Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam STIRUL, O PLANTA CARE TREBUIE DESCOPERITA
MEDICAMENTELE IN LUPTA CU OBEZITATEA
SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
6 EFECTE NEOBISNUITE ALE EXERCITIILOR FIZICE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole BALACESTE-TE CU CAP!
STII CAT TREBUIE SA SLABESTI?
CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI
POFTITI LA SLABIT! MARGARETA - CASTIGATOAREA CONCURSULUI
PRAJITURA CU NUCI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE

MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE


MENTINEREA_SCADERII__31904.jpgCursul obisnuit de terapie a scaderii in greutate arata ca greutatea este pierduta repede la inceput, si punctul de cea mai mare scadere se petrece la 6 luni dupa inceperea tratamentului; apoi greutatea este incet recistigata pina cind ajunge aproape de nivelul original.

Deseori, 30-35% din greutatea pierduta de o persoana este recistigata in timpul primului an dupa tratament, si cresterea in greutate persista frecvent cu o pierdere medie de aproximativ 1,8 kg la 4 ani dupa tratament. Aproximativ 20% din indivizi pot fi considerati ca au reusit atunci cind se obtine pierderea intentionata a cel putin 10% din greutate si mentinerea acelei greutati pentru un minimum de 1 an.

In timp ce programele de scadere a greutatii s-au dovedit a avea succes, mentinerea scaderii a ramas o problema in ciuda utilizarii a numeroase strategii de schimbare a comportamentului. Au fost examinate diferite strategii precum contactul continuu cu terapeutul, antrenamentul de prevenire a recaderii, oferirea de alimente preambalate, implementarea suportului celor in aceeasi situatie si includerea programelor cu multe fatete dupa tratamentul de pierdere a greutatii.

Sint implicate instruirea in recunoasterea circumstantelor de risc mare pentru recadere, cum ar fi mincatul la petreceri sau la restaurant, si restructurarea gindurilor negative pentru a coopera cu sentimentul de vina legat de nereusita. De asemenea, este implicat un proces in 5 pasi care include identificarea problemei de catre individ, formularea solutiei alternative, luarea deciziilor, si testarea si evaluarea acelor decizii pina la rezolvarea problemei. Totusi, problema mentinerii dificile a pierderii greutatii persista, facindu-i pe unii sa se intrebe daca programele de mentinere sint folositoare doar pentru a amina recistigarea greutatii la "un pret adaugat".

Scaderea in greutate si mentinerea sa pot imbunatati sau chiar preveni factorii de risc pentru BCV si dezvoltarea co-morbiditatilor legate de greutate. Scaderea in greutate modesta (5-10% din greutatea initiala) este asociata cu imbunatatirea a citorva factori de risc stabiliti pentru BCV, de exemplu hipertensiunea, dislipidemia, incidenta redusa a tipului 2 de diabet, ca si o imbunatatire in controlul diabetului.

Un studiu examinind presiunea sanguina a gasit ca o scadere in greutate de 5,1 kg a rezultat in reducerea presiunii sanguine sistolice de 4,44 mm Hg, si a celei diastolice de 3,57 mm Hg; reducerile au fost semnificativ mai mari la slabiri mai substantiale. Totusi, efectele pozitive ale pierderii greutatii nu ramin decit daca pierderea in greutate este mentinuta. In timp ce nivelurile trigliceridelor din ser si LDL colesterolului descresc tipic in timpul primelor 2 luni de scadere in greutate, o recrestere a greutatii determina lipidele sa se intoarca la nivelurile anterioare, facind astfel imperativa prevenirea cresterii in greutate.

Studiul indivizilor ce au avut succes in strategiile comportamentale de mentinere a scaderii in greutate au relevat activitate fizica crescuta, consumarea unei diete reduse in grasimi, monitorizarea regulata a alimentelor consumate si greutatii corporale, restringerea varietatii de alimente consumate, consumarea unei diete saptaminale consistente, mincarea micului dejun, si limitarea timpului petrecut privind programele de televiziune.

Grupul studiat a fost compus din 77% femei, 95% albi, 82% cu studii superioare. Alte studii importante apartin la 6 categorii dupa tipul de interventie folosita pentru mentinerea scaderii in greutate: internetul (grupuri in sesiuni de discutii de terapie comportamentala); strategii de mentinere dupa o dieta cu foarte putine calorii (tipic 800 de calorii zilnic, in forma lichida, incluzind vitamine si suplimente minerale, fibre din carbohidrati, ceai verde, cafeina, proteine); farmacoterapia (orlistat, un inhibitor de lipaza care descreste absorbtia de grasime din dieta in tractul gastrointestinal, sibutramina, care suprima apetitul prin inhibarea reluarii norepinefrinei si serotoninei, acarboza, folosit pentru diabetul de tip 2, si sertralin, un inhibitor al repreluarii serotoninei); terapia comportamentala (terapeut, grupuri de suport); activitatea fizica (antrenament de rezistenta si mersul pe jos); terapii alternative (qigong, cuprinzind respiratie, meditatie si anumite exercitii; acupresiune, cu focalizare mentala).

In concluzie, tratamentele de mentinere a scaderii in greutate cu medicatie (cel mult 2 ani, dupa care din pacate efectul inceteaza), modificarile dietetice, suplimentarea cu cafeina sau proteine, urmind o dieta scazuta in grasimi, activitatea fizica, contactul cu alti participanti, terapia de rezolvare a problemelor aparute pe parcurs, si tratamentul de acupresiune au fost cele mai eficiente in reducerea recistigarii in greutate dupa tratamentul de scadere a greutatii. Acestea merita studiate in continuare pentru marirea eficientei. De asemenea, studiul trebuie continuat si pentru gasirea unor cai noi, neexplorate pina in prezent.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46129 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

ECUATIA SLABIRII ECUATIA SLABIRII
www.ecuatiaslabirii.ro Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca. De ...
SEROTONINA SI REGIMUL DE SLABIRE
Sunt convins ca fiecare a trecut prin momente de stress ...


LUPTA CU KILOGRAMELE IN PLUS
Scaderea in greutate si menĂ…Â£inerea unei greutati cat mai aproape ...
OBEZITATEA, BOALA SECOLULUI
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor sa faca ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 12 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii