Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MOTIVE PENTRU CARE DIETA TA NU FUNCTIONEAZA
FEMEI PUTERNICE, FEMEI SANATOASE
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
STEROLI SI STEROIZI
Crunch la cablu


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Vitaminele
FEBRA MUSCULARA - CATEVA IDEI PRACTICE
PASTE CU TON SI PUI AFUMAT
STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT
CSID - Combate osteoporoza prin dieta
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » SUFERI DE TULBURARI OBSESIV-COMPULSIVE?

SUFERI DE TULBURARI OBSESIV-COMPULSIVE?


SUFERI_DE_TULBURARI__62084.jpgUnii numara de fiecare data scarile pana la etajul 3, scari care ii poarta invariabil spre acelasi apartament in care locuiesc de cativa ani buni si totusi de al caror numarat par sa nu se poata satura, cu toate ca numarul lor - 36 - este o certitudine; altii numara maruntisul din buzunar in mod obsesiv fara a avea musai nevoie sa isi cumpere ceva cu el; unii sterg praful sau se ocupa de curatenie de 2 ori pe...zi, altii ordoneaza si reordoneaza carti, hartii, dosare, pixuri si creioane de parca asta ar fi scopul si insasi menirea pentru care traiesc pe aceasta lume; unii pun aceeasi intrebare din nou si din nou, doar pentru ca se simt in siguranta auzind acelasi raspuns de fiecare data. Lista poate continua si cu siguranta ne poate conduce pe fiecare dintre noi in fata multor explicatii, dar una dintre cele mai plauzibile explicatii care ne este oferita de oamenii de stiinta se refera la existenta unei tulburari obsesiv-compulsive. Daca simti ca te regasesti printre cele exprimate mai sus, daca simti nevoia sa faci si sa refaci acelasi lucru de nenumarate ori, daca simti ca aceleasi ganduri iti invaluie mintea in fiecare zi, daca simti nevoia de a face aceleasi ritualuri din nou si din nou pentru a te reasigura ca o sa capeti putin control asuprea vietii tale, s-ar putea sa suferi de un tip de tulburare de anxietate numita tulburare obsesiv-compulsiva. Exista o serie de criterii pe baza carora se poate stabili un astfel de diagnostic, iar acest articol o sa realizeze o scurta trecere in revista a acestor aspecte.

Cum sa iti dai seama daca suferi de o tulburare obsesiv-compulsiva

In primul rand, e nevoie de factorul "timp care sa determine un caracter repetitiv al acestor ganduri; specialistii vorbesc despre minim o ora pe zi in care aceste obsesii sau compulsii sa se manifeste, iar prezenta vreunei forme de droguri sau medicamente in organism nu trebuie sa fie descoperita ca fiind o sursa a acestor tulburari. Aparitia gandurilor sau a imaginilor recurente, convingerea ca obiectul acestor ganduri nu poate sa fie deloc controlat, toate acestea par sa indice prezenta unei astfel de tulburari. Unele dintre aceste ganduri se pot referi la o teama absurda de contaminare, aici intervenind acele reale fobii cu privire la stransul mainilor unor persoane straine, atingerea unor obiecte straine, nevoia de constanta de spalare pe maini maini non-stop; daca te intrebi in permanenta daca ai incuiat usa cand ai plecat de acasa sau daca ai oprit aragazul, daca ai lasat lumina aprinsa in baie sau daca simti ca e nevoie sa ordonezi si sa reordonezi lucurile prin casa sau la birou atunci cand ti se pare ca sunt intr-o dezordine sau intr-o asimetrie totala, ar trebui sa iei in serios ideea conform careia s-ar putea sa suferi de o astfel de tulburare obsesiv-compulsiva. Imaginile pornografice recurente sau chiar impulsurile agresive indreptate spre persoane apropiate tie s-ar putea de asemenea sa reprezinte obiectul tulburarii tale. Nu trebuie sa te sperii, caci multi indivizi s-au regasit probabil printre randurile anterioare. Totusi, maniera in care o sa alegi sa faci fata acestei provocari ar trebui sa faca diferenta si ar trebui sa iti netezeasca drumul spre vindecare. Asadar...

Cum tratezi problema?

In primul rand, e nevoie de incerci sa identifici cu atentie toate obsesiile care nu iti dau pace. Unele s-ar putea sa fie atat de adanc inradacinate in propria-ti fiinta incat s-ar putea sa intampini ceva probleme referitoare la identificarea acestora. Test fulger: verifica-ti mainile - nu cumva ai in obicei sa maruntesti in permanenta ceva, sa rupi o foaie de hartie in bucati mici, sa te joci cu o moneda in permanenta sau cu cheile de la masina? S-ar putea sa faci asta de ani de zile si sa nu iti dai seama. Intreaba-i pe cei din jur, cu siguranta ti-au observant obiceiurile! S-ar putea sa le faci pentru a te simti in siguranta intr-un mediu nou, strain, atunci cand te simti stresat sau atunci cand simti nevoia sa scapi de un alt gand obsesiv, de exemplu. Este foarte probabil sa mergi de foarte multe ori pe zi sa verifici daca ai stins lumina la baie, temandu-te ca ai uitat iar becul aprins. Fie ca e vorba de o compulsie care se manifesta print-un act comportamental sau unul mental, cu siguranta ca nevoia de a-ti reduce anumite temeri si anxietati te conduc inspre ele. Totusi, e limpede ca se poate ajunge la cazuri extreme, atunci cand aceste obsesii si punerea lor in practica este dusa la extrem; inchipuie-ti ca cineva simte nevoia sa se spele pe maini foarte des in ideea de a nu se contamina in vreun fel. Acum inchipuie-ti cat de tare se poate usca pielea pe maini, in special in cazul in care aceeasi persoana se va spala cel putin "insistent" pe maini de fiecare data. Imagineaza-ti ca pot sa apara arsuri. Descoperirea caracterul nejustificabil al acestor obsesii, recunoasterea acestora si incercarea de a le preveni sau de a le face fata cu brio sunt situatii destul de des intalnite la adulti. Cu toate acestea, poate avea loc augmentarea acestor sentimente de anxietate, care poate conduce la o noua "prabusire", iar dorinta sau vointa individului de a incerca sa scape de comportamentul obsesiv va avea sanse mari sa scada dramatic pe viitor. Esecul repetat va conduce cu siguranta la astfel de situatii, iar daca activitatea profesionala sau personala ale individului sunt afectate de o maniera mai mare sau mai mica, problema trebuie descusuta si observata cu atentie, sursa acestor obsesii trebuie descoperite, de regula cu ajutorul terapiei, iar aceste comportamente trebuie indepartate incet si sigur. Daca esti convins ca suferi de o astfel de tulburare, va trebui sa incerci sa iti dai seama ce anume ti-a declansat aceasta tulburare si sa cauti un terapeut bun care sa iti prescrie medicamentele potrivite care sa tea jute sa iti recapeti echilibrul de care ai nevoie. Statisticile vorbesc de o persoana din 50 care sufera de o tulburare obsesiv-compulsiva, asa ca trebuie sa retii ca nu esti singur. De asemenea, astfel de probleme pot sa apara oricand incepand cu viata prescolara si pana la maturitate, dar semnele au toate sansele sa se arate inainte de varsta de 40 de ani.

Trebuie sa inveti sa iti invingi temerile si sa descoperi ce se ascunde de fapt in spatele lor - cu siguranta problema primordiala a vietii tale nu se refera la nevoia de nu uita lumina aprinsa, ci poate are legatura cu o anumita nesiguranta cu care te intalnesti fara sa iti dai seama. Este crucial sa intelegi ca toate problemele trebuie sa isi gaseasca o rezolvare in cele din urma, si ca cea mai buna cale de a le face fata este de a le confrunta cu stoicism. Care e cel mai rau lcuru care se poate intampla?



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46471 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii