Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS
Flexii alternative cu gantere
MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE
STATUL JOS CRESTE RISCUL PENTRU OBEZITATE SI BOLI DE INIMA
13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Ridicarea bazinului de la sol, din pozitia culcat
Fandari
MASEAZA-TI CALEA SPRE SLABIRE
MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
CSID - Pastele si nutritionistii
Sunteti aici :: Slabire » PORTIILE MARI CONDUC LA SUPRAALIMENTARE

PORTIILE MARI CONDUC LA SUPRAALIMENTARE


Cred ca va aduceti aminte cum in copilarie bunica sau mama va spunea ca nu trebuie sa lasati nimic in farfurie daca vreti sa va faceti mari. Conform unui studiu recent, cei mai multi oameni consuma tot din farfurie, indiferent cat de mare si de plina este portia.

Acest studiu a fost condus de catre dr. Barbara Rolls, autoarea unei cartii despre metode de slabire "Volumetrics", in care explica conceptul de densitate calorica si recomanda sa ne potolim foamea consumand supe, fructe si legume, si sa evitam consumul alimentele ce contin carbohidrati rafinati, cum ar fi pastele fainoase. Din pacate, prea putini respecta aceste indicatii. Dr. Rolls a aratat in acest studiu ca cei care au primit portii mari pe o perioada indelungata de timp au inceput sa consume mai multa hrana decat in mod normal si dupa incheierea studiului si au mentinut acest obicei prost timp indelungat. Cercetatorii au emis ideea ca la aceste persoane, semnalele biologice care controleaza senzatia de foame si satietate nu mai puteau regla aportul alimentar. Studiul si-a indreptat atentia si asupra efectelor consumului de portii mari pe perioade mari de timp. Rezultatele au fost prezentate la intalnirea anuala a Societatii Americane pentru Studiul Obezitatii.

"Traim in epoca supraalimentarii, a portiilor uriase si a cantitatilor mari de hrana. Studiul nostru a dorit sa sublinieze necesitatea de a controla atat CE, dar si CAT mancam," spune dr. Rolls. Cercetatorii au urmarit cantitatea de hrana consumata de 23 de participanti la studiu si le-au monitorizat aportul energetic de-a lungul a 11 zile. S-a constatat ca subiectii au consumat mai multa hrana atunci cand li s-au oferit portii mai mari... cu exeptia legumelor... Dr. Rolls e de parere ca portiile supradimensionate au un efect nedorit asupra aportului caloric, chiar si in cazul celor care nu mananca tot din farfurie. La sfarsitul studiului s-a constatat ca participantii au consumat cu 15% mai multe calorii pe zi in timpul perioadei cat le-au fost oferite portii mari. Mai mult decat atat, dupa incetarea studiului, acestia au continuat sa manance excesiv, deci nu se poate vorbi de o limitare a consumului pentru a compensa perioada de abuz alimentar.

Aportul in exces a insumat un total de 4500 kcal in timpul studiului, ceea a insemnat o crestere in greutate cu mai mult de jumatate de kilogram (in conditiile in care consumul caloric prin efort fizic a ramas constant). O alta observatie foarte importanta si interesanta: mai putin din 25% dintre subiecti au observat ca au primit mai multa mancare ca de obicei.

Concluzia este foarte clara: trebuie sa fim atenti la cantitatea de alimente pe care le consumam, iar daca vrem sa slabim, micsorarea portiilor este o prima strategie care da roade.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 16410 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri