Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
CAISELE SI CURA TA DE VITAMINIZARE
GRASIMEA ABDOMINALA
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
CSID - Gustarile in parc si riscul de obezitate


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Compozitia corpului
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ONICOMICOZA
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » STREETBALL - SPORTUL ELIBERARII

STREETBALL - SPORTUL ELIBERARII


STREETBALL__SPORTUL__88465.jpgDaca esti tot la nivelul la care rasfoiesti diverse reviste sau site-uri de specialitate in cautarea sportului suprem care sa-ti faca placere si care sa te ridice din scaun in fiecare zi sau cel putin de cateva ori pe saptamana, cautarile tale ar putea sa se sfarseasca aici. Fa cunostinta cu streetball-ul, un sport care combina baschet-ul, spiritul liber si locurile neingradite.

Cunoscut si sub denumirea de street bascketball, streetball-ul este de fapt un derivat extrem de reusit al baschet-ului, fiind de fapt un sport care se joaca de regula pe terenuri in aer liber, mai mult sau mai putin amenajate, si care nu este supus aceluiasi set de reguli stricte ca si parintele sau, baschet-ul. Jucatorii se concenteraza mai degraba pe punerea in lumina reflectoarelor a propriilor abilitati fizice si nu pe jocul in echipa.

Exista o multime de lucruri care claseaza streetball-ul pe un loc de varf in lumea sportului, iar numeroasele turnee, emisiuni speciale televizate (in strainatate), reviste, blog-uri si site-uri dedicate 100% acestei forme de sport sunt doar cateva dintre ele. Chiar si in tara noastra lucrurile incep sa se miste incet, dar sigur, si din ce in ce mai multe astfel de turnee speciale fac deliciul publicului prezent la astfel de mainfestatii in marile orase.

REGULI SPECIALE

In primul rand, dupa cum spuneam si ceva mai devreme, streetball-ul si jucatorii impatimiti se bucura de niste reguli ale jocului deloc dificil de urmat. De fapt, regulile sunt foarte permisive si maleabile si se stabilesc de multe ori la fata locului. Unul dintre cele mai interesante aspecte referitoare la aceste reguli este faptul ca fiecare jucator poate sa strige "fault!" in orice moment simte ca s-a realizat un fault asupra lui. Jocul va fi oprit imediat si mingea va fi atribuita echipei corespunzatoare jucatorului care sustine ca a fost faultat. In streetball nu exista aruncari libere. Cand unul din jucatori striga un fault in timp ce arunca la cos si executa acea aruncare, cosul nu se contorizeaza si mingea ajunge la echipa jucatorului faultat. Prin intermediul acestei reguli se doreste iutirea considerabila a ritmului jocului si o mai mare asigurare privitoare la faptul ca nimeni nu va fi ranit in timpul meciurilor. Ca urmare a faptului ca durata jocurilor este dictata de scor, dar si a faptului ca faulturile intentionate sunt foarte limitate cand vine vorba de componenta de aparare a jocului, aceste reguli par sa imbunatateasca semnificativ calitatea streetball-ului. Daca jucatorii defensivi ar trebui sa se teama in continuare de eventualele faulturi asupra jucatorilor ofensivi care sa ii poata opri pe acestia din drumul lor spre cos, ranindu-se reciproc si iscand cateva certuri pe un teren obisnuit , in streetball toate acestea se evapora.

In plus, exista o alta regula speciala conform careia atunci cand un jucator atinge un anumit numar de puncte in conditiile in care celalalt jucator nu inscrie deloc, jocul se termina. Aceasta regula poate suferi modficari usoare, dar de regula cea mai folosita varianta este cea de "7 la 0".



Un alt aspect deosebit de interesant legat de acest sport relativ nou este cel referitor la maniera extrem de simpla prin care orice jucator poate sa mearga intr-o locatie in aer liber unde se practica streetball si sa-si exprime dorinta de a juca. Cu siguranta ca acea persoana va fi rugata sa-si aleaga o echipa si va putea sa joace pana la 7, 11, 15 sau 21 de puncte (de regula fiecare cos e contorizat ca si un punct, iar cosurile de 3 puncte sunt de regula considerate ca si cosuri de 2 puncte in streetball).

De asemenea, se apeleaza la niste reguli asemanatoare cu cele care se regasesc in tenis, si anume regula "se castiga cu o diferenta de 2 puncte", ceea ce inseamna ca o echipa castiga atunci cand are un avantaj de cel putin 2 puncte.

De regula se joaca 3 contra 3, dar si variantele 5 contra 5 sunt adesea intalnite. Un MC poate sa fie prezent pe teren si sa arbitreze jocul in imediata apropiere a jucatorilor, dar suficient de departe astfel incat sa nu le afecteze concentrarea si jocul in sine.

BENEFICIILE STREETBALL-ULUI

Ca tot ne apropiem vertiginos de vara si tot mai multe activitati in aer liber ne fac cu ochiul, streetball-ul poate sa te motiveze intr-o maniera destul de mare sa pui in practica toate sfaturile cunoscutilor si necunoscutilor care te indeamna sa faci miscare pentru a-ti mentine sanatatea si forma fizica. Streetball-ul inseamna sa iei legatura cu cativa dintre prietenii tai pasionati de sport sau baschet in general si sa incropiti o echipa ad-hoc, sa cautati un campionat sau un turneu local, judetean sau national, sa va inscrieti si sa va bucurati de acest sport minunat din plin.

Nu numai ca te vei simti mult mai bine din punct de vedere psihic, te vei simti ca fiind parte a unui intreg, a unei echipe, dar vei simti de asemenea ca ai contribuit la o victorie dulce sau la o participare spectaculoasa intr-o competitie.

Sarituri, stretching din plin, alergare, ghemuiri, antrenamente care sa te ajute sa-ti capeti o forma fizica demna de acest sport solicitant, toate vor deveni o parte esentiala a streetball-ului. Nu vei mai simti povara mersului la sala sau a jogging-ului zilnic, atata timp cat vei fi constient ca toate aceste eforturi au o tinta exacta: pregatirea pentru urmatorul campionat de streetball. Deoarece aceste meciuri se desfasoara in aer liber, te poti bucura din plin de niscaiva aer curat de oras imprejmuit de parcuri, de o oxigenare mai buna a creierului, de o inima mai sanatoasa si de o stare psihica mult mai buna.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48562 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
Drumul catre o minte "in forma" nu este pavat doar ...
GIMNASTICA DUPA ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD GIMNASTICA DUPA ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Artroplastia totala de sold consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu ...


EXERCITIILE PLIOMETRICE EXERCITIILE PLIOMETRICE
Acest tip de antrenament este de mult timp o marca ...
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
Tae Bo este o ultima moda in materie de exercitii ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 8 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii