator, ai grija sa porti un costum de schi de marimea potrivita si asigura-te ca ai toate cele necesare, de la schiuri, clapari, bete, ochelari de protectie, eventual o casca de protectie pentru schi, la o placa buna de snowboard, legaturi, buti sau patine pentru celelalte sporturi.


Daca esti adeptul schiului alpin, cu siguranta ca va trebuie sa iti mentii in permanenta schiurile paralele, sa ai grija la directia de mers si la ajustarea vitezei. Foloseste-ti muschii picioarelor si abdomenul la maxim cat timp esti pe partie, pune-ti genunchii la treaba folosind procedeul numit cristiana pentru a te intoarce sau pentru a te opri. Daca nu esti familiar cu acest procedu mai avansat de oprire care presupune rotirea genunchilor si mentinerea corpului intr-o pozitie fixa, poti oricand sa apelezi la mai clasicul procedeu numit plug. Orice ai alege, cu siguranta ca vei sfarsi prin a resimti cu adevarat cele cateva ore petrecute pe partie. Daca nu ai mai facut miscare de ceva vreme, s-ar putea chiar ca la primele sedinte de schi sa te trezesti cu ceva febra musculara, deci rezultatele vor fi si mai evidente. Unde mai pui aerul curat pe care il vei inspira si care va deveni o adevarata mana cereasca pentru sanatatea ta.

Daca nu ai posibilitatea sa ajungi pe o partie chiar in fiecare weekend, poti sa te bucuri din plin de patinoarele din marile orase, sau eventual de un lac inghetat. Ai grija ca alegi un loc sigur, verificat si aprobat pentru patinaj pentru a nu risca sa-ti pui viata in pericol. Fie ca esti un incepator intr-ale patinajului sau ai ceva experienta acumulata, piruetele si acrobatiile mai mult sau mai putin spectaculoase iti vor pune toti muschii si toate articulatiile la munca. De la picioare si spate, la abdomen si gat, nici un centimetru nu va ramane neatins si nemuncit prin intermediul acestui sport mai mult decat placut si amuzant. Cu siguranta vei scapa de cateva calorii la finalul serii de painaj, si partea buna e ca iti vei dori sa te intorci cat mai repede, datorita caracterului distractiv al acestui sport. Libertatea extraordinara in miscare pe care ti-o ofera patinajul si posibilitatea de a da frau liber imaginatiei si de a incerca tot felul de miscari noi te vor face sa vrei sa mergi la patinoar de cate ori ai putin timp liber.

Daca esti pasionat de un sport de iarna ceva mai spectaculos, snowboarding-ul ar putea sa fie ceea ce cauti. E nevoie de cateva lectii inainte sa incepi sa foloseti placa intr-un mod corespunzator, dar daca ai un prieten mai experimentat, vei putea sa inveti cel putin miscarile de baza in scurt timp. Pe masura ce vei avansa, vei putea trece de la pasi de bebelus la alunecari pe panta, patinaj, simularea coborarii din scaun sau chiar miscari cum ar fi "frunza care cade". Folosirea in permanenta a picioarelor, aplecari si schimbari ale centrului de greutate sunt doar cateva miscari necesare in acest sport. Cu siguranta vei reusi sa iti pui sangele in miscare, pe langa faptul ca iti vei stimula picioarele in totalitate, pe langa abdomen sau spate.

Sigur ca lista sporturilor de iarna nu se opreste aici, si practic orice forma de miscare pe zapada ai adopta, vei reusi sa substitui cu succes o sedinta de antrenament la sala. E pacat sa nu profiti din plin de iarna, asa ca inarmeaza-te cu cele necesare si pregateste-te de distractie.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 55735 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te ...
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
Ati fost vreodata atenti la viteza cu care faceti repetarile ...


CUM COMBINAM ANTRENAMENTELE CARDIO SI CELE DE FORTA?
Sa presupunem ca esti unul dintre cei multi care merg ...
SPECIFICITATEA ANTRENAMENTULUI AEROB
In mintea celor mai multi dintre noi, termenul "fitness" se ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 11 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii