Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - abdomen - exercitii set 2
REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
NOUA DIETA NORDICA
CEAIUL VERDE IN CURA DE SLABIRE
Ridicarea bazinului de la sol, din pozitia culcat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Aplecari laterale
CUM II INVATAM PE COPII SA MANANCE SANATOS?
Borul
LA CE E BUN UN INSTRUCTOR PERSONAL?
MAI MULT TESTOSTERON = MAI MULTA MASA MUSCULARA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Slabirea si vointa Fierbinte
“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”rnCand îti doresti sa slabesti, e nevoie de...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?


Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te mai antrenezi si reprezinta unul dintre principiile de baza ale antrenamentului sportiv. Principiul "conditionarii/deconditionarii", pe care americanii l-au sintetizat foarte bine prin cuvintele "use it or lose il" (adica "foloseste sau il pierzi") se refera la adaptarea organismului la efort si respectiv pierderea acestor adaptari, in urma incetarii stimularii prin antrenament. Cat de repede iesi din forma depinde foarte mult de nivelul de antrenament, de cat timp de antrenezi si de cat timp ai intrerupt efortul fizic.

Teoriile care incearca sa explice deconditionarea au devenit mai clare multumita unor studii care s-au concentrat asupra fitness-ului aerob (prin acest termen ma refer la capacitatea de efort aerob). Intr-un studiu realizat la Universitatea din Toronto, mai multi sportivi care se antrenau de multi ani, au fost rugati sa intrerupa complet antrenamentele. Dupa 3 luni de pauza, cercetatorii au observat ca sportivii isi pierdusera aproximativ jumatate din capacitatea de efort aerob. In comparatie, cei cu experienta mai mica de antrenament, au inregistrat rezultate si mai proaste. Un alt studiu a urmarit persoane care se apucasera recent de antrenament si a observat evolutia lor pe parcursul perioadelor de conditionare si deconditionare.

Un grup de indivizi sedentari au participat la un program de antrenament de doua luni, constand in pedalare pe bicicleta stationara. Pe durata acestui program, s-a constatat o imbunatatire substantiala a rezistentei la efort aerob. Dupa aceste doua luni, au urmat inca doua luni in care nu au facut nici un fel de efort. Atunci cand au fost retestati, s-a constatat ca pierdusera toate castigurile in privinta capacitati de efort aerob si revenisera la nivelul de dinainte de programul de antrenament.

Exista, de asemenea, cercetari care s-au concentrat asupra reducerii intensitatii si frecventei antrenamentelor, ca o alternativa la oprirea lor completa. Unii sportivi sunt constransi de imbolnaviri, accidentari sau alte probleme sa intrerupa antrenamentele. Un studiu a urmarit un grup de barbati sedentari, care au inceput un program de antrenament de forta - 3 antrenamente pe saptamana timp de 3 luni, si care apoi au redus la numai un antrenament pe saptamana. S-a constatat faptul ca acesti barbati si-au mentinut aproape integral nivelul fortei obtinut in primele 3 luni. Desi exista o multime de diferente intre indivizi in ceea ce priveste rata de deconditionare si este aproape imposibil sa se aplice o regula generala, totusi concluzia este ca un antrenament intens pe saptamana poate mentine nivelul fitness-ului in parametrii optimi.

Daca trebuie sa opresti complet antrenamentele timp de cateva saptamani, este dificil de prezis in cat timp vei reveni la forma de dinainte. Din nou, diferentele individuale isi spun cuvantul. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca dupa 3 luni de pauza totala, e posibil sa ai nevoie de inca trei luni pentru a reveni la forma anterioara. Totusi depinde foarte mult si de nivelul de antrenament la care erai in momentul cand ai intrerupt antrenamentele.

Nu uita, e nevoie macar un antrenament pe saptamana pentru a te mentine in forma!



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50646 ori.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii