Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EFECTELE ACIDULUI LINOLEIC CONJUGAT ASUPRA ORGANISMULUI
ALTE EMISIUNI TV
PUI PICANT CU MERE
Voicu Doina
PORTIILE MARI CONDUC LA SUPRAALIMENTARE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DOCTORUL MAREA NEAGRA
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
ANIVERSAREA DE 1 AN A RO CLUB MARATON
MODELEAZA-TI COAPSELE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT

CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT


CUM_PREVII_RAUL_DE_T_78638.jpgFoarte multe persoane se confrunta cu asa numitul "rau de transport". Fie ca alegi sa mergi cu avionul, cu masina sau cu vaporul, daca senzatia de rau s-a declansat, este foarte greu sa lupti cu ea. Iata de ce, inainte sa pleci in vacanta, ideal ar fi sa iti iei toate masurile de precautie impotriva raului de transport. Efectele dezagreabile ale starii de rau sunt amplificate, de cele mai multe ori, si de frica asa ca, primul pas spre ameliorarea senzatiei de rau este sa te relaxezi.

Afla alaturi de noi ce trebuie sa faci si de ce trebuie sa te feresti pentru a preveni raul de transport:

1. Alege locul cel mai bun

In functie de mijlocul de transport cu care te deplasezi, esential este sa iti alegi locul potrivit. Astfel, daca calatoresti cu masina, ideal este sa te asezi pe locul din fata, poate chiar la volan, deoarece atentia ta va fi indreptata spre condus, iar senzatia de rau nu isi va mai gasi locul. Daca mergi cu avionul, roaga personalul de bord sa iti schimbe locul cu unul situat pe aripa, aproape de o fereastra, unde trepidatia aparatului se simte mai putin. Si, nu in ultimul rand, daca ai ales o croaziera pe mare, stai in centru, acolo unde efectul hulei nu se simte atat de puternic. Mergi cu trenul? Atunci evita sa stai cu spatele catre directia de mers.

2. Nu calatorii cu stomacul plin

Nu este recomandat sa mananci foarte mult atunci cand stii ca urmeaza sa pleci la drum deoarece stomacul plin agraveaza lucrurile. Evita pe cat posibil alimentele prajite sau grase pentru ca ele agraveaza greata, fiind mai greu de digerat.

3. Inhaleaza aer proaspat

Aerul curat face minuni asupra starii de rau. Astfel, daca mergi cu masina, deschide geamul, este mai eficient decat daca dai drumul la aer conditionat, daca ai ales sa zbori cu avionul, da drumul la ventilatorul individual, situat deasupra capului tau, iar daca te deplasezi spre destinatia de vacanta cu vaporul, o iesire pe punte iti va face foarte bine.

4. Nu vorbi despre acest subiect

Fie ca tu suferi de rau de transport sau tovarasul de drum, nu deschide sub nicio forma subiectul, nici inainte si, mai ales, in timpul calatoriei.

5. Evita mirosurile puternice sau neplacute

Toata lumea stie ca raul de transport este amplificat de anumite mirosuri. Daca persoanele de langa tine fumeaza, miros a transpiratie, daca mananca diferite mezeluri, incearca sa te departezi de ele.

6. Ghimbirul- condimentul minune

Se spune ca ghimbirul are un efect aproape instantaneu asupra senzatiei de greata. Incearca sa mananci un preparat care sa contina ghimbir cu doua ore in avans si, apoi, din patru in patru ore poti chiar sa mesteci o bucatica de ghimbir proaspat sau sa bei o infuzie.

7. Blocheaza raul provocat de miscare

Priveste drept inainte, fixandu-ti ochii pe sosea. De asemenea, nu misca prea mult capul, pentru a reduce stimulii vizuali si nu incerca sa citesti sau sa te concentrezi asupra obiectelor apropiate, spre exemplu o harta rutiera.

8. Bratara anti-greata

Nu toata lume stie ca in farmacii se gasesc asa numitele bratari anti-greata. Ele exercita o presiune constanta asupra punctelor de pe piele care corespund cu greata.

Se poate sa nu gasesti o astfel de bratara, insa poti tu singur sa exerciti o presiune cu degetul, la doua degete deasupra incheieturii mainii, fix pe centrul ligamentelor. Repeta de 3-5 ori pana cand senzatia de greata se diminueaza.

9. Cumpara un medicament anti-greata

Daca niciunul din aceste masuri nu a avut efecte, intra intr-o farmacie si cumpara un medicament care sa opreasca senzatia de greata. Fa cea mai buna alegere in acest sens, intreband intotdeauna farmacistul.

Tu ce metode folosesti pentru a scapa de raul de transport?



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 49610 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT
In sezonul rece, organismul are tendinta de a fi mult ...
REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE
Daca nu vrei sa iei mereu medicamente pentru problemele minore ...


HERPESUL GENITAL HERPESUL GENITAL
Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli cu ...
PRIMAVARA SI TENUL PRIMAVARA SI TENUL
Fenomenul se repeta mereu: cum da soarele primaverii si mercurul ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii