Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam AI GRIJA DE PIELEA TA IN TIMPUL IERNII
Impins de la piept cu haltera (priza ingusta)
ALIMENTE DE PROTECTIE
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
RETELELE SOCIALE TE FAC SA TE SIMTI MAI BINE?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MANANCA PE INDELETE!
GIMNASTICA ACVATICA
ACTIVITATEA FIZICA LA PERSOANELE CU DIZABILITATI
MUSCULATURA MEMBRELOR INFERIOARE
SANDVIS CU LEGUME SI PUI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » ASCULTA-TI STOMACUL!

ASCULTA-TI STOMACUL!


ASCULTATI_STOMACUL_48160.jpgDaca cineva sa iti spune sa faci ce simti, te gandesti automat ca acea persoana te indeamna de fapt sa iti urmezi instinctele si sa "faci ce-ti spune inima", vorba cantecului. Cateodata, totusi, ar trebui sa urmezi astfel de sfaturi ceva mai in amanunt si sa iti asculti stomacul cu ceva mai mare atentie. Da, ai citit bine, stomacul. Ai simtit probabil de multe ori o senzatie de gol in stomac, o strangere sau o inclestare undeva in zona abdomenului superior, ca si cand un pumn invizibil te-ar strange cu putere din interior. Ai simtit probabil si ceva asemanator cu o senzatie de neliniste chiar sub zona sternului. Poate nu ai acordat prea multa atentie acestor senzatii - mai mult ca sigur le-ai asociat cu o indigestie sau un deranj stomacal trecator. Dar cum ar fi sa afli acum ca organismul tau este intr-atat de inteligent incat reuseste chiar sa te atentioneze cu privire la trairile tale si sa iti ofere un fel de feedback cu privire la ceea ce experimentezi in viata?

Este extrem de important sa iti asculti corpul, iar daca esti genul de persoana care intelege ca multe din bolile cu care ne confruntam sunt strans legate de reactiile organismului la anumite stari psihice, ar trebui sa incepi sa faci cateva schimbari in acest sens. Inainte sa dai fuga la farmacie si sa incepi sa te indopi cu tot soiul de pastile, vitamine si alte suplimente alimentare care mai de care mai "facatoare de bine", ar trebui sa incerci macar sa iti tratezi bolile si problemele de sanatate din interior.

De exemplu, sindromul colonului iritabil este o problema medicala extrem de frustranta care se caracterizeaza prin crampe abdominale, balonare si flatulenta. Dar, potrivit cercetatorilor americani, aceasta boala poate fi definita si ca o tulburare psihologica ale carei simptome nu au o baza organica ce poate fi detectata. Totusi, se crede ca acest sindrom este rezultatul cumulat al actiunii unor factori psihologici cum ar fi conflictele emotionale si stresul.

Daca nu crezi cu adevarat in existenta unor astfel de boli cauzate de factori emotionali, iata o poveste interesanta care ar trebui cel putin sa te ajute sa intelegi ceva mai clar subiectul articolului de fata. O proaspat absolventa de facultate s-a mutat din tara ei natala in alta tara, neputand sa refuze o oportunitate aparuta din senin cu privire la un loc de munca bine platit. Tanara nu avea probleme evidente de sanatate, avea un traznit intestinal bun si somnul ei era suficient de odihinitor in timpul noptii. Toate acestea, inainte ca tanara noastra sa se mute pe taramuri ceva mai indepartate si cu siguranta straine de cele cu care era ea obisnuita. Pentru ca nu era implicata intr-o relatie sau o casatorie pana la ora stramutarii, a fost nevoita sa plece singura. Si-a inchiriat un apartament intr-o zona ceva mai ieftina a orasului in care trebuia sa munceasca, ceea ce a ajutat-o sa faca ceva economii considerabile. Dar, in acelasi timp, si-a dat seama ca nu a facut probabil cea mai prost inspirata alegere din viata ei, pentru ca, noapte de noapte, galagia de afara, sunetul sirenelor masinilor de politie si al ambulantelor si zgomotul "de fundal" pricinuit de vecinii mult mai galagiosi decat cei de acasa ii provocau insomnii ingrozitoare. In curand, tanara a inceput lucrul si stresul de acolo a inceput sa isi spuna cuvantul. Faptul ca era nevoita sa foloseasca o limba straina pentru a interactiona cu superiorii si cu colegii de birou, problemele pe care le avea uneori din aceasta cauza, chiar si elementul de noutate cu care era nevoita sa se confrunte zilnic au inceput sa o macine constant. Cu toate acestea, tanara nu si-a dat seama ca incepuse sa dezvolte sindromul colonului iritabil; punea constipatiile si balonarea pe seama mancarii noi cu care nu reusise inca sa se obisnuiasca. Totusi, de fiecare data cand era vizitata de catre o ruda apropiata din tara ei natala, dereglarile ei intestinale dispareau ca prin minune, la fel si insomnia. Una din matusile ei a inceput sa observe toate acestea si impreuna au ajuns la concluzia ca starea de liniste, de serenitate pe care tanara o resimtea cand era inconjurata de persoane dragi ei o ajuta sa isi "linisteasca" efectiv stomacul, in timp ce nelinistea, stresul cauzate de oamenii si locurile noi in care se gasea nu faceau altceva decat sa ii inrautateasca situatia.

Cu alte cuvinte, tanara noastra era atentionata de organism cu privire la schimbarile care aveau loc in viata ei si i se "spunea" ca ar trebui sa gaseasca o modalitate sa le faca fata cu mai multa usurinta. Astfel, ea a inceput sa incerce o serie de tehnici de respiratie adanca, sa manance la ore regulate si sa mearga la o sala de sport din apropierea apartamentului inchiriat. Respirand mai correct, mai profund, mai bine, ea a inceput nu numai sa gaseasca o modalitate de a se relaxa singura, dar si de a-si relaxa muschii abdominali, normalizandu-si astfel activitatea intestinelor.

Mancand la ore regulate, a reusit sa isi impuna un soi de disciplina pentru care stomacul i-a fost extrem de recunoscator in timp, iar exercitii fizice moderate si plimbarile de minim 20 de minute pe care a inceput sa le imbratiseze aproape zilnic au inceput sa ii stimuleze contractiile normale ale intestinelor.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 48104 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii