Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANTRENEAZA-TE FOLOSIND BENZILE ELASTICE
Ramat vertical
TESTUL DE EFORT
Concurs Aloe Vera Gel
Tractiuni cu priza ingusta


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole STEROIZII ANABOLIZANTI - INGER SAU DEMON?
Stretching - fese - teorie
POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
ANTRENAMENTUL CU GREUTATI AMELIOREAZA CAPACITATEA DE EFORT AEROBIC A SPORTIVILOR SENIORI
MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU MUSCHII FESIERI

EXERCITII PENTRU MUSCHII FESIERI


EXERCITII_PENTRU_MUS_29721.jpgIndiferent daca ai scos pana acum de la naflatina costumul de baie pentru o iesire la strand sau inca astepti o binemeritata vacanta pentru a-l imbraca, una din problemele cu care e posibil sa te confrunti e "posesia" unui posterior nu foarte atragator, cel putin in ochii tai. Daca doresti sa schimbi aceasta "stare de fapt" si sa ai un posterior frumos, ferm si lucrat, iti recomandam cateva exercitii care pot sa contribuie la indeplinirea telului tau.

Studiile au aratat ca unele dintre cele mai eficiente exercitii pentru aceasta grupa de muschi sunt genuflexiunile, fandarile, step-up-urile, kickback-urile si "podurile" . Pentru a-ti imbunatati efectivitatea fiecaruia dintre acestea, e recomandat sa adaugi greutati, de exemplu sub forma unor saculeti cu nisip (in regiunea gleznelor). Succesul consta in realizarea fiecaruia dintre aceste exercitii intr-un ritm lent si luarea unei pauze de 30 de secunde in punctul final al unui exercitiu, ca mai apoi sa se realizeze intoarcerea lenta in pozitia initiala.

Genuflexiunile

O genuflexiune de baza presupune sa te asezi cu toata talpa pe podea, cu picioarele departate la o lungime de umeri, apoi sa iti indoi incet genunchii pana cand soldurile sunt la acelasi nivel cu acestia (genunchii inclinati la un unghi de 90 de grade), apoi te intorci la pozitia initiala. Daca nu te simti foarte stabil pe picioare sau daca nu esti capabil sa realizezi o genuflexiune completa, poti sa apelezi la o genuflexiune partiala, mentinandu-ti soldurile deasupra nivelului genunchilor. Dimpotriva, daca vrei sa experimentezi o genuflexiune mai "provocatoare", incearca una din combinatiile de mai jos:

-genuflexiune tip crab: stai in picioare cu talpile mai departate decat o lungime de umeri si cu picioarele indreptate in lateral, apoi realizeaza genuflexiunea descrisa mai sus.

-genuflexiunea pe un singur picior: stai sprijinit de un perete sau plaseaza o minge de exercitii intre un perete si partea inferioara a spatelui. Ridica incet un picior, apoi balanseaza-te cu celalalt picior, si apoi realizeaza genuflexiunea clasica.

Kickback

Acest exercitiu iti lucreaza muschiul luteus maximus, cel mai mare muschi fesier, dar in acelasi timp iti poate suprasolicita partea inferioara a spatelui in cazul in care exercitiul nu este executat corespunzator. Contracta-ti intotdeauna muschii abdominali atunci cand realizezi acest exercitiu. In cazul in care simti orice fel de durere de spate, opreste-te si asigura-te ca ai o postura corecta.

Prima varianta: stai asezat pe stomac, cu capul in jos si cu mainile sprijinite pe podea deasupra capului. Contracta-ti muschii abodominali "tragandu-ti" buricul spre coloana vertebrala. Contracta-ti muschii fesieri si ridica incet un picior la 10-15 grade de la niveulul podelei. Daca simti discomfort in regiunea inferioara a spatelui, inseamna ca ti-ai ridicat prea mult piciorul. Mentine pozitia pentru 30 de secunde si apoi revino in pozitia de start in mod lent.

A doua varianta: aseaza-te in maini si genunchi. Contracta-ti muschii abdominali sip e cei fesieri si ridica incet un picior pana cand acesta se situeaza pe aceeasi linie cu spatele. Tine-ti genunchiul indoit la 90 de grade.

Fandari

Paseste in fata cu un picior. Mentinandu-ti piciorul din fata pe podea si spatele drept, coboara-ti incet genunchiul piciorului din spate inspre podea. Mentine genunchiul piciorului din fata in spatele degetelor mari ale piciorului. Ai grija ca genunchiul piciorului din spate sa nu atinga efectiv podeaua. Ajuta-te de piciorul din spate pentru a reveni in pozitia de start.

Step-up: paseste cu un picior pe o scara, apoi impinge-te inapoi cu acelasi picior si pune celalalt picior pe scara. Coboara indoindu-ti piciorul din fata.

"Podul"

Stai asezat pe spate cu genunchii indoiti. Contracta-ti muschii abdominali si fesieri si ridica-ti soldurile pana cand spatele iti devine drept. Acest exercitiu izoleaza fesierii si intareste partea inferioara a spatelui.

Nici mersul pe jos nu este de neglijat in lupa pentru un posterior lucrat, sau simplele incordari ale muschilor fesieri facute "pe ascuns" de cate ori ai ocazia, la birou, asezat pe scaunul acela inconfortabil sau in fotoliul de acasa, cand urmaresti stirile.

Aici gasesti si alte exercitii pentru muschii fesieri.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 61382 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
Metoda de antrenament pe care v-o propun astazi se adreseaza ...
ANTRENAMENT CORECTOR
Nimic nu este mai urat decat sa vezi o persoana ...


CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Este o zi torida de vara afara si tu te ...
O CONTROVERSA NESFARSITA IN CULTURISM: MISCARE EXPLOZIVA SAU MISCARE LENTA?
De foarte multi ani exista in lumea sportului si cu ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 13 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii